in ,

This is helpfullThis is helpfull

20 συμβουλές για το νέο σας dSLR

Ακολουθούν 20 συμβουλές για να εξοικειωθείτε με τη νέα σας κάμερα dSLR.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να μάθετε όλες τις περιπλοκές της φωτογραφίας, αλλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη νέα σας κάμερα dSLR για να κάνετε όμορφες φωτογραφίες, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς. Θα εξετάσουμε βασικές λειτουργίες, τι κάνουν μερικά από αυτά τα μικρά κουμπιά της κάμεράς σας και μερικά κόλπα για να καταστήσετε τις πρώτες σας φωτογραφίες πιο επιτυχημένες.

Πάρτε τη σωστή λαβή
Το κλειδί για επιτυχημένες φωτογραφίες είναι μια καλή πρόσφυση για την αποφυγή ασταθών εικόνων.

Αυτόματη εστίαση και σταθεροποιητής
Όταν  ξεκινήσετε, θέλετε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εστίαση και το σταθεροποιητή. Αυτό θα κάνει τις φωτογραφίες σας πιο καθαρές.

Αποκτήστε μια κάρτα μνήμης
Εάν η κάμερά σας δεν συνοδεύτηκε από κάρτα μνήμης, θα χρειαστεί να αγοράσετε μία, επειδή οι περισσότερες κάμερες dSLR δεν διαθέτουν ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης για τις φωτογραφίες σας. Συνιστώ μια κάρτα με τουλάχιστον 32 GB μνήμης.

Γνωρίστε τους τρόπους
Αυτές οι κάμερες διαθέτουν διάφορες λειτουργίες για να διευκολύνουν τη λήψη φωτογραφιών. Αυτές οι λειτουργίες ρυθμίζουν το φλας, το διάφραγμα, την ταχύτητα κλείστρου και πολλά άλλα για εσάς, βασικά αφαιρώντας πολλές από τις εικασίες μέχρι να αισθανθείτε αρκετά σίγουροι για να μάθετε τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές λειτουργίες.

Λειτουργία μακροεντολής
Η μακροεντολή σημαίνει μικρή, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά τη λειτουργία μακροεντολής για τη λήψη φωτογραφιών από μικρά πράγματα. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει απλά να τραβάτε καθαρές εικόνες από πράγματα κοντινά, μεγάλα ή μικρά.  Αυτή η λειτουργία επισημαίνεται συχνά με ένα εικονίδιο λουλουδιού.

Νυχτερινή λειτουργία
Όταν είναι σκοτεινό έξω, η κάμερα χρειάζεται περισσότερο φως για να δημιουργήσει μια φωτογραφία. Η ρύθμιση της κάμερας σε νυχτερινή λειτουργία – συνήθως επισημαίνεται με ένα εικονίδιο ενός φεγγαριού – επιτρέπει στην κάμερα να λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο φως κατά τη λήψη της φωτογραφίας.

Λειτουργία σπορ
Αθλητική λειτουργία – που απεικονίζεται από ένα εικονίδιο ενός άνδρα που τρέχει στη φωτογραφική σας μηχανή – ουσιαστικά παγώνει τις λήψεις δράσης, ώστε να μην υπάρχει θόλωση.

Σπορ λειτουργία για πυροτεχνήματα
Η λειτουργία σπορ είναι ιδανική για τη λήψη φωτογραφιών από παιδιά που τρέχουν, ρέματα μπαμπάινγκ, σπορ και αγώνες αυτοκινήτων. Το βρήκα επίσης βολικό όταν τραβάω φωτογραφίες πυροτεχνημάτων. Δεδομένου ότι τα πυροτεχνήματα εκπέμπουν μεγάλες εκρήξεις φωτός, δεν χρειάζομαι τη νυχτερινή λειτουργία, αλλά χρειάζομαι μια ρύθμιση που μπορεί να συλλάβει γρήγορα την έκρηξη.

Λειτουργία τοπίου
Αυτή η λειτουργία επισημαίνεται με ένα εικονίδιο βουνών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε φωτογραφίες έξω από κτίρια, τοπία και μεγαλύτερες σκηνές.

Συμβουλή λειτουργίας τοπίου
Η λειτουργία τοπίου κάνει κάτι περισσότερο από απλώς να σας βοηθήσει να τραβήξετε φωτογραφίες από το ύπαιθρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά που τραβάτε φωτογραφίες πολλαπλών αντικειμένων ή ένα μεγάλο αντικείμενο. Η λειτουργία θα διασφαλίσει ότι ολόκληρη η φωτογραφία είναι εστιασμένη και όχι θαμπή.

Λειτουργία πορτρέτου
Η κατακόρυφη λειτουργία κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνει η οριζόντια λειτουργία. Επικεντρώνεται σε ένα αντικείμενο και κάνει την υπόλοιπη φωτογραφία λίγο θολή. Αυτό είναι υπέροχο όταν θέλετε το επίκεντρο της εικόνας να είναι μόνο ένα άτομο ή κάτι.

Λειτουργία βίντεο
Αν θέλετε να κινηματογραφείτε ταινίες, τότε θα πρέπει να μεταβείτε σε λειτουργία βίντεο, η οποία επισημαίνεται με ένα εικονίδιο βιντεοκάμερας. Σε ορισμένα μοντέλα, θα πρέπει επίσης να πατήσετε ένα κουμπί από το σκόπευτρο (θα έχει μια κόκκινη κουκκίδα πάνω από αυτό) για να ξεκινήσει η μαγνητοσκόπηση.

Διορθώστε το φλας
Να είσαι προσεκτικός. Οι λειτουργίες μικρο, οριζόντιου και πορτραίτου μπορούν να προκαλέσουν το φλας να σβήσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σκληρές σκιές, έντονο φως σε γυαλιστερά αντικείμενα (όπως σε αυτή τη φωτογραφία) ή έλλειψη κορεσμού χρωμάτων.

Γνωρίστε τις δυνατότητες Wifi
Τα περισσότερα νέα DSLR μπορούν να χρησιμοποιούν Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ή σε άλλους λογαριασμούς απευθείας από την κάμερά σας.

Προστατέψτε την οθόνη σας
Η οθόνη της κάμεράς σας είναι πολύ λεπτή, οπότε φροντίστε να αγοράσετε ένα καθαρό προστατευτικό οθόνης – όπως αυτό από τη Nikon ή αυτό από το Cannon – για να αποφύγετε γρατσουνιές.

Φίλτρα
Μπορείτε να επισυνάψετε όλα τα είδη όμορφων φίλτρων στον φακό σας για να έχετε συγκεκριμένα εφέ. Τα χρωματισμένα φίλτρα, για παράδειγμα, μπορούν να αλλάξουν τη συνολική απόχρωση μιας φωτογραφίας. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ένα φίλτρο πόλωσης. Μειώνει τις αντανακλάσεις του φωτός σε γυαλιστερά αντικείμενα, κάνει τα χρώματα πιο πλούσια και αυξάνει την αντίθεση.

Μέγεθος φακού
Ωστόσο, προτού βιαστείτε να παραγγείλετε φίλτρα στο διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το μέγεθος του φακού σας. Εάν αγοράσετε λάθος μέγεθος, το φίλτρο δεν θα χωράει.

Φίλτρα DIY
Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας φίλτρα χρησιμοποιώντας αντικείμενα από το σπίτι σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για φίλτρα DIY.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προκαλεί καρκίνο το 5G; Ο ρόλος των ιοντίζοντων κύμματων και τα ανθρώπινα κύτταρα

Πραγματοποιήστε κλήσεις Zoom και δείτε όλα τα “κρυφά ταλέντα” του Google Home