in ,

Η νέα ρομποτική σκούπα “Roomba” είναι αρκετά έξυπνη ώστε να αποφεύγει τα περιττώματα των κατοικιδίων

Ο κατασκευαστής των Roombas, η iRobot, χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να διασφαλίσει ότι η πιο πρόσφατη σειρά ρομπότ καθαρισμού είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Roomba j7+ Robot Vacuum έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποφεύγει τα κοπρόσκυλα, αναφέροντας σε ένα πρόβλημα που έχει κάνει την προσπάθεια καθαρισμού ιδιαίτερα αποτρόπαια για ορισμένους πελάτες στο παρελθόν.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το Roomba j7+ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και την υπολογιστική όραση για να παρακολουθεί τα στερεά αποτσίγαρα των κατοικιδίων, να αναγνωρίζει αν βρίσκονται στο δρόμο του και να λαμβάνει μέτρα για να τα αποφύγει. Αυτό αποτελεί ένα νέο ορόσημο στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία, επικεντρώνοντας στην πλατφόρμα iRobot Genius Home Intelligence που είχε εισαγάγει το 2020 για να παρέχει στους πελάτες περισσότερες εξατομικευμένες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων βελτιωμένων χαρτογραφήσεων, προγραμματισμού και αυτοματοποίησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της iRobot, Colin Angle, η εταιρεία είναι πλέον τόσο βέβαιη για αυτές τις δυνατότητες που εγγυάται ότι αυτή η νέα δυνατότητα ανίχνευσης περιττωμάτων θα λειτουργεί. Αν και υπάρχουν άλλα ρομπότ καθαρισμού που κάνουν παρόμοιες δηλώσεις, ο Angle είπε στο The Verge ότι η iRobot είναι η πρώτη που το τοποθετεί στη θέση της, προσφέροντας να αντικαταστήσει το προϊόν αν αποτύχει να τηρήσει την “Επίσημη Υπόσχεση για Ιδιοκτήτες Κατοικιδίων” τους, το “P.O.O.P.”, όπως το αναφέρουν, για να αποφεύγει την επαφή με τα περιττώματα.

Ο Angle αναλύει περαιτέρω τον λόγο για τον οποίο η εταιρεία έκανε την ανίχνευση των περιττωμάτων μία ανώτερη προτεραιότητα σε αυτό το τελευταίο μοντέλο, εξηγώντας στο The Verge ότι πρόκειται για μια δυνατότητα που το προσωπικό ανέπτυξε επί σειρά ετών. Αυτή η αφοσίωση αποτελεί μαρτυρία της δυσάρεστης εμπειρίας που αναφέρουν οι πελάτες όταν οι Roombas συγκρούονται με τα περιττώματα, με αποτέλεσμα τα κόπρανα να απλώνονται και να ακολουθούν τη διαδρομή της σκούπας. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η iRobot δημιούργησε μια βάση δεδομένων με κοπρό που χρησιμοποίησε για να εκπαιδεύσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να το αναγνωρίζει σε όλες τις διάφορες μορφές του.

“Η ρομποτική θα έπρεπε να είναι “glamorous”, αλλά δεν ξέρω πόσα μοντέλα περιττωμάτων από Play-Doh δημιουργήσαμε,” δήλωσε ο Angle στο The Verge. “Πολλά, πάρα πολλά, χιλιάδες.”

Φυσικά, αυτή η νεο-κυκλοφορούσα τεχνολογία έχει εφαρμογές και για εκείνους που δεν ανησυχούν για αποβλήτα. Χρησιμοποιώντας τον ίδιο συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης και μηχανής όρασης, το ρομπότ μπορεί να αντιληφθεί και άλλα εμπόδια και θα στέλνει φωτογραφίες οτιδήποτε φαίνεται περίεργο μέσω της εφαρμογής iRobot Home στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να δώσουν εντολές στη συσκευή να συνεχίσει μπροστά ή να αλλάξει διαδρομή. Με την πάροδο του χρόνου, η iRobot αναφέρει ότι το Roomba θα “θυμάται” προηγούμενες οδηγίες, επιτρέποντάς του να πλοηγείται καλύτερα στα δωμάτια αποφεύγοντας μόνιμες εγκαταστάσεις και προσαρμόζοντας την ταχύτητά του για τον καθαρισμό γύρω από πιο δύσκολα σημεία. Θα προσφέρει προσαρμοσμένες συμβουλές καθαρισμού καθώς μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη, όπως τη σύσταση πρόσθετων καθαρισμών κατά την περίοδο των αλλεργιών, ή όπως τη γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, την περίοδο της απώλειας τριχών.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε επίσης από νέα για τους υπάρχοντες χρήστες, οι οποίοι μπορούν να ενημερώσουν το λογισμικό τους για να επωφεληθούν από ορισμένες άλλες βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Αυτές περιλαμβάνουν έναν “Ήσυχη Οδήγηση” λειτουργία που θα στέλνει τη σκούπα αθόρυβα προς τον καθαρισμό και πίσω, εργαλεία για την προσαρμογή και την καλύτερη εκτίμηση των χρόνων καθαρισμού για τα δωμάτια και μια λειτουργία “Καθαρίστε όσο δεν είμαι εδώ”, η οποία θα αναπτύσσει αυτόματα τη σκούπα όταν οι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας στα κινητά τους φεύγουν από το σπίτι.

“Τα έξυπνα προϊόντα για το σπίτι συχνά αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των καταναλωτών όταν λείπει η συμφραζόμενη του σπιτιού, δεν μπορούν να μάθουν αυτόνομα και απαιτούν πολύπλοκο προγραμματισμό για τη βασική λειτουργικότητα,” δήλωσε ο Angle σε ανακοίνωση που ανακοινώνει τις ενημερώσεις. “Κατανοούμε ότι το περιβάλλον του σπιτιού και οι τρόποι ζωής είναι μοναδικοί και είναι σημαντικό να προσφέρουμε έξυπνα, εύκολα στη χρήση προϊόντα που λειτουργούν πιο λογικά εντός των κανόνων του σπιτιού που έχει ορίσει ο χρήστης.”

Αν ο φόβος από τη δική σας προσωπική “ποοπταστροφή” σας έχει εμποδίσει από το να αγοράσετε ένα ρομπότ καθαρισμού, μπορείτε να αποκτήσετε το Roomba j7+ σήμερα από την ιστοσελίδα της iRobot, όπου πωλείται για 849 δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 εκπληκτικά στατιστικά σχετικά με την κυριαρχία της AI τέχνης!

Γιατί το YouTube κρύβει τα “dislikes” στα βίντεο;