in

wowwow

H Google εγκαταλείπει την Αυστραλία – Η κόντρα και τα χρήματα

Πολλές έγκυρες φωνές έχουν εκφράσει ανησυχίες

Δεν είναι μία απειλή, αλλά μία συγκεκριμένη υπόθεση: το χειρότερο δυνατό σενάριο δεν πρέπει να αποκλειστεί στο μπρα-ντε-φέρ μεταξύ της Αυστραλίας και της Google. Εάν η Αυστραλία αναγκάσει τους γίγαντες του διαδικτυακού κόσμου να πληρώσουν τους εκδότες για τη χρήση των ειδήσεων, ακολουθώντας τη βούληση που εκφράστηκε πέρυσι, η Google θα εγκαταλείψει τη χώρα και τους χρήστες της χωρίς τη δική της μηχανή αναζήτησης. Μία πιθανότητα που ορίζεται ως “συγκεκριμένη” από την ομάδα Mountain View. Η Αυστραλία θα μπορούσε να μείνει χωρίς τις αναζητήσεις της Google.

 

 

 

 

Η εταιρεία της Καλιφόρνια έχει ήδη αντιταχθεί στους ισχυρισμούς της Canberra το περασμένο καλοκαίρι συγκρίνοντας το ρόλο της με ένα περίπτερο, αρνούμενο να αποζημιώσει τις εφημερίδες για την ευρετηρίαση των άρθρων και των αποσπασμάτων τους, επισημαίνοντας ότι η δυναμική είναι επικερδής για τους υπεύθυνους-αρμόδιους, καθώς κατευθύνει την προσοχή όσων περιηγούνται στις σελίδες τους. Αναφέρουμε παρακάτω σε μεταφρασμένη μορφή τα λόγια της Melanie Silva (Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας) που απευθύνθηκαν χθες στην Αυστραλία και στην Οικονομική Επιτροπή της Γερουσίας και συλλέχθηκαν από το συντακτικό προσωπικό του Sydney Morning Herald.

 

 

 

Εάν αυτή η έκδοση του κώδικα γίνει νόμος, δεν θα μας αφήσει άλλη επιλογή παρά να διακόψουμε τη διαθεσιμότητα της Google Search στην Αυστραλία. Η ίδια η Σίλβα το ορίζει ως « το χειρότερο δυνατό σενάριο», αλλά ταυτόχρονα «όχι απειλή, αλλά η πραγματικότητα». Αυτό που φοβάται η Google είναι ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα προηγούμενο και να οδηγήσει στην αναπαραγωγή της ίδιας κατάστασης αλλού. Θα δημιουργούσε ένα μη βιώσιμο προηγούμενο για τις επιχειρήσεις και την ψηφιακή οικονομία. Δεν είναι συμβατό με τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης και του διαδικτύου.

 

 

  • Παραμένοντας επί του θέματος, ακριβώς χθες έφτασε η είδηση ότι στη Γαλλία υπεγράφη η συμφωνία από την Google με μία ένωση εκδοτών προκειμένου να καθοριστεί η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους τελευταίους για τη χρήση των δημοσιευμένων ειδήσεων. Ενημέρωση (22/01/2021, 11.35): επισυνάπτουμε την πλήρη μεταφρασμένη έκδοση της δήλωσης που αποδίδεται στον Mel Silva, Διευθύνοντα Σύμβουλο Google Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

 

Η τελευταία έκδοση του Κώδικα απαιτεί από την Google να πληρώνει για να εμφανίζει συνδέσμους που οδηγούν σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους, σε αντίθεση με μία από τις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες βασίζεται ο ιστός και δημιουργώντας ένα μη βιώσιμο προηγούμενο για τις επιχειρήσεις μας, το internet και τη ψηφιακή οικονομία. Αυτό δεν είναι μόνο η άποψη της Google. Πολλές άλλες έγκυρες φωνές έχουν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες στις εκθέσεις τους προς την Επιτροπή Γερουσίας. Με την εισαγωγή ενός ελαττωματικού μοντέλου διαιτησίας και μη πρακτικών απαιτήσεων για ειδοποιήσεις αλγορίθμων, ο Κώδικας εκθέτει την Google σε παράλογα επίπεδα οικονομικού και λειτουργικού κινδύνου που είναι αδύνατο να διαχειριστούν.

 

Εάν ο κώδικας γινόταν νόμος, η Google δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να σταματήσει την πρόσβαση στην υπηρεσία αναζήτησης στην Αυστραλία. Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο που μπορούμε να φανταστούμε και είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να συμβεί, ειδικά επειδή υπάρχει ένας τρόπος να βρούμε έναν αποτελεσματικό Κώδικα που μας επιτρέπει να υποστηρίζουμε την αυστραλιανή δημοσιογραφία χωρίς να διακόψουμε την Έρευνα. Αυτή η λύση θα έβλεπε τους εκδότες Google να πληρώνουν μέσω του News Showcase, ενός προγράμματος αδειοδότησης που έχει ήδη σχεδόν 450 συνεργάτες εκδοτών παγκοσμίως. Συμπεριλαμβάνοντας την Έκθεση ειδήσεων στον Κώδικα, η Google θα μπορούσε να πληρώσει τους εκδότες με βάση την πραγματική αξία και να επιτύχει εμπορικές συμφωνίες βάσει δεσμευτικής διαιτησίας στο Showcase. Εκτός από αυτό, έχουμε προτείνει επίσης αλλαγές στο τρέχον μοντέλο διαιτησίας, για να το ευθυγραμμίσουμε με ευρέως αποδεκτά μοντέλα, για την προώθηση δίκαιων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και για να διασφαλίσουμε ότι οι απαιτήσεις ειδοποίησης αλγορίθμου είναι εφαρμόσιμες από την Google και χρήσιμες για τους εκδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Είναι αλήθεια – Το YouTube εγκαινιάζει τα… hashtag!

Microsoft Edge – Όλες οι νέες εφαρμογές είναι εδώ