in

Ο ιδιοκτήτης του Pornhub θα καταβάλει 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε θύματα “trafficking”!

Η μητρική εταιρεία του Pornhub συμφώνησε να καταβάλει αποζημειώσεις ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να επιλύσει κατηγορίες για σωματεμπορία.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι η Aylo είχε “κλείσει τα μάτια” σε αναφορές ότι γυναίκες εξαπατήθηκαν και αναγκάστηκαν σε βίντεο που εμφανίζονταν στον ιστότοπο.

Οι κατηγορίες προέρχονται από τη φιλοξενία περιεχομένου και την αποδοχή πληρωμών από τρίτο μέρος, το Girls Do Porn (GDP).

Η Aylo δήλωσε ότι “λυπάται βαθύτατα” για τη φιλοξενία του περιεχομένου.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Aylo συνέχισε να δέχεται χρήματα από το κανάλι GDP ακόμα και όταν γνώριζε για κατηγορίες σεξουαλικού εμπορίου από μερικές από τις γυναίκες που εμφανίζονταν στα βίντεο.

Οι γυναίκες είπαν ότι η GDP τις ανάγκασε να έχουν σεξ μπροστά στην κάμερα και ψέματα για τον τρόπο με τον οποίο το υλικό θα διανεμηθεί.

Η Aylo, τότε γνωστή ως MindGeek, εξυγίανε με 50 γυναίκες εξωδικαστικά το 2021. Διαθέτει και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Youporn, το Brazzers και το Redtube.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, “η Aylo έλαβε χρήματα που η Aylo γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι προήλθαν από τις εγκληματικές επιχειρήσεις σεξουαλικού εμπορίου των Operators της GDP”.

Συνολικά υπήρξαν περισσότερα από 400 θύματα και το 2021 ο παραγωγός της GDP, Ruben Andre Garcia, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για τον εξεναγκασμό γυναικών να εμφανιστούν σε σεξουαλικά βίντεο.

Την ίδια χρονιά, οι γυναίκες κέρδισαν τα δικαιώματα στα βίντεο στα οποία συμμετείχαν και ο Garcia υποχρεώθηκε να πληρώσει 18 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση σε αυτές.

Η πιο πρόσφατη εγκατάσταση με την Aylo ονομάζεται συμφωνία αναβολής της δίωξης, που σημαίνει ότι η εταιρεία συμφώνησε να διωχθεί αν παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας τα επόμενα τρία χρόνια.

Μπορεί να ελεγχθεί από τις αρχές και να αξιολογηθεί βάσει παραγόντων όπως η πολιτική της μετριότητας, ο έλεγχος περιεχομένου και ο όγκος των πόρων που επενδύονται στο φιλτράρισμα παράνομων βίντεο από τις ιστοσελίδες της.

“Αυτή η συμφωνία αναβολής της δίωξης κρατάει υπόλογη τη μητρική εταιρεία του Pornhub.com για το ρόλο της στη φιλοξενία βίντεο και την αποδοχή πληρωμών από εγκληματίες που εξανάγκασαν νεαρές γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους”, δήλωσε ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Breon Peace σε μια δήλωση.

Ο κ. Peace πρόσθεσε: “Ελπίζουμε ότι αυτή η επίλυση… θα φέρει κάποιο μέτρο κλεισίματος σε όσους επηρεάστηκαν αρνητικά.”

Σε μια δήλωση που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης, η Aylo είπε ότι ενώ η GDP παρείχε υπογεγραμμένες συναινετικές φόρμες από τις γυναίκες στα βίντεο, η Aylo δεν γνώριζε ότι αυτές είχαν λάβει με εξαναγκασμό.

Πρόσθεσε: “Η Aylo δεν παραδέχεται καμίαν ένοχη πράξη και η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να απορρίψει την κατηγορία της κατά της εταιρείας μετά από τρία χρόνια, εφόσον η εταιρεία συνεχίσει να συμμορφώνεται με την Συμφωνία Αναβολής της Δίωξης.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Κίνα θα εντείνει τους περιορισμούς στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών!

Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά deepfakes με ηθοποιούς της Bollywood;