in

Ανασκόπηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου “φούσκα” Microlino: αστική απόλαυση

«Ουάου, τι είσοδος!» είπε μια καλοφτιαγμένη γυναίκα καθώς άλλοι θαμώνες κάθονταν στο καφέ του πεζοδρομίου, τώρα όρθιοι, άρχισαν να χειροκροτούν την έξοδό μου από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φούσκα σαν να έβγαινα από μια λιμουζίνα.

Αυτό συνέβη πραγματικά σε μια από τις πιο πλούσιες γειτονιές του Άμστερνταμ, σε έναν δρόμο γεμάτο με Range Rovers και G-Class Merc που κοστίζει σχεδόν δέκα φορές περισσότερο από τη μικρή BMW Isetta που οδηγούσα. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια σειρά από ερωτήσεις που είχα ήδη απαντήσει δεκάδες φορές μέσα σε μια εβδομάδα με το αυτοκίνητο: Τι είναι; Πόσο κοστίζει? Μπορώ να το οδηγήσω στον αυτοκινητόδρομο;

Είναι ένα ιταλικής κατασκευής Microlino από μια ελβετική εταιρεία που ονομάζεται Micro με τιμές που ξεκινούν από περίπου 18.000 € (περίπου 19.500 $). Ναι, είναι νόμιμος δρόμος.

Ενώ τα αυτοκίνητα γενικά αναπτύσσονται, σε ορισμένες πόλεις μια νέα φυλή ηλεκτρικών μικροαυτοκίνητων είναι στην τάση. Είναι φθηνότερο στην κατοχή τους, ευκολότερο στο παρκάρισμα, καταναλώνουν λιγότερο δημόσιο χώρο και ενέργεια και κάνουν ελιγμούς γύρω από εμπόδια που διαφορετικά θα εμπόδιζαν τα μεγάλα SUV και την κυκλοφορία.

Και ξέρεις τι? Ορισμένα, όπως το Microlino, είναι τόσο διασκεδαστικά που ίσως, απλώς ίσως, θα βοηθήσουν στην αναστροφή της τάσης των ανθρώπων να αγοράζουν όλο και μεγαλύτερα και βαρύτερα αυτοκίνητα. Υποθέτοντας ότι έχουν επιδιορθώσει ένα πρόβλημα λογισμικού που έπληξε το δοκιμαστικό μου αυτοκίνητο στο τέλος της αναθεώρησης (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν έχω αυτοκίνητο, αλλά το οδηγώ τακτικά. Έχω εγγραφεί εδώ και καιρό σε μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτου με έναν αποκλειστικό στόλο σταθμευμένο σε ειδικά σημεία στην πόλη, που μου επιτρέπει να επιλέξω το σωστό αυτοκίνητο για την τρέχουσα ανάγκη μου: compact, wagon ή panel van. αέριο ή EV. Αλλά δεν ζουν όλοι σε μια πόλη που πέρασε τα τελευταία 50 χρόνια προσπαθώντας να ξεφύγει από την εξάρτηση από το αυτοκίνητο στην τέλεια πολυτροπική μεταφορά, επομένως η επιθυμία να έχετε ένα μεγάλο αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει όλα τα αυτοκίνητα είναι κατανοητή.

Ωστόσο, ακόμη και εδώ στο Άμστερνταμ – μια πόλη όπου κυριαρχούν τα ποδήλατα με εύκολη πρόσβαση σε καλά μέσα μαζικής μεταφοράς – εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ιδιόκτητα αυτοκίνητα που υποφέρουν από αυτοπεποίθηση, που κάθονται στο δρόμο αχρησιμοποίητα το 96% των περιπτώσεων, σύμφωνα με ορισμένους λογαριασμούς. Αυτός είναι ο χώρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δημόσιους διαδρόμους, ποδηλατόδρομους, παγκάκια, καφετέριες, πράσινο… ή περίπου τρία μικροαυτοκίνητα παρκαρισμένα δίπλα-δίπλα.

Το πιο μεσαίο Microlino Dolce που εξέτασα ξεκινά από 20.000 € (περίπου 21.700 $) και είναι μια απόλυτη χαρά για γρήγορες εκδρομές στην αγορά ή για να αφήσετε ένα παιδί στο σχολείο ενώ μένετε ζεστό και στεγνό σε κακές καιρικές συνθήκες. Έχει τελική ταχύτητα 90 km/h (55 mph) και αυτονομία έως και 228 km (142 μίλια) για προορισμούς πολύ πέρα ​​από το κέντρο της πόλης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οδήγησα τη γυναίκα και τον σκύλο μου στη θάλασσα και πίσω και μετά επέστρεψα στους αμμόλοφους για ένα μονοπάτι την επόμενη μέρα πριν χρειαστεί να επαναφορτίσω το Microlino, για μια πραγματική αυτονομία περίπου 110 χιλιομέτρων. Το σύνδεσα σε έναν από τους 12 δημόσιους φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW στο πάρκινγκ με περίπου 20 τοις εκατό να απομένει και επέστρεψα από το τρέξιμο μου 90 λεπτά αργότερα για να βρω φόρτιση 50 τοις εκατό — περισσότερο από αρκετό για 30 λεπτά με το αυτοκίνητο στο σπίτι.

Το Microlino δεν είναι δαίμονας ταχύτητας, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα EV και τόσο ελαφρύ που θα κέρδιζα τα ανυποψίαστα ταξί από τη γραμμή εκκίνησης και θα «κέρδιζα» τη συγχωνευμένη λωρίδα. Το μικρό τιμόνι με απόκριση και η εξαιρετικά σκληρή ανάρτηση συμβάλλουν σε μια αίσθηση go-kart όταν χτυπάτε στις στροφές και στους κύκλους κυκλοφορίας με καλύτερες ταχύτητες. «Αισθάνεται σαν αληθινό αυτοκίνητο», είναι πώς περιέγραψε ένας ιδιοκτήτης ενός Biro αξίας 15.000 ευρώ (περίπου 16.300 $) — ενός από τα πρώτα και πιο δημοφιλή ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα που σαγήνευσαν τους Άμστερνταμ — να οδηγεί το Microlino.

Ωστόσο, δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Αρχικά, υπάρχει πολύ πλαστικό μέσα στο Microlino (αλλά τα παράθυρα είναι όλα γυάλινα σε αντίθεση με ορισμένα μικροαυτοκίνητα). Ένα πλαστικό κλιπ που βοηθούσε να κρατήσει ένα πλαστικό πάνελ σέρβις στη θέση του έσπασε σε σύντομο χρονικό διάστημα με το αυτοκίνητο, το οποίο παρέλαβα με μόλις 10 χιλιόμετρα στο χιλιομετρητή. Ο κινητήρας έχει ένα ευδιάκριτο κλαψούρισμα, η θήκη του τηλεφώνου κουδουνίζει όταν είναι άδεια, ο κινητήρας του υαλοκαθαριστήρα είναι θορυβώδης και ο ανεμιστήρας έχει δύο ρυθμίσεις: δυνατά ή πιο δυνατά. Το μόνο πράγμα που δεν είναι δυνατό είναι το φορητό ηχείο Bluetooth που περιλαμβάνεται.

Παρακολούθησα επίσης την επανεκκίνηση της κύριας οθόνης μία φορά κατά την οδήγηση, αλλά χωρίς καμία επίδραση στον κινητήρα ή τα χειριστήρια (ευτυχώς!). Και ενώ η μπροστινή πόρτα έχει έναν ωραίο μηχανισμό μαλακού κλεισίματος, το πορτμπαγκάζ απαιτεί σταθερό κούμπωμα για να πιάσει. Η κεκλιμένη πίσω οροφή εκθέτει επίσης το εσωτερικό σε βροχή όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, και ένιωσα μερικές σταγόνες ενώ οδηγούσα στις στροφές λόγω του νερού που πρέπει να έχει μαζευτεί στο κλείσιμο της πόρτας.

Το “vegan” (ψεύτικο) δέρμα στα καθίσματα και το τιμόνι ήταν ωραίες πινελιές στην Dolce Edition μου, όπως και η διαισθητική μηχανική ηλιοροφή, αλλά συνολικά θα περιέγραφα την εφαρμογή και το φινίρισμα του Microlino Dolce ως βασικό. Τουλάχιστον μέχρι που οδήγησα ένα κορυφαίο Biro και συνειδητοποίησα πόσο ανώτερο ήταν συγκριτικά το Microlino. Ένα Microlino είναι ένα μικροσκοπικό ακριβό αυτοκίνητο, ενώ ένα Biro είναι ένα μικροσκοπικό ακριβό καρότσι γκολφ.

Το Microlino, ωστόσο, υπέστη ολική βλάβη αφού έμεινε σε δημόσιο φορτιστή 11 kWh για περίπου τέσσερις ώρες. Όταν επέστρεψα σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν ένα πλήρως φορτισμένο αυτοκίνητο, δεν θα ανάψει. Αφού το μετέφερε σε ένα τρέιλερ, η Micro εντόπισε το πρόβλημα και με διαβεβαιώνει ότι δεν θα επηρεάσει τα μελλοντικά αυτοκίνητα. Κατηγόρησαν το πρόβλημα σε ένα σύστημα που προστατεύει το αυτοκίνητο από την τάση αιχμής από το σταθμό φόρτισης, το οποίο «δεν ρυθμίστηκε σωστά μετά από ενημέρωση λογισμικού».

Η Micro μου λέει ότι ο καημένος ο μικρός μου είναι καλά μετά την ενημέρωση. Καλό, αλλά μια τέτοια αποτυχία θα ήταν τεράστια ταλαιπωρία αν ήμουν ο ιδιοκτήτης του οχήματος και χωρίς την προτεραιότητα που δίνεται στους δημοσιογράφους.

Παρόλα αυτά, παρά την ατυχία και όλες τις παραξενιές μου, κανένα από τα προαναφερθέντα θέματα δεν είναι αρκετό για να αποτρέψει τον ενθουσιασμό μου για το Microlino – είναι τόσο διασκεδαστικό.

Όσο και αν απόλαυσα την εβδομάδα μου με το Microlino, δεν είμαι ακόμα μετατροπέας — απλά δεν υπάρχει πιο γρήγορος, πιο βολικός ή πιο υγιεινός τρόπος να πηγαίνεις από πόρτα σε πόρτα από ό,τι με ένα ποδήλατο σε πόλεις με καλή ποδηλατική υποδομή, παρά τη βροχή και τη βροχή και κρύο για το οποίο μπορώ να ντυθώ. Και λιγότερο ικανά αλλά πολύ ελκυστικά μικροαυτοκίνητα όπως το Opel Rocks (που πωλείται ως Citroen Ami σε ορισμένες αγορές) μπορείτε να τα αγοράσετε στη μισή τιμή στα 8.700 € (περίπου 9.470 $).

Το Microlino δεν είναι για όλους. Τα microcars δεν είναι καν για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά είναι για όποιον θέλει ένα όχημα που είναι πιο ευκίνητο, αποδοτικό, φθηνό και διασκεδαστικό στην οδήγηση από ένα αυτοκίνητο πλήρους μεγέθους.

Διασκέδαση… υπάρχει πάλι αυτή η λέξη. Δεν μπορώ να μην επιστρέψω σε αυτό, ακόμη κι αν είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί. Αλλά ανέκδοτα, ο χρόνος μου με το Microlino έφερε περισσότερα χαμόγελα ανά χιλιόμετρο πόλης – τόσο μέσα όσο και έξω από το αυτοκίνητο – από οποιοδήποτε αυτοκίνητο που έχω πάει ποτέ, και θα έβαζα στοίχημα περισσότερα από οποιοδήποτε νέο διαθέσιμο σήμερα αυτοκίνητο, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τιμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να βρείτε οποιοδήποτε αρχείο στα Windows

Πώς να αλλάξετε την εμφάνιση της εφαρμογής “κυψέλης” του Apple Watch σε λίστα