in

loveditlovedit This is helpfullThis is helpfull

Το σώμα σας είναι η μπαταρία – Το μέλλον των wearables μόλις αποκαλύφθηκε

Το έξυπνο ρολόι του μέλλοντος

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Μπόλντερ έχουν κάνει μια τεράστια ανακάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει το σχήμα της φορητής τεχνολογίας τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια. Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα φθηνό φθηνό που χρησιμοποιεί θερμοηλεκτρικές γεννήτριες για να αντλήσει ενέργεια από το ανθρώπινο σώμα, όπως δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances.

 

 

 

Η απόδειξη της ιδέας – ο δακτύλιος που απεικονίζεται παραπάνω – χρησιμοποιεί ένα ελαστικό υλικό που ονομάζεται πολυϊμίνη με έναν αριθμό θερμοηλεκτρικών τσιπ που εισάγονται σε αυτό, συνδεδεμένα με υγρά μεταλλικά σύρματα.

 

 

  • «Ο σχεδιασμός μας καθιστά ολόκληρο το σύστημα τεντώσιμο χωρίς να ασκεί μεγάλη πίεση στο θερμοηλεκτρικό υλικό, το οποίο μπορεί να είναι πραγματικά εύθραυστο», λέει ο ανώτερος συγγραφέας Jianliang Xiao. “Οι θερμοηλεκτρικές γεννήτριες βρίσκονται σε στενή επαφή με το ανθρώπινο σώμα και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θερμότητα που κανονικά θα διαχέονταν στο περιβάλλον.”

 

 

 

 

Το αποτέλεσμα είναι μια συσκευή που μπορεί να αντλεί περίπου ένα βολτ ενέργειας για κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χώρου του δέρματος που καταλαμβάνει. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι μια γρήγορη βόλτα με συσκευή μεγέθους ιχνηλάτη γυμναστικής θα μπορούσε να παράγει περίπου πέντε βολτ – περισσότερο από ό, τι πολλές μπαταρίες ρολογιών διαχειρίζονται σήμερα.

Εκτός από το να μην χρειάζεται να θυμάστε πού τοποθετείτε το φορτιστή σας, ο σχεδιασμός έχει δύο άλλα μεγάλα οφέλη. Πρώτον, είναι αυτοθεραπεία – αν το σκίσετε, μπορείτε να τσιμπήσετε δύο σπασμένα άκρα και θα σφραγιστούν μέσα σε λίγα λεπτά. Δεύτερον, είναι τόσο φιλικό προς το περιβάλλον όσο και η τεχνολογία: εάν θέλετε να απορρίψετε τη συσκευή, μπορείτε να την βυθίσετε σε μια ειδική λύση που θα διαλύσει τη βάση ενώ διαχωρίζει τα ηλεκτρονικά, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιηθούν.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τις συσκευές μας όσο το δυνατόν φθηνότερες και πιο αξιόπιστες, ενώ παράλληλα έχουμε όσο το δυνατόν πλησιέστερες επιπτώσεις στο περιβάλλον», εξηγεί ο Xiao.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, εξ ου και το χρονικό πλαίσιο 5 έως 10 ετών που ανέφερε η Xiao. Εάν όμως τα σιδερώματα είναι σιδερωμένα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής για φορητή τεχνολογία, όπου η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι συχνά η φτέρνα των Αχιλλών.

Ενώ μια χούφτα κατασκευαστών που φοριούνται έχουν προσπαθήσει να μειώσουν την εξάρτησή μας από φορτιστές, δεν είναι καθόλου κοινά με κανένα τρόπο. Το PowerWatch Series 2 χρησιμοποιεί μια μορφή θερμοηλεκτρικής παραγωγής, αλλά απογοητεύεται από μια υψηλή τιμή εισόδου 499 $ και ένα σχέδιο που σίγουρα δεν είναι για όλους. Ομοίως, το Garmin Instinct Solar αντλεί ενέργεια από τον ήλιο για να προσφέρει επιπλέον διάρκεια ζωής μπαταρίας 54 ημερών σε σχέση με το κανονικό Garmin Instinct. Αλλά κοστίζει 100 $ περισσότερα και απλώς καθυστερεί την ανάγκη φόρτισης, αντί να εξαλείφει εντελώς την ανάγκη.

Εάν τηρηθεί η υπόσχεση των ερευνητών του Κολοράντο Μπόλντερ για μια χαμηλού κόστους λύση μικρού αποτυπώματος, ελπίζουμε ότι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια μέρα που οι φορητοί φορτιστές είναι μια μακρινή μνήμη. Απλώς μην περιμένετε ότι η τεχνολογία θα είναι αρκετά ώριμη στο χρόνο για το Apple Watch Series 7.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φακοί Laowa – Πέντε νέες λύσεις για “σύνδεση L”

Πώς να εγγράψετε την οθόνη του iPhone σας