in ,

Οι πελάτες της BT χρεώθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν για την υπηρεσία Xbox Game Pass

Κάποιοι πελάτες της BT εγγράφονται και χρεώνονται για την υπηρεσία Xbox Game Pass χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους.

Προστέθηκαν επιπλέον £10 ανά μήνα στο λογαριασμό τους για το internet, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ζητήσει τη συνδρομή για τα παιχνίδια.

Για εκείνους με τους οποίους μίλησε το BBC, η BT επέστρεψε τα χρήματα, αλλά οι πελάτες περιέγραψαν τις εμπειρίες τους ως “ανησυχητικές”.

Η BT ζήτησε συγγνώμη και παρότρυνε τους άλλους πελάτες να παραμείνουν επιφυλακτικοί για παρόμοια προβλήματα.

“Λυπούμαστε πολύ που οι πελάτες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο έχουν προσθέσει το Xbox Game Pass Ultimate στον λογαριασμό τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος στο BBC.

“Συνιστούμε σε όλους τους πελάτες μας να παραμείνουν επιφυλακτικοί και, αν παρατηρήσουν ύποπτες αλλαγές στον λογαριασμό τους, να επικοινωνήσουν μαζί μας το συντομότερο δυνατό για να το αναφέρουν.”

“Θα τους υποστηρίξουμε και θα τους καθοδηγήσουμε για το πώς να λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι ο λογαριασμός τους είναι ασφαλής.”

Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο προστίθενται οι χρεώσεις – όπως και το μέγεθος του προβλήματος.

Ωστόσο, ένα άτομο ανακάλυψε την επιπλέον χρέωση την Τρίτη, ενώ το BBC βρήκε παραδείγματα ανθρώπων που παραπονιούνταν για το πρόβλημα από τον Οκτώβριο του 2023.

Ένας υπάλληλος του BBC – που επηρεάστηκε από το ζήτημα – του είπε ένας εκπρόσωπος της εξυπηρέτησης πελατών ότι είναι “γνωστό πρόβλημα”.

Εκτός από το ότι το ανακάλυπταν ελέγχοντας τους λογαριασμούς τους, ορισμένοι πελάτες ανακάλυψαν το σφάλμα μετά από ένα email που τους ευχαρίστησε για την ενεργοποίηση της συνδρομής τους – καθιστώντας τον ήχο ότι το έκαναν οι ίδιοι.

Μία από τις επηρεασμένες είναι η Sue από το Λονδίνο, η οποία επικοινώνησε με την BT μετά την παρατήρηση ανομοιότητας στον λογαριασμό του internet της.

“Συνδεθήκα στο λογαριασμό μου στην BT online και είδα ότι με χρέωσαν επιπλέον 10 λίρες και ότι αυτά τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί από τον λογαριασμό μου”, είπε στο BBC.

“Το Xbox Game Pass είχε προστεθεί στους λογαριασμούς μου χωρίς τη συγκατάθεσή μου – νόμιζα ότι είναι πολύ περίεργο, γιατί δεν έχω καν Xbox.

“Πραγματικά νόμιζα ότι είχα υποστεί χάκερ, οπότε τους τηλεφώνησα… και μου εξήγησαν ότι πρόκειται για ένα σφάλμα της BT.”

Η Sue είπε ότι της επεστράφησαν τα χρήματα, αλλά ανησυχούσε για άλλους που ήταν λιγότερο προσεκτικοί.

Ο Matt από το East Sussex είχε παρόμοιες ανησυχίες.

“Κάλεσα την BT αφού απέτυχαν να απαντήσουν στο post μου στο X [πρώην Twitter]”, είπε.

“Δίκαια, τους επέστρεψαν τα 10 λίρες και ακύρωσαν αμέσως τη συνδρομή. Αλλά είναι ανησυχητικό να ακούς ότι συνεχίζεται.”

Ταυτόχρονα, ο Craig στο Aberdeen είπε ότι έμαθε για τη χρέωση όταν λάβει email από την BT και επικοινώνησε με την εταιρεία μέσω της υπηρεσίας webchat της.

“Βασικά, μου είπε στο chat ότι αυτό ήταν ένα θέμα μεταξύ της BT και της Microsoft, όπου αυτό ενεργοποιούνταν και ενεργοποιούνταν τυχαία στους λογαριασμούς των ανθρώπων”, είπε.

“Λέει στους όρους και τις προϋποθέσεις ότι δεν υπάρχει δωρεάν περίοδος με αυτό – χρεώνεσαι αμέσως.

“Η ανησυχία μου είναι ότι αυτό μπορεί να μην είναι μόνο εγώ, αλλά πολλοί άλλοι ίσως δεν παρατηρούν ότι λαμβάνουν email.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Cruise της GM παραδέχεται αποτυχίες σε ατύχημα αυτοκινήτου χωρίς οδηγό

Ο «ελεύθερος σκοπευτής» της Ιαπωνίας πήγε στο σωστό σημείο της Σελήνης αλλά… παραπάτησε