in ,

wowwow

Huawei – Φέρνει τον ανταγωνισμό στην premium κατηγορία smartphones

Τώρα αναμένουμε για τις καινοτομίες της Apple και Samsung!

Το 2020 ήταν η χρονιά που η Huawei είχε καταφέρει να ξεπεράσει την Samsung και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής του κόσμου, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, πλέον παλεύει να βρει τα απαραίτητα εξαρτήματα για να μπορέσει να κυκλοφορήσει ένα υπέροχο smartphone, το Huawei P50, όπως είχε ανακοινώσει η ίδια κατά τη διάρκεια του event πριν από λίγες ημέρες.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο Scott Brown σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει “η πτώση της Huawei μας έκανε να χάσουμε πολλά. Οι σειρές P series και Mate series αποτελούν δυο από τις καλύτερες κάθε χρόνο, με το εκπληκτικό τους design, τις εξαιρετικές φωτογραφικές τους δυνατότητες και γενικώς αποτελούν πλήρως ολοκληρωμένα smartphones, τα οποία δύσκολα μπορείς να μην προτείνεις.

Οι απώλειες αυτές, θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Χωρίς τη Huawei να σπρώχνει άλλες εταιρείες, ιδίως την Samsung να καινοτομήσουν, ένα είναι σίγουρο. Ότι θα βλέπουμε smartphones που κάθε χρόνο θα σπρώχνουν όλο και λιγότερο το τι είναι εφικτό στα smartphones. Βέβαια, η Samsung έχει να αντιμετωπίσει την Apple και το πλήθος των άλλων κινεζικών κατασκευαστών, επομένως δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Η Huawei ήταν ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής στον κόσμο του Android, πλέον ο ανταγωνισμός αυτός δεν υπάρχει. Η Huawei έφερε τον ανταγωνισμό στην premium κατηγορία, αυτός πλέον έχει εκλείψει.

Τώρα το τι κερδίσαμε; Επέτρεψε τους άλλους κατασκευαστές της Κίνας να βγουν στο προσκήνιο. Ο μεγαλύτερος νικητής είναι αναμφίβολα η Xiaomi, η οποία πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τις Samsung και Apple. Την ίδια στιγμή, πολλά brands, όπως η Oppo, Vivo και Realme έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους. Η Realme αποτελεί τον 6ο μεγαλύτερο κατασκευαστή σε μόλις 3 χρόνια παρουσίας.  Όλες αυτές οι εταιρείες, οι οποίες παλεύουν για το χαμένο έδαφος της Huawei, είναι καλό για τον ανταγωνισμό, γιατί ανταγωνισμός σημαίνει καλύτερα τηλέφωνα σε πιο χαμηλές τιμές.

Η Samsung και η Apple δεν ανησυχούν πλέον για έναν τρίτο παίκτη στο τραπέζι. Αν και η απουσία της Huawei από την αγορά των ΗΠΑ την εμπόδισε από το να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο σαν την Apple και την Samsung, τουλάχιστον όμως υπήρχε ο φόβος ότι κάποια μέρα αυτό θα έρθει. Βασικά, ήταν μια πολύ αληθινή απειλή, όταν μόλις ένα χρόνο πριν το ban, η Huawei ετοιμαζόταν να εισέλθει στην αγορά σε συνεργασία με την AT&T“.

H Huawei θα πετύχει

Η Huawei αποτελεί το αγαπημένο brand της Κίνας και πλέον έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης της χώρας. Έχει και θα συνεχίσει να έχει δισεκατομμύρια πελάτες. Είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσουν να την βγάλουν εκτός παιχνιδιού, όπως προσπάθησαν χωρίς αποδείξεις. Το Harmony OS αποτελεί τη σαφή απόδειξη του πόσο αποφασισμένη είναι να προχωρήσει μπροστά.  Οι ημέρες της εταιρείας στην global smartphone αγορά, φαίνεται προς το παρόν να έχουν τελειώσει. Και είναι κρίμα. Η βιομηχανία, έχασε έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της και ποτέ δεν θα είναι ξανά η ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Apple απαντά – Δεν την απασχολούν οι χρήστες iOS που αποχωρούν για το Android

Windows 10 – Αυτός είναι ο λόγος που ο θρυλικός ήχος είναι απενεργοποιημένος!