in

Η Google προαναγγέλλει τα τελικά επιχειρήματά της στη δίκη για το μονοπώλιο αναζήτησης

Η Google έδωσε μια γεύση από τα τελικά επιχειρήματά της σε ομοσπονδιακό δικαστή της Ουάσινγκτον, καθώς προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο ότι δεν λειτουργεί παράνομο μονοπώλιο στην αναζήτηση.

Η εταιρεία κατέθεσε την Παρασκευή μια αποσφραγισμένη εκδοχή της μεταδικαστικής της αναφοράς στη μάχη της κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τις συμφωνίες διανομής της αναζήτησης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υποστηρίξει ότι η Google χρησιμοποίησε συμβάσεις αποκλεισμού με κατασκευαστές τηλεφώνων και διαχειριστές προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο για να καταστήσει δυσκολότερο τον ανταγωνισμό άλλων μηχανών αναζήτησης. Το δικό της υπόμνημα του οργανισμού, που κατατέθηκε αργότερα μέσα στην ημέρα σε συνδυασμό με έναν συνασπισμό πολιτειών, υποστηρίζει ότι η Google “εκμεταλλεύτηκε τη μονοπωλιακή της δύναμη για να “παγώσει το οικοσύστημα” αυτού που κατά τα άλλα θα έπρεπε να είναι ένας ζωντανός και ανταγωνιστικός κλάδος”.

Στο υπόμνημα που κατατέθηκε την Παρασκευή, η Google ανέφερε ότι τα στοιχεία της δίκης δείχνουν “πειστικά” ότι “η Google είναι η πιο ποιοτική, πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την υψηλότερη γενική διαφημιστική νομισματοποίηση μηχανών αναζήτησης. Τα αποδεικτικά στοιχεία κατέδειξαν επιπλέον ότι οι συνεργάτες που επιλέγουν να συνάψουν σύμβαση με την Google για την προεγκατάσταση της αναζήτησης Google ως προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης προτιμούν σε συντριπτικό βαθμό την Google έναντι οποιασδήποτε άλλης μηχανής αναζήτησης”.

Η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι η Google χρησιμοποιούσε την τεράστια δύναμη δαπανών της πληρώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε εταιρείες όπως η Apple για να διατηρήσει την προεπιλεγμένη θέση της ως μηχανή αναζήτησης στις πλατφόρμες και τις συσκευές τους, αποκλείοντας τους ανταγωνιστές από την αγορά. Η δίκη αποκάλυψε ότι η Google δίνει στην Apple το 36% των διαφημιστικών εσόδων αναζήτησης που λαμβάνει από το Safari. Το 2021, σύμφωνα με τους New York Times, η Google πλήρωσε στην Apple περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια για την προεπιλεγμένη θέση στα iPhone.

“Η Google δεν επικεντρώνεται στο να δαπανά τα χρήματα, την προσοχή και τον χρόνο της για τη βελτίωση της γενικής αναζήτησης και της διαφήμισης αναζήτησης, επειδή δεν χρειάζεται”, υποστηρίζει η δικογραφία των εναγόντων, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι αυξημένο κόστος για τους διαφημιζόμενους και λιγότερη καινοτομία στην αγορά για τους χρήστες. “Οι καταναλωτές έχουν ελάχιστες επιλογές, χάνουν καλύτερα προϊόντα και θυσιάζουν την ιδιωτική τους ζωή – με τους διαφημιζόμενους να πληρώνουν υψηλότερες τιμές – επειδή δεν υπάρχουν ουσιαστικές εναλλακτικές λύσεις στην Google”.

Στους μάρτυρες της δίκης περιλαμβάνονται στελέχη που διευθύνουν ανταγωνιστές της Google Search, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella και ο διευθύνων σύμβουλος της DuckDuckGo Gabriel Weinberg. Περιέγραψαν πώς η υποτιθέμενη στρίμωξη της αγοράς από την Google τους εμπόδισε να αποκτήσουν τον απαραίτητο όγκο αναζήτησης που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να γίνουν πιο ισχυρές εναλλακτικές λύσεις.

Η Google λέει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η συλλογή των κρατών που την μήνυσαν θέλουν “να τιμωρηθεί η Google και να μην μπορεί να ανταγωνιστεί για να κερδίσει αυτές τις συμφωνίες κατανομής εσόδων”. Το αποτέλεσμα, υποστηρίζει η Google, θα είναι να δοθεί στις μηχανές αναζήτησης χαμηλότερης ποιότητας ένα πλεονέκτημα με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθούν στην πρόκληση, “παρά το μακρύ ιστορικό αποτυχίας να επιτύχουν τέτοια επιτυχία στο παρελθόν, ακόμη και αφού κέρδισαν προεπιλογές αναζήτησης ή απέκτησαν με άλλο τρόπο κλίμακα ερωτημάτων αναζήτησης μέσω συμφωνιών με άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως η συμφωνία Microsoft-Yahoo του 2009”.

“Το αποτέλεσμα αυτό είναι αντίθετο με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ”, συνεχίζει η Google. “Η τιμωρία μιας επιτυχημένης επιχείρησης που έχει ξεπεράσει σε καινοτομία τους ανταγωνιστές της προς όφελος των καταναλωτών βλάπτει τον ανταγωνισμό και όχι το αντίθετο”.

Οι τελικές αγορεύσεις στην υπόθεση αναμένονται τον Μάιο, μετά από μια δίκη πολλών εβδομάδων που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2023.

Η Google θα έρθει ξανά αντιμέτωπη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αργότερα φέτος, όταν θα υπερασπιστεί την επιχείρηση διαφημιστικής τεχνολογίας της έναντι ισχυρισμών για παράνομη μονοπώληση ενώπιον ενόρκων της Βιρτζίνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η FTC σπάει την H&R Block για τη διαγραφή φορολογικών δεδομένων όταν οι χρήστες θέλουν να υποβαθμιστούν

Σχολική προειδοποίηση καθώς “μοιράζονται” εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου σε μαθητές