in ,

Netflix: Οι χρήστες πέρασαν 812 εκατομμύρια ώρες παρακολουθώντας το «The Night Agent»!

Η Netflix έχει δημοσιεύσει δεδομένα θεατών για το 99% του καταλόγου της για πρώτη φορά.

Χρήστες σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν το «The Night Agent» για 812 εκατομμύρια ώρες, κάνοντας το πολιτικό θρίλερ την πιο πολυπροβαλλόμενη σειρά του στο πρώτο μισό του έτους.

Το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έχει κριθεί για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με το πώς αποδίδουν τα περιεχόμενα στην πλατφόρμα της.

Η κριτική αυτή ήταν κεντρικό σημείο των φετινών απεργιών στο Χόλιγουντ, οι οποίες παρέλυσαν τη βιομηχανία του κινηματογράφου και τηλεόρασης για αρκετούς μήνες.

Ηθοποιοί και σεναριογράφοι έχουν απαιτήσει υψηλότερα δικαιώματα για τις σειρές που απέδωσαν καλά στις πλατφόρμες streaming.

Σε μια τηλεδιάσκεψη με τα ΜΜΕ, ο συν-διευθυντής εκτελεστικός Ted Sarandos αναγνώρισε ότι η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τη δημοφιλία των σειρών της οδήγησε σε έλλειψη εμπιστοσύνης στην κοινότητα των δημιουργών.

Πρόσθεσε ότι η Netflix κράτησε τα δεδομένα των θεατών ιδιωτικά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της επιχείρησης ώστε να μπορεί να πειραματιστεί χωρίς να παραχωρεί κρίσιμες πληροφορίες σε πιθανούς ανταγωνιστές.

“Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την Netflix και την βιομηχανία μας,” δήλωσε η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο blog της.

“Πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες προβολής σε αυτήν την αναφορά… θα δώσουν στους δημιουργούς και στη βιομηχανία μας βαθύτερες εισβολές στο κοινό μας και σε αυτό που αποκομίζει ανταπόκριση από αυτό.”

Η δημιουργική κοινότητα του Χόλιγουντ βασίζεται σε στοιχεία προβολής από την εταιρεία δεδομένων κοινού Nielsen – που δημοσιεύονται ετησίως – για την παραδοσιακή εκπομπή και τηλεόραση μέσω καλωδίου.

Η αναφορά “Αυτό που παρακολουθήσαμε” κατατάσσει 18,000 τίτλους με βάση τον αριθμό των ωρών προβολής μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κυκλοφορεί πλέον την έκθεση κάθε έξι μήνες.

Καλύπτοντας σχεδόν 100 δισεκατομμύρια ώρες προβολής, άλλες εκπομπές που ξεχώρισαν στη λίστα περιελάμβαναν το “Ginny and Georgia”, το “Gilmore Girls”, το “Seinfeld”, το “Friends” και το “The Office”.

Η ταινία “The Mother” με πρωταγωνίστρια την Jennifer Lopez ήταν η κορυφαία ταινία, που παρακολουθήθηκε για περισσότερες από 249 εκατομμύρια ώρες.

Τα μη-αγγλόφωνα περιεχόμενα δημιούργησαν περίπου το ένα τρίτο της συνολικής προβολής και η Netflix δήλωσε ότι τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι υπάρχει ακόμα ζήτηση για παλαιότερους τίτλους.

“Η επιτυχία στο Netflix έρχεται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη και δεν καθορίζεται μόνο από τις ώρες προβολής. Έχουμε πάρα πολύ επιτυχημένες ταινίες και σειρές με και χαμηλές και υψηλές ώρες προβολής. Το θέμα είναι αν μια ταινία ή μια σειρά ενθουσίασε το κοινό της – και το μέγεθος αυτού του κοινού σε σχέση με την οικονομία του τίτλου,” δήλωσε η εταιρεία.

Με σχεδόν 250 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, η Netflix είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία streaming στον κόσμο.

Από το 2021, η Netflix ξεκίνησε την εβδομαδιαία δημοσίευση λιστών Κορυφαίων 10 και Πιο Δημοφιλών, οι οποίες δείχνουν τις πιο πολυπροβαλλόμενες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στα αγγλικά και άλλες γλώσσες.

Η Netflix ανέφερε ότι περισσότερο από το μισό των τίτλων που κυκλοφόρησαν φέτος εμφανίστηκαν στις εβδομαδιαίες λίστες Κορυφαίων 10.

Η έκθεση “Αυτό που παρακολουθήσαμε” έδειξε ότι το 55% της προβολής στην Netflix προήλθε από πρωτότυπες ταινίες και σειρές και το 45% από τίτλους με άδεια, σύμφωνα με τον κ. Sarandos.

Πέρυσι, η Netflix ξεκίνησε έναν ξεχωριστό υπηρεσία με διαφημίσεις, η οποία απαιτεί μεγαλύτερη διαφάνεια επειδή οι διαφημιστές επιθυμούν πληροφορίες σχετικά με τη δημοφιλία του περιεχομένου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιβλήθηκε πρόστιμο στο Υπουργείο Άμυνας εξαιτίας λάθους σε email που θέτει σε κίνδυνο Αφγανούς διερμηνείς.

Meta: Αναστέλλει τον Instagram λογαριασμό καλλιτέχνη από το Μπρίστολ, λόγω ‘σφάλματος’.