in

Πώς να δικτυωθείτε στο LinkedIn

Η δικτύωση είναι μια εξαιρετική στρατηγική όταν πρόκειται να προχωρήσετε την καριέρα σας μπροστά. Κανονικά, πρέπει να περιμένετε για την επόμενη εκδήλωση δικτύωσης ή να αναζητήσετε ένα διαδικτυακό για να κάνετε νέες επιχειρηματικές συνδέσεις. Με τη βοήθεια του LinkedIn, μπορείτε να δικτυωθείτε χωρίς να φύγετε από το κρεβάτι σας. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά.

Μερικοί χρήστες πιστεύουν ότι απλώς με την εγγραφή του προφίλ τους στο LinkedIn κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Ωστόσο, μπορείτε να επωφεληθείτε πολύ περισσότερο από αυτόν τον πίνακα εργασιών ακολουθώντας απλές οδηγίες για να δικτυωθείτε στο LinkedIn πιο αποτελεσματικά.

Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό προφίλ LinkedIn
Ακριβώς όπως με τη δικτύωση αυτοπροσώπως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε όταν δικτυώνεστε στο διαδίκτυο είναι να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση. Πριν δικτυωθείτε στο LinkedIn, φροντίστε να κάνετε όλες τις σημαντικές προετοιμασίες και να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που θα σας κάνει να ξεχωρίζετε στην πλατφόρμα.

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα ελέγχου που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας στο LinkedIn τραβήξει το βλέμμα στις πιθανές νέες συνδέσεις σας.

Στο προφίλ σας στο LinkedIn, δεν υπάρχει ενότητα λιγότερο σημαντική από άλλες. Εάν έχετε ήδη μια σελίδα LinkedIn, μεταβείτε σε αυτήν, ενημερώστε όλες τις πληροφορίες και το βιογραφικό σας (αν το έχετε επισυνάψει) και συμπληρώστε τυχόν κενές ενότητες. Ένα προφίλ LinkedIn που δεν έχει κενά ή κενά φαίνεται πιο επαγγελματικό και είναι πιο ευανάγνωστο.

Ωστόσο, μην το υπερφορτώνετε με επιπλέον λεπτομέρειες ή άσχετες πληροφορίες, όπως δεξιότητες ή παλιές εργασιακές εμπειρίες που δεν έχουν καμία αξία στην παρούσα επαγγελματική σας ζωή.

Χρησιμοποιήστε μια επαγγελματική εικόνα προφίλ

Ρίξτε μια καλή ματιά στην εικόνα προφίλ που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν εκπέμπει αυτοπεποίθηση και δεν φαίνεται επαγγελματικό, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε για κάτι πιο κατάλληλο για το προφίλ σας στο LinkedIn.

Η εικόνα είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι συνδέσεις σας όταν κάνουν κλικ στο προφίλ σας και έχετε μόνο μία ευκαιρία να τους εντυπωσιάσετε. Αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε το πιο επαγγελματικό στιγμιότυπο κεφαλής που θα προσελκύσει περισσότερες προβολές και αλληλεπιδράσεις.

Συμπληρώστε το προφίλ σας στο LinkedIn με λέξεις-κλειδιά

Οι χρήστες του LinkedIn συχνά παραβλέπουν τις λέξεις-κλειδιά ή τις χρησιμοποιούν μόνο στην ενότητα Δεξιότητες και Εγκρίσεις του προφίλ τους. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τις σωστές λέξεις-κλειδιά σε όλο το προφίλ σας, ξεκινώντας από τις ενότητες Επικεφαλίδα, μετά Πληροφορίες και Εμπειρία, θα σας βοηθήσουν να εμφανίζεστε σε περισσότερες αναζητήσεις στο LinkedIn και να γίνετε προσηλωμένοι από άλλους επαγγελματίες του κλάδου σας.

Αναπτύξτε το Δίκτυό σας LinkedIn
Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την προβολή σας στο LinkedIn είναι μέσω της αύξησης του αριθμού των Συνδέσεων σας. Μπορείτε να το κάνετε παθητικά αλληλεπιδρώντας με τα άτομα που έχετε ήδη στη λίστα των συνδέσεών σας, αλλά αυτό είναι πιο κατάλληλο για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, καθώς δεν θα σας δώσει άμεσα αποτελέσματα.

Για να αυξήσετε ενεργά το κοινό σας στο LinkedIn, ενσωματώστε τις παρακάτω τακτικές στη δικτύωσή σας.

Συνδεθείτε με τους σωστούς ανθρώπους
Ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε το κοινό σας στο LinkedIn είναι να στείλετε προσκλήσεις για να συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες. Πριν το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να προσδιορίσετε τον τύπο χρήστη του LinkedIn που θέλετε στο δίκτυό σας: πρέπει να είναι κάποιος που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Το LinkedIn σάς παρέχει μια σειρά από φίλτρα αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε την αναζήτησή σας για τις σωστές συνδέσεις. Για πρόσβαση σε αυτά, μεταβείτε στο δίκτυό μου > Συνδέσεις > Αναζήτηση με φίλτρα. Όταν ανοίγετε το μενού Όλα τα φίλτρα, μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους αναζήτησής σας για αναζήτηση ατόμων από συγκεκριμένες τοποθεσίες, εταιρείες, βιομηχανίες, σχολεία και άλλα.

Εάν διαθέτετε συνδρομή στο LinkedIn Premium, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα φίλτρα όπως Έτη εμπειρίας ή Function.

Εξατομικεύετε πάντα την πρόσκλησή σας για σύνδεση
Όταν συνδέεστε στο LinkedIn με κάποιον που μόλις γνωρίσατε προσωπικά, συνήθως δεν ανησυχείτε για το αν γνωρίζει ποιος είστε και γιατί στέλνετε μια πρόσκληση για σύνδεση. Ωστόσο, εάν δεν γνωρίζετε ο ένας τον άλλον προσωπικά, η λήψη μιας λευκής πρόσκλησης δεν είναι η καλύτερη αρχή για την επαγγελματική σας σχέση στο LinkedIn.

Επωφεληθείτε από το μήνυμα που μπορείτε να επισυνάψετε στην πρόσκλησή σας για να την εξατομικεύσετε και να ξεκινήσετε μια φιλική συνομιλία με τη νέα πιθανή σύνδεσή σας.

Αποκτήστε νέες συνδέσεις για να σας εγκρίνουμε
Όταν αναπτύσσετε το δίκτυό σας στο LinkedIn, επωφεληθείτε από τη λειτουργία εγκρίσεων στο LinkedIn και κάντε τις νέες συνδέσεις σας να σας υποστηρίξουν για τις δεξιότητες που μοιράζεστε και οι δύο. Μπορείτε να το κάνετε με διακριτικό τρόπο, εγκρίνοντάς τους πρώτα για κάτι στο οποίο πιστεύετε ότι είναι ειδικευμένοι αφού εξερευνήσετε το προφίλ τους.

Αλληλεπιδράστε με το κοινό σας στο LinkedIn
Όπως και στην πραγματική ζωή, η δικτύωση στο LinkedIn δεν σταματά όταν ένας χρήστης αποδέχεται την πρόσκλησή σας για σύνδεση. Πρέπει να αρχίσετε να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας για να δημιουργήσετε επαγγελματικές σχέσεις. Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι δικτύωσης με τις πρόσφατα αποκτηθείσες (και παλιές) συνδέσεις σας στο LinkedIn:

Σχολιάστε και μοιραστείτε τις αναρτήσεις και τα άρθρα άλλων ανθρώπων.
Δημοσιεύστε τα δικά σας άρθρα στο LinkedIn για να αυξήσετε την προβολή σας στο δίκτυο.
Συγχαίρετε άλλους για τις προσφορές και τις επετείους όταν τις βλέπετε να εμφανίζονται στη ροή σας.
Να απαντάτε πάντα σε προσωπικά μηνύματα στο LinkedIn, εκτός εάν είναι ανεπιθύμητα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε και από πού θα έρθει η επόμενη ευκαιρία εργασίας.
Εγγραφείτε στις ομάδες LinkedIn
Εάν δεν πιστεύετε ότι η μη αυτόματη αναζήτηση και η προσθήκη νέων συνδέσεων είναι αρκετά αποτελεσματική, μπορείτε να δοκιμάσετε μια διαφορετική στρατηγική για να δικτυωθείτε στο LinkedIn, συμμετέχοντας σε ομάδες. Μπορείτε να βρείτε ομάδες που σχετίζονται με τον επαγγελματικό σας κλάδο πληκτρολογώντας τις λέξεις-κλειδιά σας στη γραμμή αναζήτησης στο LinkedIn. Μετά από αυτό, ορίστε το φίλτρο σε Ομάδες και βρείτε εκείνες όπου οι χρήστες δημοσιεύουν ενεργά περιεχόμενο και ανταλλάσσουν γνώσεις.

Η συμμετοχή σε ομάδες στο LinkedIn μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε γρήγορα αντιληπτοί από άλλους επαγγελματίες στον κλάδο σας, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να είστε και ενεργοί. Λάβετε μέρος στις συζητήσεις της ομάδας, ρωτήστε και απαντήστε σε ερωτήσεις και μοιραστείτε σχετικό περιεχόμενο στην ομάδα για να μοιραστείτε τη γνώση και την εμπειρία σας.

Αναπτύξτε το επαγγελματικό σας παγκόσμιο δίκτυο με το LinkedIn
Το LinkedIn σάς δίνει την ευκαιρία να μεταφέρετε το δίκτυο των επαφών σας από το τοπικό επίπεδο στο παγκόσμιο, συνδέοντας επαγγελματίες του κλάδου σας από όλο τον κόσμο. Όταν αυτό το δίκτυο αποτελείται από άτομα με τα οποία έχετε κάποιο είδος σχέσης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε ποτέ ξανά προβλήματα με την αναζήτηση εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα του πληκτρολογίου στα Windows

Πώς να αναγνωρίσετε τραγούδια στον υπολογιστή ή στο Mac σας