in ,

Το 2023 στα smartwatches: Η Google-ποίηση της Fitbit!

Φέτος ήταν μια σχετικά ήσυχη χρονιά για τα smartwatches. Η αναγέννηση των smartwatches του 2022 ήταν πάντα να ξεπεραστεί, πόσο μάλλον να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, ανάμεσα σε μια σειρά από επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις, υπήρχε η μπερδεμένη Google-ποίηση ης Fitbit.

Βασικά, η Google, η οποία κατέχει τη Fitbit, φέτος προχώρησε δύο βήματα προς τα εμπρός πριν κάνει ένα πίσω βήμα με δυσάρεστες συνέπειες. Κάθε φορά που ένιωθα ενθαρρυνμένος από αυτό που έβλεπα, μη αναγκαία σφάλματα με έκαναν να αμφιβάλλω ξανά.

Το 2023 ξεκίνησε με έναν τεράστιο πολλαπλών ημερών διακοπές στους διακομιστές της Fitbit. Λίγο αργότερα, η Fitbit ανακοίνωσε ότι θα κλείσει παλαιότερα κοινοτικά χαρακτηριστικά όπως οι Προκλήσεις, Οι Περιπέτειες και Ομάδες. Η Google είπε ότι αυτά τα κοινωνικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνταν μόνο από ένα κομμάτι των χρηστών. Ακόμα κι έτσι, ήταν ένα δυνατό κομμάτι που δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Προς προσθήκη, στις αρχές του φθινοπώρου, η Fitbit παρουσίασε μια ανανεωμένη εφαρμογή που εξαφάνισε τις σειρές βημάτων χωρίς προειδοποίηση και εξόργισε τους χρήστες με το υπερβολικά απλό design της. Μετά, ακριβώς όταν κυκλοφόρησαν το Google Pixel Watch 2 και το Fitbit Charge 6 τον Οκτώβριο, η Fitbit υπέστη άλλη μια σοβαρή διακοπή λειτουργίας — και μια τρίτη μικρότερη περίπου ένα μήνα αργότερα.

Αλλά υπήρχαν και μερικά φωτεινά σημεία. Η Google φαίνεται να παίρνει σοβαρά υπόψη τα σχόλια των χρηστών. Όταν κριτικάρισα το Pixel Watch 2, είχε την εντύπωση ότι η Google είχε συγκεντρώσει μια λίστα με όλα τα ατομικά χαρακτηριστικά που είχαν επισημάνει οι πελάτες και πήγε συστηματικά να τα επιλύσει. Μερικές εβδομάδες μετά το αμφιλεγόμενο redesign της εφαρμογής της Fitbit, η Google επέστρεψε, επανέφερε τις σειρές βημάτων και αντιμετώπισε μερικές καταγγελίες σχετικά με τον σχεδιασμό. Επίσης, η Google πρόσθεσε επιλογές επέκτασης εγγύησης για το Pixel Watch 2 — κάτι που έλειπε από το πρώτο παρά το γεγονός ότι η οθόνη είναι επιρρεπής σε γρατζουνιές και ρωγμές.

Πέραν της μετάβασης από τη Google στη Fitbit, η εταιρεία έχει καταβάλλει σημαντική και συνεχή προσπάθεια για την επέκταση του οικοσυστήματος των εφαρμογών τρίτων.

Πέραν της ολοκλήρωσης της ενσωμάτωσης της Fitbit, εξακολουθεί η διαδικασία μετάβασης των κατασκευαστών Android smartwatch από το Wear OS 2 στα Wear OS 3 και 4. Αυτό, επίσης, ήταν αρκετά ανακατεμένο. Το Wear OS 4 είναι ήδη εδώ, αλλά ορισμένες εταιρείες όπως η Mobvoi δεν έχουν ακόμη αναβαθμίσει τα συμβατά ρολόγια στο Wear OS 3. Η Fossil κατάφερε να ολοκληρώσει τη μετάβαση στο Wear OS 3, αλλά υπήρξε ύποπτη σιωπή σχετικά με ένα επόμενο γενιάς smartwatch. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση είναι η Google και ο συνεργάτης της Samsung δημιουργούν smartwatches με σταθερούς ρυθμούς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι καθυστερούν περίπου έναν χρόνο. Αυτό δεν είναι ακριβώς αυτό που ελπίζα να δω πέρυσι την εποχή αυτή.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί μακροπρόθεσμα. Ενόψει του 2024, ελπίζω ότι θα υπάρχει λιγότερο χάος. Ιδανικά, αυτό σημαίνει μια ενσωμάτωση Fitbit-Google χωρίς διακοπές στους διακομιστές και απρόσμενες αλλαγές στην εμπειρία της Fitbit. Θα ήταν επίσης ευχάριστο να δούμε και άλλες εταιρείες πέραν της Google και της Samsung να κυκλοφορούν Android smartwatches. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, φαντάζομαι ότι η Garmin και η Withings θα χαιρετίσουν ευχαρίστως απογοητευμένους χρήστες των Wear OS και Fitbit στις γραμμές τους.

Αντίθετα, δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι θα συμβεί με το Apple Watch. Του χρόνου, θα υπάρχει ένα νέο Apple Watch, που θα είναι το καλύτερο που έχουν φτιάξει ποτέ. Επειδή αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Και αυτό ακριβώς περιμένω από τη Garmin.

Δεν επιθυμώ απαραιτήτως τα Android smartwatches να πέσουν στην ίδια παγίδα των ανενδιαφέροντων, επαναλαμβανόμενων ετήσιων αναβαθμίσεων. Το θέμα του Android είναι η ποικιλία του. Ωστόσο, μια δόση σταθερότητας θα ήταν μια ευχάριστη αλλαγή ρυθμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόστιμο 140 εκ. δολαρίων στην Southwest Airlines για το χάος κατά τη διάρκεια των γιορτών

Το νέο “έξυπνο πρίζακι” της Eve διαθέτει τεχνολογίες Matter, Thread και παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας.