in

Οι δημιουργοί του ειδικού αφιερώματος του Τζορτζ Κάρλιν που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη υπέβαλαν μήνυση από την περιουσία του αείμνηστου κωμικού

Η περιουσία του George Carlin κατέθεσε μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά της Dudesy, της εταιρείας πολυμέσων που ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε γεννητική τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει ένα ψεύτικο ειδικό κωμικής ώρας που μιμείται τη φωνή και το κωμικό ύφος του αδικοχαμένου αστέρα. Η καταγγελία, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες την Πέμπτη, ισχυρίζεται ότι τα υλικά και η ομοιότητα με τον Carlin χρησιμοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή κατάλληλες άδειες, χαρακτηρίζοντας το ειδικό “ένα κομμάτι ψευδαιποίητου click-bait που μειώνει την αξία των κωμικών έργων του Carlin και βλάπτει το κύρος του.”

Το ψευδαιδόνιο ειδικό, με τίτλο George Carlin: Χαίρομαι που είμαι νεκρός, κυκλοφόρησε στο κανάλι YouTube του podcast της Dudesy στις 9 Ιανουαρίου, όπου παραμένει ζωντανό και έχει αποσπάσει σχεδόν 500.000 προβολές από τότε. Οι παρουσιαστές του podcast της Dudesy, Will Sasso και Chad Kultgen, οι οποίοι αναφέρονται επίσης στην καταγγελία, αντέδρασαν στις κριτικές που αφορούν το ειδικό μερικές μέρες μετά την κυκλοφορία του, αναφέροντας την Τεχνητή Νοημοσύνη ως “τον επόμενο πινέλο” και λέγοντας ότι είναι “ένα νέο εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε πτυχή της ζωής.”

Μετά την καταθέτηκε της μήνυσης, ένας εκπρόσωπος του Sasso αργότερα είπε στην New York Times ότι ο χαρακτήρας της Τεχνητής Νοημοσύνης της Dudesy που αποδίδεται για τη δημιουργία των “AI-generated” εκπομπών ήταν εντελώς φανταστικός, επιβεβαιώνοντας ότι το ψευδαιδόνιο ειδικό του Carlin γράφτηκε πράγματι από τον Kultgen — που είναι πολύ ανθρώπινος. Η υπόθεση είναι τώρα ένα από τα αρκετά σημαντικά παραδείγματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και αποκαλύπτουν εταιρείες που παρουσιάζουν ανθρώπινη εργασία ως Τεχνητή Νοημοσύνη στην προσπάθειά τους να επωφεληθούν από την έκρηξη της ανησυχίας πίσω από την εμφανιζόμενη τεχνολογία.

Στην αγωγή, η περιουσία του Carlin ζητά την άμεση αφαίρεση και καταστροφή όλων των αντιγράφων του ψευδαιδούς ειδικού, μαζί με μια μη ορισμένη ποσότητα για αποζημίωση. “Το Dudesy Special είναι μια παρεμβολή του πραγματικού έργου του Carlin και της κληρονομιάς του,” ισχυρίζεται η καταγγελία. “Ο George Carlin, αν ζούσε σήμερα, ίσως είχε σχολιάσει τα θέματα που συζητούνται στο Dudesy Special, αλλά θα είχε έλεγχο επί των σχολίων αυτών.”

Το ψευδαιδόνιο ειδικό έχει κατακριθεί ευρέως από τους οπαδούς και τα μέλη της οικογένειας του Carlin, οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι μια κατάχρηση του έργου του αργού κωμικού. “Ο πατέρας μου πέρασε μια ζωή να τελειοποιεί την τέχνη του μέσα από την ανθρώπινη ζωή, τον εγκέφαλό του και τη φαντασία του. Κανένα μηχάνημα δεν θα αντικαταστήσει ποτέ το μεγαλείο του,” δήλωσε η κόρη του, Kelly Carlin, σε μια ανακοίνωση. “Αυτά τα προϊόντα που παράγονται από Τεχνητή Νοημοσύνη είναι επιδέξιες προσπάθειες να αναπαράγουν μια νους που δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά. Ας αφήσουμε το έργο του καλλιτέχνη να μιλήσει από μόνο του.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Dudesy έχει τραβήξει την προσοχή για το ότι ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη για να μιμηθεί γνωστούς διάσημους. Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην αστέρας του NFL, Tom Brady, απείλησε να καταθέσει μια παρόμοια αγωγή κατά ενός άλλου (υποτίθεται) ψευδαιδούς ειδικού κωμικής που δημιούργησε η εταιρεία χρησιμοποιώντας την ομοιότητά του. Το βίντεο, με τίτλο It’s Too Easy! Ένα Προσομοιωμένο Ειδικό Κωμωδίας Διάρκειας Μίας Ώρας, έχει αφαιρεθεί από το κανάλι YouTube της Dudesy από τότε.

Οι ανησυχίες σχετικά με τις δυνατότητες της γεννητικής Τεχνητής Νοημοσύνης να ψηφιακά αναπαράγουν τις ομοιότητες και τις φωνές των ερμηνευτών έπαιξαν έναν ορατό ρόλο στην απεργία της SAG-AFTRA πέρυσι, καθώς οι ηθοποιοί πάλεψαν για να εξασφαλίσουν ενημερωμένη συναίνεση και περιορισμούς αποζημίωσης για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βιομηχανία του ψυχαγωγίας. Το διακομματικό νομοσχέδιο No Fakes που προτάθηκε από τους αμερικανούς γερουσιαστές τον περασμένο Οκτώβριο επιδιώκει επίσης να εισαγάγει νόμους που προστατεύουν τους ερμηνευτές από την ψηφιακή αναπαραγωγή χωρίς τη συναίνεσή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα φωτιστικά λαιμού είναι ο καλύτερος φίλος ενός βιβλιοφάγου

Τα μυστήρια της Ανταρκτικής θα χαρτογραφηθούν από ρομποτικό αεροπλάνο