in

loveditlovedit

Apple Beta iOS 16, macOS Ventura, watchOS 9 είναι όλα έτοιμα για λήψη

Και μπορείτε να τα δοκιμάσετε

Έχουμε μερικούς μήνες μέχρι η Apple να κυκλοφορήσει επίσημα τις επόμενες σημαντικές εκδόσεις των διαφόρων λειτουργικών της συστημάτων. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε τα beta iOS 16, iPadOs 16, watchOS 9, macOS Ventura και tvOs 16 αυτή τη στιγμή. Η Apple κυκλοφόρησε μια δημόσια beta, λίγες εβδομάδες αφότου πρόσφερε τις πρώτες beta για προγραμματιστές. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά, θα πρέπει να εγγραφείτε το Πρόγραμμα λογισμικού Apple Beta και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Το iPadOS 16 beta κυκλοφορεί επίσης.

Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα σφάλματα που η Apple δεν έχει εντοπίσει και επιλύσει. Φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε έκδοση beta (αν και η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι πάντα μια καλή πρακτική). Θα έχετε την επιλογή να αφαιρέσετε τη συσκευή σας από το δημόσιο πρόγραμμα beta και να την επαναφέρετε σε μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Νέα είναι επίσης η επιλογή επεξεργασίας μηνυμάτων μετά την αποστολή τους στα Μηνύματα, ένας τρόπος αναφοράς ανεπιθύμητων μηνυμάτων κειμένου, μια λειτουργία Pay Later στο Πορτοφόλι και μια επιλογή προγραμματισμού email στην εφαρμογή Mail. Υπάρχουν πολλά ακόμη στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων για τους Χάρτες της Apple, το CarPlay και το Family Sharing. Θα είναι επίσης διαθέσιμη μια “ακραία” επιλογή ασφαλείας για χρήστες υψηλού προφίλ.

Όσο για το iPadOS 16, οι βελτιωμένες επιλογές πολλαπλών εργασιών θα σας δώσουν περισσότερο έλεγχο στον τρόπο αλλαγής μεγέθους εφαρμογών, για παράδειγμα, επικαλυπτόμενα παράθυρα. Ωστόσο, ορισμένες από τις δυνατότητες περιορίζονται σε iPad που τροφοδοτούνται με M1. Αλλού, υπάρχει υποστήριξη για εξωτερικές οθόνες, συνεργασία εγγράφων τύπου Google Drive και (αργότερα φέτος) λειτουργίες SharePlay στο Game Center.

Η Apple έχει καταστήσει το multitasking βασικό επίκεντρο και για το macOS Ventura. Το εργαλείο Stage Manager μπορεί να ομαδοποιήσει τα παράθυρα στο πλάι της οθόνης σας και να τα οργανώσει ανά εφαρμογή. Θα υπάρχει μια επιλογή αναίρεσης αποστολής στην εφαρμογή Mail, μαζί με την επιλογή κοινής χρήσης ομάδων καρτελών στο Safari και μια νέα λειτουργία ασφαλείας που ονομάζεται κωδικοί πρόσβασης, η οποία θα χρησιμοποιεί Face ID και Touch ID για έλεγχο ταυτότητας. Θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone ως κάμερα web για το Mac σας.

Στο watchOS 9, η Apple δίνει στα χαρακτηριστικά φυσικής κατάστασης μια σημαντική αναβάθμιση. Θα έχετε πρόσβαση σε απόσταση και χρονικά διαστήματα για προπονήσεις. Θα υπάρχει επίσης ένας τρόπος για να δείτε σε ποιες ζώνες καρδιακών παλμών βρίσκεστε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του ύπνου. Επιπλέον, η Apple υπόσχεται βελτιωμένη παρακολούθηση ύπνου καθώς και υπενθυμίσεις φαρμάκων.

Όσον αφορά το tvOS 16, οι ενημερώσεις είναι ελαφριές σε σύγκριση με ορισμένες από τις άλλες συσκευές. Μια βασική ενημέρωση είναι η προσθήκη πλήρους υποστήριξης για το πρότυπο έξυπνου σπιτιού Matter. Όπως φαίνεται να συμβαίνει στο iOS 16, το tvOS θα υποστηρίζει τα χειριστήρια Joy-Con και Switch Pro της Nintendo.

Η Apple τερματίζει την υποστήριξη για ορισμένες παλαιότερες συσκευές με τις φετινές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος. Για να χρησιμοποιήσετε το beta iOS 16, για παράδειγμα, θα χρειαστείτε ένα iPhone 8 ή μεταγενέστερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλάζει το TikTok – Αυτή είναι η νέα λειτουργία στην κατηγορία For You

Microsoft Patch Tuesday Ιουλίου 2022 – Διορθώνει ούτε μία ούτε δύο αλλά 84 ευπάθειες