in

Ο Tyler Perry σταματά την κατασκευή στούντιο ταινιών αξίας 630 εκατομμυρίων λόγω φόβου που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη!

Ο γίγαντας του αμερικανικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης Τάιλερ Πέρι λέει ότι βάζει σε αναμονή την επέκταση του στούντιο του ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων (630 εκατομμύρια λίρες), αφού ανησυχεί για τη νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Ήταν να προσθέσει 12 ηχητικά στάδια στο συγκρότημα της Ατλάντα, αλλά λέει ότι αναβλήθηκε από την κυκλοφορία της γεννήτριας βίντεο Sora της OpenAI.

Ο 54χρονος Πέρι πιστεύει ότι “πολλές θέσεις εργασίας” θα χαθούν στην κινηματογραφική βιομηχανία λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

Δήλωσε στο Hollywood Reporter ότι το Sora έχει “συγκλονιστικές” δυνατότητες.

“Όλη αυτή [η δουλειά] είναι προς το παρόν και επ’ αόριστον σε αναμονή εξαιτίας του Sora και αυτού που βλέπω”, είπε.

“Είχα πληροφορηθεί τον τελευταίο χρόνο περίπου ότι αυτό θα ερχόταν, αλλά δεν είχα ιδέα μέχρι που είδα πρόσφατα τις επιδείξεις του τι είναι σε θέση να κάνει. Είναι σοκαριστικό για μένα”.

Το εργαλείο, το οποίο έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT, ξεκίνησε σε περιορισμένο βαθμό νωρίτερα αυτό το μήνα και δεν είναι ακόμη ανοιχτό για δημόσια κατανάλωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI δέχτηκε αιτήματα από τους οπαδούς του στο X, πρώην Twitter, και παρήγαγε βίντεο με τις προτάσεις τους για να δείξει τις δυνατότητές του.

Με πρόσβαση σε λίγους πόρους και μερικές προτροπές κειμένου, ήταν σε θέση να παράγει ρεαλιστικά πλάνα διάρκειας έως και ενός λεπτού.

Πολύ, πολύ ανήσυχο

Ο Perry δήλωσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να καταστήσει περιττά τα ταξίδια σε τοποθεσίες και την κατασκευή σκηνικών: “Μπορώ να κάθομαι σε ένα γραφείο και να το κάνω αυτό με έναν υπολογιστή, κάτι που με σοκάρει”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ήταν “πολύ, πολύ ανήσυχος” για το γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να σημάνει την απώλεια θέσεων εργασίας για ηθοποιούς, μοντέρ, ειδικούς στον ήχο και μεταφορείς.

Ο Perry, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το Don’t Look Up και το Gone Girl, δήλωσε ωστόσο ότι πρόσφατα χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη στο πλατό για να γεράσει για μια σκηνή, πράγμα που σήμαινε ότι “απέφυγε να περάσει ώρες μακιγιάζ γήρανσης”.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη απασχολεί ήδη πολλούς στη βιομηχανία και ήταν ένα από τα κύρια σημεία διαφωνίας κατά τη διάρκεια των απεργιών του 2023 στο Χόλιγουντ.

Πολλοί σεναριογράφοι ανησυχούσαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έπαιρνε τις δουλειές τους, ενώ οι ηθοποιοί ανησυχούσαν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τους αντικαταστήσει στο πλατό.

Παρά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των στούντιο και των εργαζομένων του Χόλιγουντ, ο Πέρι δήλωσε ότι “ολόκληρη η βιομηχανία” πρέπει να ενωθεί για να προστατεύσει τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων.

“Δεν μπορεί ένα συνδικάτο να αγωνίζεται για κάθε σύμβαση κάθε δύο ή τρία χρόνια. Νομίζω ότι πρέπει να είναι όλοι, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πώς θα προστατεύσουμε το μέλλον της βιομηχανίας μας, επειδή αλλάζει ραγδαία, μπροστά στα μάτια μας”, δήλωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Google αρνείται ότι το Gmail κλείνει μετά από viral hoax!

Εξάχρονο αγόρι από το Νόρφολκ δημιουργεί κανάλι για τη χορτοφαγία στο YouTube!