in

This is helpfullThis is helpfull

Apple – Έτσι θα βρίσκεις το χαμένο iPhone σου ακόμα και αν είναι κλειστό!

Ακολούθησε τις οδηγίες για να βρίσκεις το iPhone σου, πάντα!

Η Apple έχει φροντίσει με πολλούς τρόπους για να μη χάνεις κανένα προσωπικό σου αντικείμενο – με τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα τα AirTags, με τα οποία μπορείς να παρακολουθείς τη θέση ακόμη και του μπρελόκ σου. Αλλά τέτοιες λειτουργίες διαθέτουν, προφανώς, και τα iPhones! Πλέον έχει συνδυάσει και τις λειτουργίες των Find My Phone και Find My Friends στο “Find My”, μέσω του οποίου μπορείς να βλέπεις την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το iPhone σου. Από τον Σεπτέμβριο, οπότε και κυκλοφόρησε το iOS 15, μπορείς να βρίσκεις το iPhone σου ακόμη κι αν η συσκευή είναι σβηστή!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις ήδη κάνει, είναι να βάλεις passcode στη συσκευή σου, έτσι ώστε να μη μπορεί ο κάθε… περαστικός να ανοίξει το iPhone σου και να δει τα πάντα. Ασφάλισε το iPhone σου για να είσαι σίγουρος. Άνοιξε τα Settings και πήγαινε στο Face ID (ή Touch ID) & Passcode, και ακολούθησε τις οδηγίες.

Επόμενο βήμα, η ενεργοποίηση του Find My Phone. Το πιο πιθανό είναι ότι είναι ήδη ενεργοποιημένο, αλλά καλό είναι να το τσεκάρεις για να είσαι σίγουρος. Άνοιξε τα Settings και πήγαινε στο Find My κι από εκεί στο Find My iPhone. Βεβαιώσου πως ο “διακόπτης” δίπλα στο “Find My iPhone” είναι στο “On”, αλλά και οι διακόπτες δίπλα στα “Find My Network” και “Send Last Location”.

Δικτύωση

Η Apple έχει δημιουργήσει έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να βασίσει το δίκτυο “Find My”: αξιοποιεί όλες τις συσκευές και όλες τις συνδέσεις, έτσι ώστε να μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του δικτύου. Πρακτικά, όλες οι συσκευές που βρίσκονται κοντά η μία με την άλλη επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με τα “κεντρικά” της Apple.

Μην σε πιάνει παράνοια, όμως· το δίκτυο αυτό της Apple είναι ανώνυμο και κρυπτογραφημένο, έτσι ώστε κανένας δε μπορεί να σε παρακολουθεί. Όλα γίνονται αυτομάτως και παραμένουν κρυμμένα από τους χρήστες.

Για παράδειγμα, αν το iPhone σου χαθεί, ακόμη κι αν δεν έχεις σύνδεση με πάροχο ή με κάποιο Wi-Fi, μπορεί να δώσει “στίγμα” στο δίκτυο του “Find My” επικοινωνώντας με κοντινά iPhones, τα οποία θα μεταφέρουν την τοποθεσία – όλα χωρίς οι χρήστες των άλλων iPhones να δουν (ή και να μπορούν να δουν) κάτι από αυτή τη διαδικασία, ακόμη κι αν το θέλουν.

Το ακόμη καλύτερο είναι πως, τα iPhones τελευταίας γενιάς έχουν συστήματα και μπορούν να λειτουργούν δίνοντας στίγμα, ακόμη κι όταν οι συσκευές είναι κλειστές!

  • Λάβε ωστόσο υπ’ όψιν σου, ότι όσον αφορά τον εντοπισμό του κινητού, όταν αυτό είναι απενεργοποιημένο, ισχύει μόνο από το iPhone 11 και μετά, με λειτουργικό iOS 15 μέχρι και 24 ώρες μετά την απενεργοποίησή του.

Όσον αφορά όμως και τα παλαιότερα μοντέλα, αυτά θα στείλουν το “στίγμα” αυτομάτως, προτού κλείσουν, για να βοηθήσουν στον εντοπισμό της συσκευής.

Βρες το!

Αν έχασες το iPhone σου, τώρα, μπορείς να το εντοπίσεις μέσα από το app του Find My ή από κάποιον υπολογιστή, μέσω του iCloud. Επίσης, μπορείς να δεις το iPhone σου από τη συσκευή κάποιου άλλου μέλους της οικογένειάς σου, αρκεί να έχεις ενεργοποιημένο το Family Sharing. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη συσκευή Apple, αρκεί να μπορείς να μπεις με το δικό σου Apple ID.

Είτε έχεις μπει στο iCloud από υπολογιστή, είτε μέσω της συσκευής κάποιου άλλου, θα πρέπει να συνδεθείς στον λογαριασμό του iCloud με τον οποίο είναι συνδεδεμένο το iPhone σου και να πατήσεις το “All Devices” για να διαλέξεις το iPhone που έχασες. Μόλις το κάνεις, ο χάρτης στην οθόνη θα εμφανίσει την τρέχουσα τοποθεσία της συσκευής σου!

Από το ίδιο σημείο μπορείς να το βάλεις να “παίξει” κάποιον ήχο ώστε να σε βοηθήσει να το εντοπίσεις, να ενεργοποιήσεις το Lost Mode, ή και να διαγράψεις εντελώς τα περιεχόμενα της συσκευής, αν δε μπορείς να το βρεις.

Lost Mode

Πάνω στο σενάριο “δε μπορείς να το βρεις”, αν έχεις εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το Lost Mode. Με αυτή τη ρύθμιση, θα απαιτείται passcode για να ανοίξει η συσκευή και να απενεργοποιηθεί το “Lost Mode”, ενώ από εκεί μπορείς και να δώσεις κάποιο μήνυμα και αριθμό τηλεφώνου τα οποία θα εμφανίζονται στην οθόνη του χαμένου σου iPhone, έτσι ώστε να μπορεί, όποιος το βρει, να επικοινωνήσει μαζί σου και να στο επιστρέψει.

  • Με το Lost Mode ενεργό, η συσκευή θα κλειδωθεί, δεν θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις στην οθόνη, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθείται η τοποθεσία της. Βέβαια, θα συνεχίσει να “χτυπάει” σε κλήσεις και FaceTime, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να απαντήσει και να στο επιστρέψει.
Προφανώς, οτιδήποτε έχει σχέση με πληρωμές, Apple Pay, πιστωτικές κάρτες ή οτιδήποτε άλλο έχεις βάλει στο iPhone, θα μπλοκαριστούν για όσο ισχύει το Lost Mode.

Εύρηκα!

Εδώ προσοχή. Αν όντως έχεις εντοπίσει το πού βρίσκεται το iPhone σου και βλέπεις ότι είναι σε κάποιο άγνωστο μέρος, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ειδοποιήσεις την αστυνομία.

Μην προσπαθήσεις να πάρεις πίσω το iPhone σου, αν στο έχουν κλέψει, μόνος σου. Η αστυνομία μπορεί να σε βοηθήσει να το βρεις, χωρίς εσύ να βάλεις σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα.

Τώρα λοιπόν ξέρεις! Η Apple έχει τις απαραίτητες λειτουργίες και τους μηχανισμούς που χρειάζονται έτσι ώστε να μη χάνεις ποτέ το iPhone σου. Χρησιμοποίησέ τα για να το βρίσκεις πάντοτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

«Κόλλησε» το iPhone; – Έτσι θα μπορέσεις να το επαναφέρεις άμεσα!

Meta – Σταμάτησε να αναπτύσσει το έξυπνο ρολόι (smartwatch) της