in ,

loveditlovedit This is helpfullThis is helpfull

Πώς να ψηφιοποιήσετε φωτογραφίες, αρνητικά και διαφάνειες ταινιών

Οι καλύτεροι τρόποι ψηφιοποίησης και διατήρησης παλιών φωτογραφιών, αρνητικών και διαφανειών ταινιών

Παρόλο που ζούμε σε μια εποχή όπου ο καθένας έχει μια κάμερα στην τσέπη του και οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές δεν ήταν ποτέ πιο προσβάσιμες, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ένα κουτί αρνητικών ή διαφανειών από μια προηγούμενης γενιάς που κάθεται στο πίσω μέρος μιας ντουλάπας. Σε τελική ανάλυση, δεν ήταν πριν από πολύ καιρό ότι η ταινία ήταν η μόνη επιλογή. Η μετατροπή αυτών των κομματιών οξικής κυτταρίνης σε ψηφιακά αρχεία μπορεί να φαίνεται συντριπτική στην αρχή, αλλά δεν χρειάζεται να είναι! Αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλές επιλογές για ψηφιοποίηση αυτών των αναλογικών αναμνήσεων.

Πώς να ψηφιοποιήσετε αρνητικά και διαφάνειες ταινιών στο σπίτι
Η ψηφιοποίηση μιας συλλογής παλιών αρνητικών και διαφανειών ταινιών στο σπίτι είναι η πιο οικονομική και, κατά τη γνώμη μας, ένας διασκεδαστικός τρόπος για να διατηρήσετε αυτές τις αναλογικές μνήμες. Οι δωρεάν εφαρμογές όπως το FilmLab σάς επιτρέπουν να ψηφιοποιήσετε γρήγορα αρνητικά και να τα αποθηκεύσετε στο τηλέφωνό σας, ενώ εφαρμογές όπως το Kodak Mobile Film Scanner έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με σαρωτή χαμηλού κόστους από χαρτόνι και οπίσθιο φωτισμό LED. Αυτά είναι και τα δύο υπέροχα εργαλεία για γρήγορη ψηφιοποίηση, αλλά αν ψάχνετε για πολλά αρνητικά ή διαφάνειες και θέλετε να τα διατηρήσετε σε υψηλότερες αναλύσεις, σας συνιστούμε να επενδύσετε σε έναν σαρωτή ταινιών.

Ο τυπικός σαρωτής επίπεδης επιφάνειας ή αυτός που διατίθεται σε μερικούς από τους καλύτερους εκτυπωτές all-in-one είναι καλός για εκτυπώσεις, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται διαφάνειες σάρωσης και αρνητικά. Ευτυχώς, το κόστος αυτών των εξειδικευμένων μηχανών έχει μειωθεί πολύ την τελευταία δεκαετία.

Το Epson Perfection V600 (219 $) είναι η επιλογή μας για έναν σαρωτή υψηλού επιπέδου. Μπορεί να σαρώσει σε ανάλυση 6400 x 9600dpi, διαθέτει “Digital ICE” και αφαίρεση σκόνης που μειώνει αυτόματα τυχόν ατέλειες σε αυτά τα παλιά αρνητικά και βελτιώνει τα ξεθωριασμένα χρώματα με ένα κλικ. Μπορεί να σαρώσει ταινία διαφανειών, αρνητικά 35mm ή φιλμ 120 τετραγωνικών.

Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα, το Epson Perfection V850 Pro (1.149 $) αξίζει τον κόπο. Αυτός ο σαρωτής επίπεδης οθόνης προσφέρει επίσης αναλύσεις 6400×9600 dpi, αλλά διαθέτει σύστημα διπλού φακού που προσφέρει καλύτερες τονικές περιοχές, μπορεί να σαρώσει πολύ περισσότερες ταινίες ταυτόχρονα και ακόμη και πλαίσια μεγάλου μεγέθους 4×5 ιντσών. Το V850 μπορεί να χειριστεί 12 διαφάνειες 35mm, τρεις ταινίες 35mm και ταινίες μεσαίου σχήματος.

Εάν τα αρνητικά ή οι διαφάνειες που σκοπεύετε να σαρώσετε δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά, είναι πιθανό οι σαρώσεις σας να έχουν μερικά αδέσποτα μαλλιά και κομμάτια σκόνης πάνω τους. Η επένδυση σε μερικά αρνητικά μανίκια και ένα Rocket Air Blaster (16,99 $) θα εξαλείψει ορισμένα από αυτά.

Το Rocket Air Blaster θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν μαλλιά και σκόνη από τα αρνητικά πριν ξεκινήσετε τη σάρωση, ενώ τα μανίκια θα διατηρήσουν τα πράγματα διατηρημένα και οργανωμένα. Πριν ξεκινήσετε ένα έργο σάρωσης, είναι καλή ιδέα να δώσετε στο γυαλί του σαρωτή σας επίπεδη επιφάνεια με ένα πανί μικροϊνών.

Πώς να ψηφιοποιήσετε αρνητικά και διαφάνειες ταινιών: Υπηρεσίες αλληλογραφίας
Εάν θέλετε να ψηφιοποιήσετε μεγάλα κουτιά αρνητικών ή διαφανειών, μια υπηρεσία σάρωσης φωτογραφιών μέσω ταχυδρομείου μπορεί να είναι ο τρόπος να πάτε. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτό το στυλ μαζικής ψηφιοποίησης. Το επιχειρηματικό μοντέλο για αυτές τις εταιρείες είναι αρκετά ομοιόμορφο: συσκευάζετε τις διαφάνειες και τις αρνητικές και τις αποστέλλετε, τις σαρώνει για εσάς και σας στέλνει έναν σύνδεσμο για ψηφιακά αντίγραφα με δυνατότητα λήψης και, στη συνέχεια, επιστρέφετε τα έντυπα αντίγραφα μετά την ολοκλήρωσή τους.

Σάρωση των φωτογραφιών μου
Παρόλο που ο ιστότοπός του είναι λίγο δύσκολο να περιηγηθείτε, το Scan My Photos είναι μια από τις παλαιότερες και ταχύτερες υπηρεσίες σάρωσης. Λειτουργεί από το 1990, προσφέρει τις υπηρεσίες του διεθνώς και οι σαρώσεις παραδίδονται εντός 10-20 ημερών από την ημερομηνία λήψης των αρνητικών από την εταιρεία.

Αυτή η εταιρεία προσφέρει επίσης την επιλογή Express Scanning. κοστίζει 150 $ ανά κουτί, αλλά διασφαλίζει ότι οι σαρώσεις σας θα ολοκληρωθούν σε μία εργάσιμη ημέρα. Οι σαρώσεις για αρνητικά 35 mm ξεκινούν από 47 σεντ ανά καρέ για 2000 αρχεία DPI και 89 σεντ ανά καρέ για 4000 αρχεία DPI. Τα ψηφιακά αρχεία παραδίδονται μέσω DVD ή USB και με επιπλέον χρέωση μπορούν να μεταφορτωθούν στο cloud. Το Scan My Photos προσφέρει υπηρεσίες σάρωσης για φιλμ 35 mm, ταινία 120, ταινία APS και ταινία διαφανειών.

Fotobridge
Το Fotobridge έχει τη δυνατότητα σάρωσης διαφανειών σε βάσεις 35mm, 110, 126 σε βάσεις 2×2, αρνητικά 35mm σε ρολά ή ταινίες και φιλμ APS. Αντί να τιμολογεί κάθε ποικιλία ταινιών ξεχωριστά, προσφέρει πακέτα για συνδυασμό όλων των μορφών. Το χαμηλότερο πακέτο προσφέρει έως και 250 διαφάνειες ή αρνητικά που έχουν σαρωθεί σε 2000 DPI για 137,95 $. Το πιο ακριβό πακέτο προσφέρει έως 10.000 διαφάνειες ή αρνητικά που σαρώθηκαν σε 2000 DPI για 3999,95 $. Όλα τα πακέτα περιλαμβάνουν δίσκους, έξυπνο ψηφιακό φινίρισμα, αποστολή επιστροφής και ηλεκτρονική μεταφόρτωση.

Everpresent

Με έδρα τη Μασαχουσέτη, η Everpresent έχει περισσότερες από 40 τοποθεσίες σε όλο το βορειοανατολικό τμήμα και προσφέρει παραλαβές χωρίς πόρτα στην περιοχή εκτός από τις υπηρεσίες αλληλογραφίας. Το Everpresent μπορεί να ψηφιοποιήσει διαφάνειες, αρνητικά 35 mm, αρνητικά δίσκου, αρνητικά μεσαίας και μεγάλης μορφής και στερεοφωνικές διαφάνειες. Τα αρνητικά 35 mm και οι διαφάνειες ξεκινούν από 59 σεντ ανά καρέ, ενώ τα αρνητικά μεσαίας και μεγάλης μορφής κοστίζουν 3,99 $ ανά καρέ.

Πώς να ψηφιοποιήσετε αρνητικά και διαφάνειες ταινιών: Τοπικά εργαστήρια φωτογραφίας
Παρόλο που τα εργαστήρια φωτογραφιών μιας ώρας μπορεί να είναι παρελθόν, υπάρχει μια αυξανόμενη ομάδα αφοσιωμένων φωτογράφων που θέλουν να πυροβολήσουν αναλογικά και μαζί τους ορισμένα τοπικά εργαστήρια που προσφέρουν υπηρεσίες ψηφιοποίησης. Εάν είστε κάποιος που γυρίζει τακτικά ταινία, πιθανότατα γνωρίζετε ότι πολλά εργαστήρια προσφέρουν αρνητικές σαρώσεις υψηλής ανάλυσης που παραδίδονται στο email σας. Εάν ζείτε σε αστική περιοχή, η διαθεσιμότητα αυτών των εργαστηρίων θα είναι μεγαλύτερη – στη Νέα Υόρκη έχω τρεις επιλογές που είναι μια μικρή διαδρομή με το ποδήλατο από το διαμέρισμά μου, αλλά πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις δέχονται παραγγελίες μέσω ταχυδρομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να κάνετε την Alexa να μιλάει πιο γρήγορα ή πιο αργά

Πώς να σαρώσετε έναν κωδικό QR σε iPhone ή iPad