in ,

Η Cruise της GM παραδέχεται αποτυχίες σε ατύχημα αυτοκινήτου χωρίς οδηγό

Οι Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ερευνούν τη μονάδα οχημάτων χωρίς οδηγών της General Motors για τον τρόπο χειρισμού ενός ατυχήματος που αφορά ένα από αυτά τα αυτοκίνητα.

Η Cruise παραδέχτηκε την έρευνα, καθώς δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για το περιστατικό του Οκτωβρίου 2023, στο οποίο ένα από τα αυτοκίνητά της επιβλήθηκε σε έναν πεζό που είχε πέσει μπροστά του.

Η Καλιφόρνια ανακάλεσε την άδεια της Cruise.

Η Cruise, η οποία απέσυρε επίσης τα αυτοκίνητά της από τους δρόμους αλλού, δήλωσε ότι οι ενέργειές της μετά το περιστατικό ήταν “εντελώς ανεπαρκείς”.

“Είμαστε βαθύτατα μετανιωμένοι τόσο για τα τραύματα του πεζού, όσο και για την παραβίαση της εμπιστοσύνης των ρυθμιστών μας, των μέσων ενημέρωσης και του κοινού”, ανέφερε η εταιρεία.

Η έκθεση που επιμελήθηκε από την GM και διεξήχθη από εξωτερική νομική εταιρεία κατέληξε στο ότι η εταιρεία δεν παρείχε μια πλήρη εικόνα στους ρυθμιστές αμέσως μετά το ατύχημα και δεν ενημέρωσε τον τύπο καθώς έμαθε περισσότερα.

Αποδίδει αυτές τις παραλείψεις σε “αποτυχία ηγεσίας εντός της Cruise, ανεπαρκείς και μη συντονισμένες εσωτερικές διαδικασίες, λάθη κρίσης, μια νοοτροπία ‘εμείς έναντι αυτών’ με κυβερνητικούς αξιωματούχους και μια θεμελιώδη παρεξήγηση των κανονιστικών απαιτήσεων και προσδοκιών”.

Η έκθεση δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν στοιχεία ότι η ηγεσία ή το προσωπικό της Cruise είχαν σκοπό να παραπλανήσουν ή να παραπλανήσουν όταν ενημέρωσαν τους ρυθμιστές για το ατύχημα στις 3 Οκτωβρίου 2023.

Δήλωσε ότι τεχνικά ζητήματα εμπόδισαν μια πλήρη προβολή του βίντεο του ατυχήματος, στο οποίο το αυτοκίνητο έσερνε τον πεζό για περίπου 20 πόδια. Αλλά το προσωπικό δεν παρείχε προφορικά έναν λογαριασμό για να καλύψει αυτήν την παράλειψη, σημειώνει η έκθεση.

Το προσωπικό αντέδρασε επίσης σε ερωτήσεις του τύπου χωρίς να γνωρίζει την κίνηση για τον σταθμευτικό και δεν ενημέρωσε τους λογαριασμούς τους.

Η Cruise, η οποία ανήκει κατά κύριο λόγο στη General Motors, ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που ξεκίνησαν ένα εμπορικό ρομποτικό ταξί, κερδίζοντας την έγκριση από τους ρυθμιστές για να ξεκινήσει την χρέωση για διαδρομές στο Σαν Φρανσίσκο τον Αύγουστο, παρά τις αντιρρήσεις από ακτιβιστές, αξιωματούχους αστυνομίας και πυροσβεστικούς αξιωματούχους και άλλους.

Την εποχή εκείνη, η Cruise το χαρακτήρισε “ιστορικό ορόσημο”. Είχε προβλέψει ότι το επιχειρηματικό μοντέλο θα μπορούσε να δημιουργήσει 1 δισ. δολάρια ετήσια έσοδα μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Στις εβδομάδες μετά το ατύχημα, πολλοί ηγέτες της Cruise, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της, αποχώρησαν από την εταιρεία.

Ανακοίνωσε σχέδια να μειώσει περίπου το 24% του προσωπικού της, περίπου 900 θέσεις εργασίας, τον Δεκέμβριο.

Η Cruise δήλωσε την Πέμπτη ότι συνεργάζεται με τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Επιτρόπου Κεφαλαιαγοράς.

Ήταν ήδη γνωστό ότι αρχές ασφαλείας έκαναν έρευνα.

“Πιστεύουμε ότι, με τον καιρό, τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό και τη σοβαρότητα των αυτοκινητικών συγκρούσεων που οδηγούν σε περισσότερους από 40.000 θανάτους στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών κάθε χρόνο. Αυτό μας κινητοποιεί”, δήλωσε η εταιρεία.

“Ξέρουμε ότι η άδειά μας να λειτουργήσουμε πρέπει να κερδιθεί και τελικά να χορηγείται από τους ρυθμιστές και τις κοινότητες που εξυπηρετούμε. Επικεντρωνόμαστε στην προαγωγή της τεχνολογίας μας και στο να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του κοινού.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η εταιρεία παιχνιδιών της Microsoft απολύει 1,900 υπαλλήλους

Οι πελάτες της BT χρεώθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν για την υπηρεσία Xbox Game Pass