in

Οι θεατές ερωτικών ταινιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσαν να έχουν σάρωση προσώπου!

Οι χρήστες πορνό μπορεί να υποβληθούν σε σάρωση του προσώπου τους για να αποδείξουν την ηλικία τους, σύμφωνα με το προσχέδιο οδηγιών του Ofcom.

Η ρυθμιστική αρχή έχει προτείνει αρκετούς τρόπους με τους οποίους οι σελίδες εκτεθειμένου περιεχομένου θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα παιδιά από το να παρακολουθούν πορνογραφία.

Σύμφωνα με έρευνα, η μέση ηλικία που τα παιδιά πρωτοεκτίθενται στην πορνογραφία είναι 13 χρόνων.

Η εκτεθειμένη ιστοσελίδα Pornhub δήλωσε ότι οι κανονισμοί που απαιτούν τη συλλογή “υψηλά ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών” μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών.

Και οι ακτιβιστές για την ιδιωτικότητα έχουν κατακρίνει τις προτάσεις, προειδοποιώντας για “καταστροφικές” συνέπειες αν δεδομένα από ελέγχους ηλικίας διαρρεύσουν.

Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί πορνογραφία online – σχεδόν 14 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με έκθεση του Ofcom.

Ωστόσο, η ευκολία πρόσβασης στην online πορνογραφία έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι τα παιδιά παρακολουθούν εκτεθειμένες ιστοσελίδες – με ένα στα δέκα παιδιά να έχουν εκτεθεί σε αυτές μέχρι την ηλικία των εννέα ετών, σύμφωνα με έρευνα του Επιτρόπου Παιδιών.

Ο Νόμος για την Online Ασφάλεια, που πρόσφατα ψηφίστηκε, απαιτεί από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και τις μηχανές αναζήτησης να προστατεύουν τα παιδιά από επιβλαβές περιεχόμενα online.

Η εφαρμογή αυτού θα γίνεται από το Ofcom, το οποίο μπορεί να επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των εταιρικών κανονισμών.

Το Ofcom έχει πλέον περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά ότι οι εταιρείες θα γίνουν “υψηλά αποτελεσματικές” στην συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ κάποια στιγμή το 2025.

Αποδεκτοί τρόποι μπορεί να περιλαμβάνουν:

απαίτηση κυβερνητικής φωτογραφικής ταυτότητας όπως ένα διαβατήριο έλεγχο εάν ο χρήστης έχει προηγουμένως αφαιρέσει τους περιορισμούς ηλικίας από ένα κινητό τηλέφωνο έλεγχο μέσω πιστωτικής κάρτας ψηφιακά πορτοφόλια ταυτότητας που αποθηκεύουν την ηλικία του χρήστη και μπορούν να μοιραστούν με την ιστοσελίδα. Η τεχνολογία εκτίμησης ηλικίας μέσω προσώπου, που θα σαρώνει τα πρόσωπα των χρηστών και θα χρησιμοποιεί λογισμικό για να συμπεράνει εάν είναι ενήλικες, αποτελεί επίσης μια επιλογή.

Είναι απίθανο, σημειώνει το Ofcom, να υπάρχει οποιαδήποτε μέθοδος διασφάλισης της ηλικίας που θα είναι αδύνατο να παρακαμφθεί, αλλά οι ιστοσελίδες πρέπει να προστατεύονται από απλές απάτες. για παράδειγμα, για συστήματα που συγκρίνουν μια φωτογραφική ταυτότητα όπως το διαβατήριο με το πρόσωπο ενός χρήστη, θα πρέπει να γίνεται έλεγχος “ζωντάνιας” για να προστατευθούν από παιδιά που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν δανεισμένα ή ψεύτικα διαβατήρια και μια φωτογραφία από κάποιον πιο μεγάλης ηλικίας για να ξεγελάσουν το σύστημα.

Νεαρά άτομα που εμπλέκονται στη σεξουαλική εκπαίδευση δήλωσαν στο BBC πως πιστεύουν πως η εφαρμογή αυτών των προστατευτικών μέτρων θα βοηθήσει να αποφευχθεί η έκθεση των παιδιών στην πορνογραφία.

Ο Jack Liepa, διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού Sexpression, ο οποίος στέλνει φοιτητές σε σχολεία για να πραγματοποιήσουν εργαστήρια σχετικά με το σεξ και τις σχέσεις, δήλωσε πως ο Νόμος Ασφάλειας στο Διαδίκτυο ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά όχι μια πλήρης λύση.

“Τα νέα άτομα πιθανώς θα βρουν τρόπους για να έχουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο: μεγαλύτερα αδέλφια ίσως παρέχουν πρόσβαση και εξακολουθούν να κλείσουν 18 χρονών και να έχουν ξαφνικά πρόσβαση σε αυτό, σε μια ακόμα αρκετά νεαρή επηρεαστική ηλικία”, δήλωσε ο κ. Liepa.

Η μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των ενηλίκων που χρησιμοποιούν πορνογραφία είναι σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων τους, αναφέρει το Ofcom.

Το προσχέδιο οδηγιών αναφέρει ότι οι ιστοσελίδες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες προστασίας δεδομένων που έχει ορίσει το γραφείο εποπτείας της ιδιωτικότητας, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO).

Η Aylo, οι ιδιοκτήτες της Pornhub, λένε ότι υποστηρίζουν την αρχή του ελέγχου της ηλικίας, αλλά έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών.

“Οποιοδήποτε κανονισμός που απαιτεί από εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες ενηλίκων να συλλέγουν σημαντικές ποσότητες υψηλά ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών”, ανέφεραν.

Η Pornhub είναι η 14η πιο επισκεφθείσα ιστοσελίδα στον κόσμο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το Similarweb, αλλά αντιμετώπισε σοβαρές κατηγορίες το 2020 που σχετίζονται με παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Όταν η πολιτεία της Λουιζιάνας εφάρμοσε τον έλεγχο ηλικίας, η Pornhub δήλωσε ότι η επισκεψιμότητα της παρουσίασε μείωση κατά περίπου 80% στην πολιτεία.

Ωστόσο, δήλωσε πως αντί να σταματήσουν εντελώς να παρακολουθούν πορνογραφία, οι χρήστες μετακινήθηκαν σε “σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου που δεν ζητούν από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους, που δεν συμμορφώνονται με το νόμο, που δεν προσέχουν σοβαρά την ασφάλεια των χρηστών και που συχνά δεν αναθεωρούν καν το περιεχόμενο.”

Η εταιρεία δήλωσε ότι κατά τη γνώμη της η επαλήθευση της ηλικίας πρέπει να γίνεται “στη συσκευή” – με άλλα λόγια, με γονικούς ελέγχους σε τηλέφωνα και υπολογιστές που αποτρέπουν τα παιδιά από την πρόσβαση σε πορνογραφία.

Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) για να μην είναι ορατή η περιοχή στην οποία βρίσκονται, είναι ένας τρόπος που οι επισκέπτες εκτεθειμένων ιστοσελίδων μπορεί να προσπαθήσουν να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας.

Ο Simon Migliano, επικεφαλής έρευνας στον ιστότοπο σύγκρισης VPN Top10VPN.com, είπε: “Στη Λουιζιάνα η ζήτηση για VPN αυξήθηκε πάνω από τριπλάσια, ενώ στην Ουτά εκτινάχθηκε κατά 847% την ημέρα μετά την εφαρμογή των νέων ελέγχων ηλικίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο κ. Migliano από παρόχους VPN, “αυτή η αυξημένη ζήτηση οφειλόταν σε ενήλικες που δεν αισθάνονται άνετα να αποκαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα κατά την παρακολούθηση ενηλικιωμένου περιεχομένου.”

Η Abigail Burke του οργανισμού καμπάνιας, του Open Rights Group, δήλωσε πως δεν υπάρχει αρκετή έμφαση στο να διατηρηθούν τα δεδομένα ασφαλή στις οδηγίες.

“Οι πιθανές συνέπειες της διαρροής δεδομένων είναι καταστροφικές και θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εκβιασμό, απάτη, ζημιά στις σχέσεις και την αποκάλυψη των σεξουαλικών προτιμήσεων των ατόμων σε πολύ ευάλωτες συνθήκες”, δήλωσε.

Η διευθύντρια του Ofcom, Dame Melanie Dawes, σε συνέντευξη στο Women’s Hour στο BBC Radio 4, δήλωσε ότι οι χειριστές των ιστότοπων με εκτενές περιεχόμενο θα πρέπει να “εξισορροπήσουν την αποτελεσματικότητα της επαλήθευσης με τη διατήρηση του απορρήτου των δεδομένων, το οποίο είναι νομική απαίτηση.”

Η Yoti, μια εταιρεία που ήδη παρέχει τεχνολογία εκτίμησης ηλικίας σε ορισμένους ενήλικους ιστότοπους, είπε ότι η τεχνολογία τους σέβεται τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των χρηστών:

“Χρειάζεται περίπου ένα δευτερόλεπτο, δεν υπάρχει αναγνώριση του ατόμου και η εικόνα διαγράφεται αμέσως”, είπε η Julie Dawson της εταιρείας.

Η κ. Dawson δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε μέχρι το 2025 για την επιβολή ελέγχων ηλικίας, αφού “όλες οι τεχνολογίες εξασφάλισης ηλικίας που αναφέρονται από το Ofcom είναι έτοιμες για χρήση τώρα”.

Ωστόσο, οι οδηγίες που δημοσιεύονται προς το παρόν καλύπτουν μόνο τους ιστότοπους και τις εφαρμογές πορνογραφίας.

Πρόχειροι κώδικες πρακτικής για να καλύψουν την πορνογραφία σε κοινωνικές πλατφόρμες – έναν τρόπο με τον οποίο πολλοί έφηβοι έρχονται σε επαφή με πορνογραφία – θα δημοσιευθούν το 2024.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι περιμένουν οι εργοδότες να γνωρίζουν τα μέλη του προσωπικού σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη

Ομάδες για το κλίμα λένε ότι η εντολή του Biden για την τεχνητή νοημοσύνη δεν αντιμετωπίζει το κλιματικό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης!