in

Apple HomePod ή το Siri επόμενης γενιάς;

Οι φήμες μπήκαν για άλλη μια φορά σε δράση σχετικά με ένα επερχόμενο Apple HomePod με πλήρη οθόνη αφής. Σε αυτήν τη νέα διαρροή (κοινοποιήθηκε από X χρήστη @Kosutami_Ito), μια υποτιθέμενη εικόνα εξαρτήματος φαίνεται να δείχνει μια νέα, μεγαλύτερη επάνω πλάκα οθόνης HomePod – ναι, όπου ζει η τρέχουσα περιστρεφόμενη σφαίρα κυματομορφής.
Δεν υπάρχει σημείο αναφοράς για να εκτιμηθεί το πραγματικό μέγεθος της κυκλικής οθόνης, αλλά ο tipster λέει ότι δείχνει ένα “γυαλιστερό” HomePod με οθόνη, με την κωδική ονομασία B720.
Δεν είναι η πρώτη που ακούμε για ένα HomePod με βελτιωμένη έξυπνη οθόνη της Apple, προσέξτε. Τον Οκτώβριο του 2023, μια διαρροή που δημοσιεύτηκε από ένα KotsutamiSan (μια λαβή X που φαίνεται να μην υπάρχει πια, αν και ακούγεται εντυπωσιακά παρόμοια με τον Kotsutami_Ito, συγγραφέα της τελευταίας διαρροής) αναφέρθηκε επίσης σε ένα B720 HomePod με μεγαλύτερη οθόνη αφής που μπορεί να είναι σε θέση να εμφάνιση εικόνων – εξώφυλλων άλμπουμ, ας πούμε.
Λίγο πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2023, ο σεβαστός αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo προέβλεψε ένα HomePod με οθόνη να προσγειωθεί κάποια στιγμή το 2024.
Και η ιστορία πηγαίνει ακόμα πιο πίσω, στον Φεβρουάριο του 2022, όταν το Siri φέρεται να άρχισε να ξεφεύγει αναφέροντας μια οθόνη HomePod κάποιου είδους – και ας μην ξεχνάμε, αυτό ήταν πολύ πριν από την άφιξη του HomePod 2, τον Ιανουάριο του 2023.
«Σίρι, πρέπει να μιλήσουμε»
Κοιτάξτε, δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα λάθος με τα έξυπνα ηχεία της Apple ως προς τη σχεδίαση – Μου άρεσαν οι διαστάσεις και η διαμόρφωση του αρχικού HomePod. Περισσότερο από αυτό όμως, μου άρεσε ο τρόπος που ακουγόταν. Και μου άρεσαν οι στροβιλιζόμενες, σχεδόν στοιχειωμένες δονήσεις από το διακριτικό επάνω πιάτο. δεν υπάρχουν σημειώσεις εκεί. Δεν είναι μυστικό ότι μου άρεσε επίσης το Apple HomePod Mini. μια αριστοκρατική αλλά φθηνή ενημέρωση (για την Apple) που ακουγόταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε κάθε επαγγελματική ύπαρξη, με ένα πρόγραμμα οδήγησης που ηχητικά εξακολουθεί να αφήνει το Echo Dot της Amazon (5ης γενιάς) για τη σκόνη.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι επίσης μυστικό ότι ο φωνητικός βοηθός της Apple (που αρχικά ενσωματώθηκε στο iPhone 4S τον Οκτώβριο του 2011, αφού ξεκίνησε ως εφαρμογή για iOS τον Φεβρουάριο του 2010) υστερεί. Ο ανώτερος συντάκτης ειδήσεων της TechRadar, Mark Wilson, πρόσφατα θρήνησε “Το Siri είναι πραγματικά τρομερό” και παρά την αισιοδοξία του σχετικά με την φημολογούμενη επανεκκίνηση του iOS 18 (που αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2024), δεν είναι μόνος που εκφράζει αυτή τη γνώμη.
Η Siri έμεινε σε μεγάλο βαθμό πίσω στην πιο πρόσφατη εκδήλωση της Apple WWDC 2023 , με τη μεγάλη «ενημέρωση» του άλλοτε πρωτοπόρου φωνητικού υφιστάμενου να είναι… μια συντόμευση της φράσης αφύπνισης από «Hey Siri» σε «Siri». Ουάου. Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι η Apple απλώς δεν ενδιαφέρεται πλέον για το Siri. Το πρόβλημα όπως βλέπω δεν έχει να κάνει με το πόσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι μια μεγαλύτερη, πιο πλήρως εξοπλισμένη οθόνη σε ένα ηχείο της Apple. Το θέμα είναι ότι ένα Apple HomePod με την τρέχουσα έκδοση του Siri στον πυρήνα του δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα καλύτερα έξυπνα ηχεία στην επιχείρηση το 2024. Από τον Απρίλιο του 2023, θρηνούμε για το γεγονός ότι το Siri έχει μείνει πίσω – και η Apple το ξέρει. Αλλά περίμενε! Δεν έχουν χαθεί όλα. στις αρχές του μήνα, οι ερευνητές της Apple αποκάλυψαν μια σημαντική ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσε να κάνει το Siri πολύ πιο έξυπνο. Το νέο έγγραφο (με τίτλο «ReALM: Reference Resolution As Language Modeling») περιέχει πληροφορίες από την Apple σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του γίγαντα του Κουπερτίνο θα στοχεύει να εξετάζει τόσο τι υπάρχει στην οθόνη της συσκευής σας και τις εργασίες που εκτελείτε ταυτόχρονα (και οι δύο στο προσκήνιο και το υπόβαθρο) ως ερεθίσματα για να απαντήσετε στα ερωτήματά σας.
Εάν το HomePod σας μπορεί να κατανοήσει το πλαίσιο και το άμεσο αίτημα, η Apple πιστεύει ότι αυτό θα δώσει ένα πλεονέκτημα στο AI της. Μπορεί αυτό να το σταματήσει από το να παίξει τις 25 κορυφαίες επιτυχίες στην Apple Music όταν λέω, “Siri, παίξε μου ένα καλό τραγούδι” (και αντ’ αυτού να εξετάσω τα είδη μουσικής που μου αρέσουν πραγματικά); Ή, μπορεί να σημαίνει ότι αν πω “Siri, παίξε τις επιτυχίες” θα έπαιζε τις πραγματικές επιτυχίες, αντί για το άλμπουμ Backstreet Boys 2001 που τυχαίνει να ονομάζεται επίσης The Hits; Ζούμε με την ελπίδα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Samsung παρουσίασε μνήμη LPDDR5x στα 10,7Gbps που είναι βελτιστοποιημένη για εφαρμογές AI

Απελευθερώστε τη μνήμη στο Fire TV Stick, εάν δεν έχει χώρο, είναι αργό ή έχει σφάλματα