in

Συμβουλές ασφαλείας email για τους εργαζόμενους

Οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μπορούν να φτάσουν σε όλες τις γωνιές του ψηφιακού χώρου. Δυστυχώς, υπάρχει ένα συγκεκριμένο βασίλειο που είναι ταυτόχρονα μια κρίσιμη γραμμή επικοινωνίας και μια ευάλωτη πύλη για πιθανές παραβιάσεις – το email σας. Δεδομένου του πόσο σημαντικό είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον χώρο εργασίας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι προστατεύεται.

Είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας είτε νέος στο εργατικό δυναμικό, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τις κορυφαίες συμβουλές ασφάλειας email για τους υπαλλήλους, ώστε να μπορείτε να κάνετε το δικό σας ρόλο στην προστασία του οργανισμού σας.
7 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ EMAIL
Όπως όλη η τεχνολογική ασφάλεια, έτσι και η ασφάλεια του email εξελίσσεται συνεχώς όπως και οι απειλές στον κυβερνοχώρο. Αν και θα πρέπει να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επτά βέλτιστες πρακτικές ως βάση των προσπαθειών σας.
  1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ
 Οι καλύτεροι κωδικοί πρόσβασης αποτελούνται από μοναδικούς αριθμούς, γράμματα και σύμβολα και είναι διαφορετικοί για κάθε λογαριασμό. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε κοινές λέξεις, φράσεις και προσωπικές πληροφορίες όπως τα γενέθλιά σας, αλλά είναι εύκολο να τα αποκρυπτογραφήσουν οι χάκερ. Εάν ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης, χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε νέους κωδικούς πρόσβασης και να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τους παλιούς σας.
  2. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Αυθεντικοποίησης (MFA)
Οι παραδοσιακοί κωδικοί πρόσβασης μπορούν να συμπληρωθούν με ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ή πολλαπλών παραγόντων. Όταν έχετε ενεργοποιήσει το MFA, θα σας ζητηθεί να παράσχετε μια δεύτερη μορφή επαλήθευσης αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν ένας χάκερ μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Οι συνήθεις μορφές MFA περιλαμβάνουν κωδικούς μίας χρήσης, εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας και βιομετρική επαλήθευση.
3. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ PHISING
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος έχουν σχεδιαστεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να εξαπατήσουν τους παραλήπτες να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι phishing που πρέπει να προσέξετε, συμπεριλαμβανομένης της φαλαινοθηρίας, της κλωνοποίησης, του pharming και του spear phishing. Να είστε προσεκτικοί εάν λάβετε ένα email από άγνωστη διεύθυνση, ειδικά εάν σας ζητά να παρέχετε ευαίσθητες πληροφορίες ή να προβείτε σε κάποια επείγουσα δράση. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ακόμα κι αν ένα email φαίνεται νόμιμο ή πιστεύετε ότι αναγνωρίζετε τη διεύθυνση. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι γνωστοί για τη δημιουργία ψεύτικων διευθύνσεων email και περιεχομένου που φαίνεται επαγγελματικό και εξελιγμένο.
 4. ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ EMAIL
Η διατήρηση χωριστών λογαριασμών email για την επαγγελματική σας ζωή και την προσωπική σας ζωή όχι μόνο αποτρέπει την ακούσια ανάμειξη δεδομένων αλλά περιορίζει επίσης την έκθεση που θα είχε ένας χάκερ εάν εισέβαλλε στον λογαριασμό σας.
 5. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΝΑΡΜΗΜΑΤΑ
Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν συνημμένα email ως πλοία για να μεταφέρουν ιούς στον υπολογιστή σας. Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν νέο αποστολέα, προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να επαληθεύσετε απευθείας τη διεύθυνση. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να ανοίγετε συνημμένα από μη αναγνωρισμένους αποστολείς. Για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε λογισμικό προστασίας από ιούς για να σαρώσετε συνημμένα πριν τα ανοίξετε.
 6. ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕΣΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 Είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαδίσετε με τις νέες απειλές στον κυβερνοχώρο. Ευτυχώς, μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι μέσω εκπαίδευσης ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η παρακολούθηση τακτικών συνεδριών θα σας κρατά ενήμερους σχετικά με τις κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέχετε και τους τρόπους αποφυγής τους.
 7. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ EMAIL
Ενώ οι πρακτικές που περιγράφονται παραπάνω είναι μια εξαιρετική βάση, είναι σημαντικό να χτίζετε άμυνες που υπερβαίνουν τις δικές σας προσπάθειες. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε λήψη προηγμένων εργαλείων προστασίας email και αυτοματοποιημένου λογισμικού που μπορεί να ανιχνεύσει απόπειρες phishing και πλαστογράφησης. Το DomainKeys Identified Mail (DKIM) και το Πλαίσιο Πολιτικής Αποστολέα (SPF) είναι δημοφιλή εργαλεία.
Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τις άμυνές σας συνεργαζόμενοι με μια εταιρεία πληροφορικής. Τι καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας από τη βοήθεια επαγγελματιών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τί προκαλεί τη μπλε “οθόνη θανάτου”;

Τί είναι η τεκμηρίωση δικτύου;