in , ,

wowwow loveditlovedit This is helpfullThis is helpfull

Δημόσιες Σχέσεις, πώς να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας

11 δεξιότητες που χρειάζεστε για μια σταδιοδρομία στις δημόσιες σχέσεις και τα μέσα ενημέρωσης

1. Ειλικρίνεια
Στις δημόσιες σχέσεις, η φήμη σας είναι το κλειδί. Το να είστε εκ των προτέρων, ειλικρινείς και να διατηρείτε τις βασικές σας αξίες στην επαγγελματική σας ζωή όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα αλλά και να βελτιώσετε τα δίκτυά σας και την ποιότητα της εργασίας σας. Εναλλακτικά γεγονότα, περιστροφή και εσφαλμένα λάθη θα μειώσουν τη σκληρή δουλειά σας όταν εκπροσωπούν έναν πελάτη και το εμπορικό σήμα τους. Για να κάνετε το σημάδι σας στον κόσμο των δημοσίων σχέσεων, εμείνετε στην αλήθεια.

2. Γνώση και έρευνα
Η ικανότητα διεξαγωγής έρευνας και ανάπτυξης των γνώσεών σας για το προϊόν ή την υπηρεσία ενός πελάτη είναι βασική. Η ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, τον ανταγωνισμό, την τεχνολογία και τις επιθυμίες των πελατών θα σας βοηθήσει να έχετε μια επιτυχημένη καριέρα στο PR. Επιπλέον, η διεξαγωγή έρευνας ιστορικού διασφαλίζει την ικανότητά σας να ικανοποιείτε τις ανάγκες των πελατών σας χωρίς ιδρώτα και να μιλάτε με δημοσιογράφους και αναλυτές για το θέμα σας με αυτοπεποίθηση και ευκολία. Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες δημοσίων σχέσεων ειδικεύονται σε εξειδικευμένους τομείς τεχνολογίας, οπότε η προώθηση του εαυτού σας ως ατόμου που έχει κατανοήσει τη λειτουργία της τεχνολογίας και ο γρήγορος χαρακτήρας της τεχνολογίας της βιομηχανίας θα σας κάνει μια προτιμώμενη επαφή έναντι εκείνων που βασίζονται αποκλειστικά σε άλλες δεξιότητες.

3. Δεξιότητες οικοδόμησης σχέσεων
Περισσότερο από μια μαλακή δεξιότητα, η ικανότητα δημιουργίας του επαγγελματικού σας δικτύου είναι μια κρίσιμη ικανότητα για επιτυχία στην PR. Η ικανότητά σας να χτίζετε σχέσεις εκφράζοντας την εμπιστοσύνη και το χάρισμα σας θα συμπληρώσει τις προφορικές και γραπτές δεξιότητες επικοινωνίας, καθιστώντας σας έναν σπουδαίο εκπρόσωπο δημοσίων σχέσεων.

4. Πολλαπλές εργασίες σε περιβάλλον εργασίας υψηλής πίεσης
Στο περιβάλλον υψηλής πίεσης του PR, η ικανότητα να εργάζεστε σε πολλά έργα ταυτόχρονα θα είναι μέρος της καθημερινότητάς σας. Αυτό σημαίνει χειρισμό πολλαπλών πελατών με διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές προθεσμίες. Οι επαγγελματίες που ευδοκιμούν και απολαμβάνουν να εργάζονται σε ένα τόσο γρήγορο περιβάλλον θα λατρέψουν την ενέργεια του PR.

5. Προσοχή στη λεπτομέρεια
Η ακρίβεια στη δουλειά σας είναι απαραίτητη για μια επιτυχημένη και μακρά καριέρα στο PR. Η ικανότητα ενός επαγγελματία δημοσίων σχέσεων να λέει τις ιστορίες των πελατών τους μέσω των γρήγορων και συνεχώς εξελισσόμενων μέσων απαιτεί ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Κατά τον συνεχή έλεγχο και επεξεργασία γραπτού περιεχομένου για πελάτες, είναι σημαντικό να παρέχετε μια άψογη επεξεργασία, καθώς ακόμη και τα μικρότερα λάθη θα μπορούσαν να είναι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας ή αποτυχίας μιας καμπάνιας.

6. Προσαρμόζεται στην αλλαγή
Το τοπίο των μέσων αλλάζει συνεχώς. Οι άνθρωποι καταναλώνουν πολυμέσα μέσω εφαρμογών και κοινωνικών μέσων περισσότερο από ποτέ, όπου το clickbait ως στυλ αναφοράς είναι φυσιολογικό. Ως εμπειρογνώμονας PR, πρέπει να είστε ευέλικτοι και να προσαρμοστείτε σε αυτές τις αλλαγές.

7. Στρατηγική σκέψη
Οι διευθυντές δημοσίων σχέσεων πρέπει να έχουν την ικανότητα να σκέφτονται. Τώρα είναι πολύ σπάνιο να συναντάτε δημοσιογράφους και αγοραστές μέσων πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε η γρήγορη στρατηγική σκέψη θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε την επωνυμία ενός πελάτη, να κάνετε ένα βήμα, να εκτελέσετε εκδηλώσεις και να εκτελέσετε επιτυχώς καμπάνιες. Η άριστη στρατηγική σκέψη προέρχεται από ένα μέρος πάθους, οράματος και γνώσης του αντικειμένου σας όπως το πίσω μέρος του χεριού σας.

8. Καταλαβαίνω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η άνοδος των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους καταλύτες για αλλαγή στη βιομηχανία δημοσίων σχέσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όχι μόνο το Twitter και το Facebook άλλαξαν τον τρόπο κατανάλωσης των μέσων ενημέρωσης, αλλά έχει αλλάξει την προετοιμασία περιεχομένου. Οι επαγγελματίες PR δημιουργούν πλέον περιεχόμενο γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως το βασικό κομμάτι παράδοσης για την καμπάνια ενός πελάτη. Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό πίσω από τη δύναμη των κοινωνικών μέσων είναι η ικανότητα μέτρησης της προσέγγισης καμπάνιας και της συνολικής αποτελεσματικότητας κατά τη χρήση κοινωνικών καναλιών. Ακόμη και η χρήση του LinkedIn για επικοινωνία με πελάτες, συντάκτες και αγοραστές πολυμέσων είναι πλέον πιο συνηθισμένη από ποτέ. Το να καταλαβαίνετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας πάρει θέσεις στη βιομηχανία.

9. Γράψτε καλά
Το να έχετε γυαλισμένες δεξιότητες γραφής είναι εξαιρετικά σημαντικό για έναν επαγγελματία δημοσίων σχέσεων. Εάν δεν μπορείτε να οργανώσετε τις σκέψεις σας σε μια σελίδα, θα είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσετε με πελάτες και συναδέλφους. Όσο περισσότερα στυλ μπορείτε να γράψετε, τόσο καλύτερα!

10. Δεξιότητες παρουσίασης
Οι καλές προφορικές δεξιότητες παρουσίασης και επικοινωνίας είναι απαραίτητες. Η απόκτηση πρακτικής παρουσίασης είναι το κλειδί, καθώς πρόκειται να περιγράψετε με πάθος και να εξηγήσετε τις δημιουργικές σας ιδέες στους πελάτες, τους αγοραστές μέσων και τους δημοσιογράφους που περιμένουν μια επαγγελματική και διορατική παράδοση πληροφοριών.

11. Διεθνής νοοτροπία
Λόγω της παγκοσμιοποίησης των επιχειρήσεων, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες PR που είναι δίγλωσσοι, ή ακόμη και πολύγλωσσοι. Στη βιομηχανία δημοσίων σχέσεων, οι πελάτες συχνά δεν κάνουν προϋπολογισμό για ακριβές επιτόπιες αναφορές σε ξένες χώρες, ωστόσο, έχουν άμεσες ανάγκες για την εμπλοκή περιεχομένου σε αυτήν την ξένη γλώσσα στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό τους. Έτσι, όσο περισσότερες γλώσσες έχει ένας επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία για διεθνείς δημοσιεύσεις, παρέχοντας την ευκαιρία να χτίσει ένα διαφορετικό επαγγελματικό χαρτοφυλάκιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να δημιουργήσετε ένα Ebook από την αρχή έως το τέλος

15 τρόποι μείωσης του ενεργειακού σας λογαριασμού το 2020