in

Πάστορας στο Κολοράντο κατηγορείται για κρυπτονομισματικό σχέδιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας πάστορας και η σύζυγός του στο Κολοράντο κατηγορούνται για τον εξαπάτηση εκατοντάδων τοπικών χριστιανών σε ένα πολυεκατομμυριούχο κρυπτονομισματικό σχέδιο.

Οι κατηγορούμενοι πάστορας Eli Regalado και η σύζυγός του Kaitlyn κατηγορούνται ότι απάτησαν πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια πωλώντας “σχεδόν αναξιόπιστο” κρυπτονόμισμα.

Οι Regalados κέρδισαν τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια δολάρια από τον ισχυριζόμενο σχεδιασμό από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, λένε οι εισαγγελείς.

Ο κ. Regalado είπε ότι η ιδέα του προήλθε από το Θεό, σύμφωνα με δικογραφία που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Ο πάστορας δήλωσε ότι “ο Θεός του είπε απευθείας ότι οι επενδυτές θα εμπλουτιζόταν” επενδύοντας στο INDXcoin, ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε, προωθήθηκε και πωλήθηκε από τους Regalados, σύμφωνα με την καταγγελία.

Το INDXcoin προσφέρθηκε σε χριστιανούς της περιοχής του Ντένβερ μέσω του Kingdom Wealth Exchange, μιας διαδικτυακής ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που ανήκει και λειτουργεί από τους Regalados.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ζευγάρι “δεν είχε εμπειρία στα κρυπτονομίσματα”, και ένας ελεγκτής από τρίτο μέρος βρήκε το INDXcoin “ανασφαλές, μη ασφαλές και γεμάτο τεχνικά προβλήματα”.

“Παρά την έκθεση αυτή, οι Regalados υποστηρίζεται ότι συνέχισαν να προωθούν το INDXcoin ως επένδυση χαμηλού κινδύνου, υψηλού κέρδους”, λέει.

“Στην πραγματικότητα, το INDXcoin ήταν ανυγρό και σχεδόν αναξιόπιστο”, και το ζευγάρι χρησιμοποίησε τα κεφάλαια για “τον πολυτελή τρόπο ζωής τους”.

Αυτό περιελάμβανε ένα Range Rover, πολυτελείς τσάντες, κοσμήματα, ενοικιάσεις βαρκών και περιπέτειες με χιονομοτοσικλέτες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Επιτροπή Κυπριακής Ασφαλείας του Κολοράντο έχει υποβάλει αγωγές αστικής απάτης για παραβάσεις των προστατευτικών μέτρων κατά της απάτης σύμφωνα με τον Κώδικα Κυπριακής Ασφαλείας του Κολοράντο.

Είπε ότι το τμήμα της ελήφθη ενημέρωση μετά από πολλές καταγγελίες από ανθρώπους που είχαν επενδύσει στο INDXcoin και είχαν χάσει χρήματα.

Ο κ. Relagado αντιμετώπισε τις κατηγορίες σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

“Ο λόγος που [το Κολοράντο] λέει ότι είναι αναξιόπιστο είναι γιατί δεν υπάρχει έξοδος για ανθρώπους που έχουν αγοράσει”, είπε, παραδεχόμενος ότι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων που προσπάθησαν να αναλάβουν κεφάλαια δεν κατάφεραν.

“Ξεκινήσαμε μια ανταλλαγή. Η τεχνολογία της ανταλλαγής απέτυχε. Τα πράγματα κατέληξαν σε καταβόλτα, και από εκεί και πέρα, απλά περιμένουμε το Θεό κυριολεκτικά για ένα θαύμα.”

Σχετικά με την κατηγορία ότι ο κ. Relagado και η σύζυγός του λάβανε 1,3 εκατομμύρια δολάρια, ο πάστορας είπε ότι είναι αληθινό.

“Αλλά από αυτά τα 1,3 εκατομμύρια, τα μισά πήγαν στο IRS και 200.000 δολάρια πήγαν σε ανακαίνιση σπιτιού που μας είπε ο Θεός να κάνουμε”, είπε.

Πολλοί θεατές άφησαν λόγια ενθάρρυνσης στα σχόλια του βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των “προσευχές ανεβαίνουν” και “κρατηθείτε δυνατά”.

Η BBC έχει επικοινωνήσει με τους Regalados για σχόλια.

Στην ποινική καταγγελία, οι εισαγγελείς του Κολοράντο ζήτησαν προσωρινή και αποκλειστική ανακούφιση, ζημίες για τους επενδυτές και για έναν κατασκευαστικό κηδεμόνα να τεθεί στην ιδιοκτησία των Relagados.

Είναι προγραμματισμένο να εμφανιστούν στο Δικαστήριο της Περιοχής του Ντένβερ την επόμενη εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση της κυκλοφορίας κατά τις ώρες αιχμής.

Το James Webb εισέβαλε σε σούπερ εργοστάσιο παραγωγής άστρων