in

Τα πρώτα ETFs Bitcoin εγκρίθηκαν από τους ρυθμιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δεκαπέντε χρόνια μετά την εμφάνιση του genesis block και μετά από μία ψευδή ανακοίνωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε τα Bitcoin exchange-traded funds (ETFs). Το Bitcoin έχει πλήρως ενταχθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για το οποίο κατασκευάστηκε να προκαλέσει προκλήσεις. Η απόφαση θα καταστήσει διαθέσιμα 11 ETFs Bitcoin για επενδυτές, όπως αυτά της Grayscale, Fidelity, BlackRock και πολλά άλλα.

“Παρόλο που εγκρίναμε τη λίστα και τον εμπορίο ορισμένων μερικών μερικών μερικών Bitcoin ETP shares σήμερα, δεν εγκρίναμε ούτε υποστηρίξαμε το Bitcoin”, δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σε μια ανακοίνωση. “Οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί όσον αφορά τους πολυάριθμους κινδύνους που σχετίζονται με το Bitcoin και τα προϊόντα των οποίων η αξία συνδέεται με το κρυπτονόμισμα.”

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η SEC αρνούνταν κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός Bitcoin ETF, το οποίο είναι ένα σύνολο περιουσιακών στοιχείων που λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν ένα επενδυτικό κεφάλαιο. Αντίθετα με ένα επενδυτικό κεφάλαιο, αυτά τα οχήματα εμπορεύονται σε χρηματιστήρια, όπου οι συμμετέχοντες στο χρηματιστήριο μπορούν εύκολα να τα αγοράσουν και να τα πουλήσουν. Αυτό είναι κρίσιμο εδώ – σημαίνει, βασικά, ότι μπορείτε να επενδύσετε σε Bitcoin χωρίς τον κόπο να δημιουργήσετε το δικό σας πορτοφόλι.

Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για ορισμένους τύπους επενδυτών που έχουν παραμείνει στην αγκαλιά να κάνουν το βήμα στα κρυπτονομίσματα. Οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα έχουν ενθουσιαστεί για αυτό, διότι για να υποστηρίξουν τα κεφάλαιά τους, οι εταιρείες που εκδίδουν τα ETF θα πρέπει να αγοράσουν αντίστοιχα ποσά Bitcoin.

Η τιμή του Bitcoin σχεδόν δεν κινήθηκε με τα σημερινά νέα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, ένα Bitcoin ETF καθιστά ευκολότερη την είσοδο των παραδοσιακών θεσμικών επενδυτών στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Τα κεφάλαια συντάξεων και τα ασφαλιστικά ταμεία, για παράδειγμα, ενδέχεται να μπορούν πρώτη φορά να ειδουποιούνται στην τιμή του Bitcoin, κάτι που θα αυξήσει τη ζήτηση για Bitcoin.

Μέχρι πρόσφατα, η SEC απέρριπτε αιτήσεις για Bitcoin ETFs, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι αρκετά ασφαλείς για τους επενδυτές. Αλλά τον περασμένο Απρίλιο, ένα δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η απόρριψη από την SEC ενός ETF της Grayscale ήταν “πεπειραμένη και αυθαίρετη”, ανοίγοντας το δρόμο για την σημερινή έγκριση. Ένα ETF των μελλοντικών Bitcoin υπάρχει ήδη, εξάλλου.

Χθες, ένα χάκινγκ του λογαριασμού Twitter / X της SEC δήλωσε προσωρινά και αναληθώς ότι η SEC είχε εγκρίνει τα Bitcoin ETFs, οδηγώντας σε κάποια σύγχυση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προειδοποίηση για απάτη σχετικά με εφαρμογή επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα

Η Google επιβεβαιώνει ότι μόλις απέλυσε περίπου χίλιους υπαλλήλους!