in

Πώς να βγάλετε το νερό από τη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου σας

Τα περισσότερα smartphone υψηλής τεχνολογίας έχουν κάποιο βαθμό αντοχής στο νερό. Αλλά ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας έχει επίσημη βαθμολογία IP, δεν είναι προστατευμένο από ζημιές από το νερό. Η βύθιση του smartphone σας μπορεί να βραχεί τα ευαίσθητα εσωτερικά εξαρτήματα του τηλεφώνου σας και να προκαλέσει ζημιά.

Εάν κατά λάθος πέσει νερό στη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το στεγνώσετε και να αποφύγετε μόνιμη ζημιά.

Πώς να βγάζετε νερό από τη θύρα φόρτισης
Εφόσον η εγγύηση της Apple δεν καλύπτει ζημιές από το νερό, ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε να στεγνώσετε τη θύρα φόρτισης του iPhone σας προτού επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple για βοήθεια. Οι παρακάτω μέθοδοι λειτουργούν και για smartphone Android.

Πριν προχωρήσετε, σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, να αφαιρέσετε αξεσουάρ (όπως θήκη τηλεφώνου ή καλώδια ακουστικών) και να ρυθμίσετε το βρεγμένο τηλέφωνό σας σε όρθια θέση με τη θύρα USB στραμμένη προς τα κάτω. Το τελευταίο μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει το νερό να μετακινηθεί περαιτέρω μέσα στο smartphone σας.

Αφήστε το τηλέφωνό σας να στεγνώσει φυσικά
Όταν βρέχετε το τηλέφωνό σας, το πρώτο σας ένστικτο μπορεί να είναι να το στεγνώσετε με το στεγνωτήρα μαλλιών σας, χρησιμοποιώντας την υψηλότερη ρύθμιση θερμότητας. Ωστόσο, η χρήση εξωτερικής πηγής θερμότητας ή πεπιεσμένου αέρα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα εξαρτήματα του τηλεφώνου σας.

Αντίθετα, αφού αφαιρέσετε απαλά την περίσσεια νερού από το εξωτερικό μέρος της θύρας USB, είναι καλύτερο να αφήσετε το τηλέφωνό σας να στεγνώσει στον αέρα. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή σε οποιοδήποτε ζεστό και ξηρό χώρο. Φροντίστε να μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στο άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος, αφήστε το τηλέφωνό σας μπροστά σε έναν ανεμιστήρα όλη τη νύχτα.

Βάλτε το τηλέφωνό σας σε μια τσάντα με Silica Gel κατά τη διάρκεια της νύχτας
Είστε εξοικειωμένοι με πακέτα γέλης πυριτίου που συνοδεύονται σχεδόν από όλα όσα αγοράζετε; Εάν το smartphone σας βραχεί και έχετε μερικά πακέτα γύρω σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε την υγρασία από τη θύρα USB του τηλεφώνου σας.

Όταν το τηλέφωνό σας βραχεί, βάλτε το σε μια τσάντα με πολλά πακέτα τζελ πυριτίας και κλείστε τη σακούλα. Αφήστε το όλη τη νύχτα και αφήστε το silica gel να κάνει τη δουλειά.

Σημείωση: Πολλοί άνθρωποι προτείνουν να συσκευάσετε το τηλέφωνό σας σε ξηρό ρύζι για να απορροφήσει την υγρασία. Δεν συνιστούμε αυτήν τη μέθοδο. Πρώτον, το ρύζι δεν είναι τόσο καλό στην απορρόφηση του νερού. Αν ήταν, θα μπορούσατε να μαγειρέψετε ρύζι αφήνοντάς το να καθίσει έξω μια μέρα με υγρασία. Το πιο σημαντικό, η σκόνη και το άμυλο από το ξηρό ρύζι μπορούν να βλάψουν ευαίσθητα συστατικά.

Θύρα υγρής φόρτισης: Τι δεν πρέπει να κάνετε
Τώρα που ξέρετε πώς να στεγνώνετε τη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου σας, ακολουθούν μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε εάν το τηλέφωνό σας βραχεί.

Μην αγνοείτε ποτέ τα προειδοποιητικά μηνύματα του τηλεφώνου σας
Όταν ανιχνεύουν υγρασία στη θύρα USB, ορισμένα τηλέφωνα στέλνουν μια ειδοποίηση ανίχνευσης υγρού για να σας προειδοποιήσουν για ένα πιθανό πρόβλημα. Εάν δείτε ένα μήνυμα σφάλματος αυτού του είδους να εμφανίζεται στην οθόνη σας, δώστε προσοχή σε αυτό και αντιμετωπίστε το πρόβλημα.

Μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας όσο είναι υγρό

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε είναι να φορτίζετε το τηλέφωνό σας με μια θύρα υγρής φόρτισης. Η σύνδεση ενός τηλεφώνου με μια υγρή θύρα σύνδεσης σε μια ηλεκτρική πρίζα είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για το τηλέφωνό σας αλλά και για τη ζωή σας. Επιπλέον, όταν συνδέετε έναν φορτιστή σε μια θύρα υγρής φόρτισης, οι ακίδες στη θύρα φόρτισης μπορεί να διαβρωθούν και να σταματήσουν να λειτουργούν. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύετε να σπάσετε και το καλώδιο φόρτισης.

Μην κουνάτε το τηλέφωνό σας
Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε όταν παρατηρήσετε ότι το τηλέφωνό σας βρέχτηκε είναι να το ανακινήσετε. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε. Το κούνημα του τηλεφώνου σας δεν είναι πρακτικό και δεν θα βγάλει υγρασία από τη θύρα φόρτισής σας. Στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα βοηθήσει. στη χειρότερη περίπτωση, θα προκαλέσετε κατά λάθος περισσότερη ζημιά στο smartphone σας.

Μην εισάγετε ξένα αντικείμενα στο τηλέφωνό σας

Μην προσπαθήσετε να βγάλετε την υγρασία από τη θύρα USB εισάγοντας αντικείμενα όπως χαρτοπετσέτα, βαμβακερή μπατονέτα ή οδοντογλυφίδα. Πιθανότατα θα επιτύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς σπρώχνουν μόνο το νερό πιο βαθιά μέσα στο τηλέφωνό σας. Μπορεί ακόμη και να χαλαρώσετε ή να καταστρέψετε τη θύρα.

Προστατέψτε το τηλέφωνό σας από διάβρωση και μόνιμη ζημιά
Το να θυμάστε αυτούς τους απλούς κανόνες θα σας βοηθήσει να λύσετε γρήγορα το πρόβλημα της θύρας υγρής φόρτισης. Εάν παρατηρήσετε προβλήματα με τη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου σας μετά το στέγνωμα, χρησιμοποιήστε έναν ασύρματο φορτιστή για ασύρματη φόρτιση και, στο μεταξύ, ρίξτε μια επαγγελματική ματιά στο smartphone σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Zoom

Τι είναι μια κλήση “Spam Risk”;