in

Samsung Galaxy Watch: Universal Gestures Guide

Η ενημέρωση λογισμικού One UI Watch 5 που παρουσιάστηκε πέρυσι παρείχε μια μεγάλη γκάμα νέων λειτουργιών στα smartwatches Samsung Galaxy. Αυτές περιλαμβάνουν καθολικές χειρονομίες που εξασφαλίζουν επίσης μεγαλύτερη προσβασιμότητα. Σε αυτόν τον οδηγό, σας λέμε πώς να το ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις διάφορες χειρονομίες.

Τι είναι οι καθολικές χειρονομίες και γιατί πρέπει να τις χρησιμοποιείτε;
Ενώ το Apple Watch Series 9 και το Watch Ultra 2 διαθέτουν τη δυνατότητα Double Tap, τα smartwatches της Samsung έχουν από καιρό δημοφιλής τα χειριστήρια με χειρονομίες. Αυτά βελτιώθηκαν περαιτέρω στην ενημέρωση λογισμικού One UI Watch 5 και είναι πλέον γνωστά ως “Universal Gestures” μετά την ενημέρωση.

Όσον αφορά τις καθολικές χειρονομίες, παραμένουν κάτω από τις λειτουργίες προσβασιμότητας. Χρησιμοποιούν ενσωματωμένους αισθητήρες στο ρολόι για να ανιχνεύουν και να ερμηνεύουν διαφορετικές κινήσεις του καρπού, του χεριού και των δακτύλων, αντί να βασίζονται σε εισόδους αφής για έλεγχο. Κατά συνέπεια, οι χειρονομίες μπορεί να είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις όπου το άλλο σας χέρι είναι κατειλημμένο.

Μια εναλλακτική λύση για τον έλεγχο hands-free είναι ο φωνητικός έλεγχος, αλλά οι προβλεπόμενες λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν από τις Universal Gestures. Ανεξάρτητα από αυτό, η φωνητική εντολή θα ταιριάζει καλύτερα στην εισαγωγή ομιλίας σε κείμενο ή στην εκτέλεση μιας συγκεκριμένης εργασίας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις καθολικές χειρονομίες στο Samsung Galaxy Watch
Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Universal Gestures σε αυτά τα συμβατά smartwatches της Samsung και σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε με μια προσαρμοσμένη ενέργεια, όπως το κούνημα του καρπού σας ενώ το ρολόι σας είναι κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο.

Ο πρώτος τρόπος είναι απευθείας μέσω του έξυπνου ρολογιού Galaxy σας. Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα.

Ξεκλειδώστε το Samsung Galaxy Watch.
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Προσβασιμότητα.
Ψάξτε και επιλέξτε για αλληλεπίδραση και επιδεξιότητα.
Πατήστε το Universal Gestures, το οποίο είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.
Ενεργοποιήστε το για να το ενεργοποιήσετε.

Εάν προτιμάτε να το ρυθμίσετε από smartphone Android ή Galaxy όπου έχει γίνει σύζευξη του smartwatch, η διαδικασία ενεργοποίησης είναι σχεδόν ίδια με τις ρυθμίσεις του smartwatch. Δείτε πώς:

Ανοίξτε την εφαρμογή Galaxy Wearable στο τηλέφωνό σας.
Πατήστε Ρυθμίσεις ρολογιού και επιλέξτε Προσβασιμότητα.
Επιλέξτε Αλληλεπίδραση και επιδεξιότητα από το μενού.
Τώρα επιλέξτε Universal Gestures και ενεργοποιήστε το.

Ποιες καθολικές χειρονομίες είναι διαθέσιμες και πώς μπορώ να τις χρησιμοποιήσω;
Μόλις ενεργοποιήσετε τις Universal Gestures από το ρολόι Galaxy ή το smartphone σας, θα σας παρουσιαστεί μια επιλογή να μεταβείτε και να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιείτε. Κάθε φορά που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Universal Gestures, μπορείτε να εκτελέσετε την επιλεγμένη συντόμευση ενεργοποίησης, αλλά από προεπιλογή, αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί κουνώντας το χέρι σας.

Ουσιαστικά, αυτά τα χειριστήρια που βασίζονται στην κίνηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την κύλιση σε ένα μενού εφαρμογής ή μέσα σε μια εφαρμογή όπου είναι διαθέσιμα στοιχεία μενού. Επιπλέον, η τρέχουσα επιλογή υποδηλώνεται με μια επισήμανση που ονομάζεται ένδειξη εστίασης γύρω από το στοιχείο μενού, το εικονίδιο ή το εικονικό κουμπί, αν και έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε δρομέα.

Ακολουθούν οι διάφορες χειρονομίες και οι προκαθορισμένες λειτουργίες τους.

Πλησιάστε ή πατήστε το ευρετήριο και τον αντίχειρά σας: Μετακίνηση στο επόμενο στοιχείο μενού ή εικονίδιο όταν βρίσκεστε σε προβολή μενού ή εφαρμογής που υποστηρίζεται.
Πιέστε δύο φορές ή πατήστε το ευρετήριο και τον αντίχειρά σας δύο φορές: Επιστροφή στο προηγούμενο στοιχείο ή εικονίδιο.
Σφίξιμο ή κλείσιμο του δείκτη του ρολογιού σας: Επιβεβαίωση ή επιλογή του επισημασμένου στοιχείου ή κουμπιού.
Διπλό σφίξιμο ή κλείσιμο του δείκτη του ρολογιού σας δύο φορές: Για να ανοίξετε τις συντομεύσεις “Μενού ενεργειών” στις Universal Gestures, μεταβείτε σε αυτές τσιμπώντας τον.

Πώς να προσαρμόσετε τις καθολικές χειρονομίες
Με το μενού Ενέργειες, έχετε πρόσθετες συντομεύσεις και στοιχεία ελέγχου, όπως πρόσβαση στον γρήγορο πίνακα, το συρτάρι εφαρμογών και τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για κύλιση σε οποιαδήποτε διαθέσιμη προβολή. Το πιο σημαντικό, οι συντομεύσεις με το μενού Ενέργεια είναι προσαρμόσιμες και εναλλάξιμες.

Στην περίπτωση των Universal Gestures, υπάρχουν επίσης επιλογές για την εκχώρηση διαφορετικής σκανδάλης ή λειτουργίας με κάθε κίνηση, παράλληλα με την αλλαγή του χρώματος του highlighter. Ακόμη και η ρύθμιση της ευαισθησίας και της ταχύτητας υποστηρίζονται με τη μέθοδο σάρωσης.

Ποια μοντέλα Samsung Galaxy Watch είναι συμβατά με το Universal Gestures;
Οι Universal Gestures είναι διαθέσιμες με την ενημέρωση One UI Watch 5, που σημαίνει ότι θα υποστηρίζει το Galaxy Watch 6 (αναθεώρηση), το Galaxy Watch 5 (κριτική) και το Galaxy Watch 4. Όσο για το 2023 Galaxy Watch 6 (κριτική), εκτελείται ήδη στο One UI Watch 5 out of the box και δεν χρειάζεται ενημέρωση για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα.

  • Samsung Galaxy Watch 6
  • Samsung Galaxy Watch 6 Classic
  • Samsung Galaxy Watch 5
  • Samsung Galaxy Watch 5 Pro
  • Samsung Galaxy Watch 4
  • Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Η χρήση καθολικών χειρονομιών για έλεγχο μπορεί να απαιτεί εξοικείωση. Ωστόσο, μόλις κατακτήσετε τις ενέργειες, θα μπορούσαν να είναι μια πολύ εύχρηστη και βολική εναλλακτική λύση στα χειριστήρια αφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να μετατρέψετε το τηλέφωνο Pixel σε επιτραπέζιο υπολογιστή

Πλήρης μνήμη τηλεφώνου; Ώρα για Ψηφιακό Ανοιξιάτικο Καθαρισμό