in

Τι περιμένουν οι εργοδότες να γνωρίζουν τα μέλη του προσωπικού σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη

Η Νάντια Αλαέ και η ομάδα της ψάχνουν άτομα που μπορούν να φέρουν δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην ομάδα ανθρώπινου δυναμικού της Deel, μιας εταιρείας λογισμικού με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Λέει ότι η διοικητική εργασία γύρω από την αποχώρηση και την άφιξη προσωπικού στην εταιρεία θα μπορούσε να “απλοποιηθεί” χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Δεν είναι μόνο στην ομάδα ανθρώπινου δυναμικού που η κα Δεν είναι μόνο στην ομάδα ανθρώπινου δυναμικού που η κα Αλαέ ψάχνει για δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία αναζητά οποιονδήποτε έχει εμπειρία με εργαλεία όπως το ChatGPT, το γεννητικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που δημιούργησε η OpenAI, τόσο σε τεχνικούς όσο και σε μη τεχνικούς ρόλους.

“Αν κάποιος μπορεί να έρθει με γνώση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και να διδάξει στα μέλη της ομάδας πώς να τα χρησιμοποιούν για συγκεκριμένες εργασίες, τότε αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς”, λέει η κα Αλαέ, ανώτερη διευθύντρια στην εταιρεία.

Η πιο πρόσφατη επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης έγινε το τέλος του 2022, με μια δημόσια έκδοση του ChatGPT, αλλά οι ανταγωνιστές αυξάνονται και περιλαμβάνουν το Bard της Google και το Claude από την Anthropic.

Αυτή η μορφή τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται γεννητική AI, μπορεί να παράγει όλους τους τύπους περιεχομένου – από κώδικα υπολογιστή, μέχρι έργα τέχνης, μέχρι δοκίμια. Το υλικό δεν είναι πάντα τέλειο, αλλά είναι φθηνό και γρήγορο στην παραγωγή, κάτι που το καθιστά ελκυστικό για τις επιχειρήσεις.

Οι θέσεις εργασίας που αναφέρουν την τεχνητή νοημοσύνη ή τη γεννητική AI έχουν διπλασιαστεί παγκοσμίως τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του LinkedIn.

Το LinkedIn βρήκε επίσης ότι δύο στους πέντε εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο (38%) προέβλεψαν μια σημαντική αλλαγή στη δουλειά τους τον επόμενο χρόνο λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, και ενώ η πλειοψηφία (76%) είναι ενθουσιασμένη γι’ αυτήν την αλλαγή, πάνω από το τρίτο (36%) παραδέχεται ότι νιώθει καταπονημένο από το πόσα πράγματα υπάρχει να μάθει.

Μια ξεχωριστή έκθεση της εταιρείας λογισμικού ServiceNow βρήκε ότι μια παρόμοια ποσότητα γραφειοκρατικών εργαζομένων (41%) παραδέχονται ότι έχουν αυτήν την στιγμή έλλειψη τεχνικών ικανοτήτων που απαιτούνται για να εργαστούν δίπλα σε και να χρησιμοποιήσουν συστήματα AI.

Σύμφωνα με τη Νγκάιρ Μόις, διευθύντρια του LinkedIn στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί “να βοηθήσει στην απομάκρυνση της μονότονης εργασίας από την καθημερινή εργασία, να βελτιώσει την παραγωγικότητα και να απελευθερώσει χρόνο για πιο στρατηγική και δημιουργική δουλειά”.

Οι οφέλη στην αποτελεσματικότητα είναι ακόμα πιο σημαντικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, πολλοί υπάλληλοι της Deel χρησιμοποιούν ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να υποστηρίξουν και τους διευθυντές αλλά και το προσωπικό στη σύνταξη αξιολογήσεων απόδοσης.

Η κα Αλαέ πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει ορισμένους υπαλλήλους να γράψουν πιο λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις, δίνοντάς τους περισσότερη αυτοπεποίθηση στη συγγραφή τους.

Το μειονέκτημα της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για τις αξιολογήσεις απόδοσης στην Deel είναι ότι η διαδικασία είναι λιγότερο εξατομικευμένη.

“Υπάρχει ένα επίπεδο ανθρώπινης συμβολής που απαιτείται όταν χρησιμοποιούμε αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να εξασφαλίσουμε ότι προσαρμόζουμε την απάντηση σε αυτό το άτομο ή την κατάσταση, έτσι ώστε να μην φαίνεται ρομποτική, γενική ή σαν ένα είδος ελέγχου στα κουτάκια,” λέει η κα Αλαέ.

Οι εταιρείες θα θέλουν επίσης να διασφαλίσουν ότι, χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δεν τίθενται σε κίνδυνο νομικών ή ασφαλειακών παραβάσεων, δεν χάνουν τον πολιτισμό του οργανισμού ή την αξία της ανθρώπινης εμπειρογνωμοσύνης.

“Αν απλά χρησιμοποιείτε την τεχνολογία για να κάνει όλη τη δουλειά, μπορεί να σας βλάψει εσάς και τα μέλη της ομάδας σας, καθώς μπορεί να υπάρξουν παρανοήσεις, εργασίες που παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρείας ή λάθη λόγω προκατάληψης στην τεχνητή νοημοσύνη,” λέει η κα Αλαέ. “Και οι υπάλληλοι που υπερβάλλουν στη χρήση των εργαλείων ενδέχεται να μην μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους (επειδή η τεχνητή νοημοσύνη φτάνει μέχρι ένα σημείο).”

Η Έμμα Πάρρυ, καθηγήτρια ανθρώπινου δυναμικού στο Σχολείο Διοίκησης Cranfield, εξηγεί ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο καλά όσο τα δεδομένα πάνω στα οποία βασίζονται.

“Τα δεδομένα συχνά βασίζονται σε ανθρώπινες αποφάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να αναπαράγουμε ή ακόμα και να εισάγουμε ανθρώπινες προκαταλήψεις καθώς το χρησιμοποιούμε. Στον χώρο εργασίας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις και σε μείωση των ευκαιριών για άτομα από περιθωριοποιημένες κοινότητες,” λέει.

Και γι’ αυτό το λόγο, τουλάχιστον προς το παρόν, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τους περισσότερους ανθρώπους να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, παρά να τους αντικαταστήσει.

“Η επιτυχία σε πολλούς ρόλους εργασίας θα εξαρτηθεί από την ικανότητά μας να εξελιχθούμε καθώς εργαζόμαστε δίπλα στην τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή μας ζωή, ενώ οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να ανασχεδιαστούν και να αναδιαρθρωθούν για να είναι αποτελεσματικοί,” λέει η καθηγήτρια Πάρρυ.

Σύμφωνα με το LinkedIn, δύο τρίτα των επαγγελματιών στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν λάβει ακόμα κανένα επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή οδηγίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη από τον εργοδότη τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κα Μόις από το LinkedIn, οι εργοδότες δεν περιμένουν από όλους να γίνουν ειδικοί στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά θέλουν τους επαγγελματίες να γίνουν επιγραμμικοί στην τεχνητή νοημοσύνη, που σημαίνει απλά να κατανοούν πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για να βελτιώσουν την εργασία τους.

Παρ’ όλα αυτά, η Πάολα Ντιμπόσκι, ιδρύτρια της Dr Zigs, μιας εταιρείας ειδικευμένων παιχνιδιών φυσαλίδων με έδρα τη Βόρεια Ουαλία, έμεινε έκπληκτη από το έλλειμμα χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

“Συνεργαζόμαστε με συμβολαιογράφους για τις ανάγκες του μάρκετινγκ μας και παρά την ευαισθησία στην τεχνητή νοημοσύνη, με έκπληξη διαπίστωσα αντίσταση στο να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης,” λέει.

Πώς μπορούν λοιπόν οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν τις δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης που χρειάζονται;

Κατ’ αρχάς, με το να πειραματιστούν με πολλές από τις δωρεάν εκδόσεις των εργαλείων που είναι διαθέσιμα online.

“Γνωρίστε τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που υπάρχουν – δοκιμάστε τα μόνοι σας, διαβάστε για τις νέες κυκλοφορίες,” λέει η κα Αλαέ.

Στη συνέχεια, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία μαθημάτων που είναι διαθέσιμα online και επικεντρώνονται στην κατανόηση των ειδών των εργαλείων που υπάρχουν και στο πώς να τα χρησιμοποιήσει κανείς, καθώς και σε εξειδικευμένα μαθήματα για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Πριν όμως βιαστούν να μάθουν για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, οι επιχειρηματίες και οι υπάλληλοι θα πρέπει να σκεφτούν γιατί πιστεύουν πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη.

“Αντί να ρωτάμε συνεχώς ‘πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα πιο αποδοτικά;’, θα πρέπει να επανεστιάσουμε και να αναρωτηθούμε ‘πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα;’, ώστε να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριζόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη και να επωφεληθούμε από ένα υβριδικό εργατικό δυναμικό ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης,” λέει η κα Πάρρυ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρώην υπάλληλος της Tesla ρίχνει αμφιβολίες στην ασφάλεια των αυτοκινήτων

Οι θεατές ερωτικών ταινιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσαν να έχουν σάρωση προσώπου!