in ,

Επιβλήθηκε πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων στη HelloFresh, λόγω ανεπιθύμητων κειμένων και email!

Στην εταιρεία παράδοσης φαγητού HelloFresh, επιβλήθηκε πρόστιμο για την αποστολή εκατομμυρίων ανεπιθύμητων email και κειμένων σε πελάτες.

Η εταιρεία παράδοσης φαγητού σε κουτιά συνταγών κλήθηκε να πληρώσει £140,000 μετά από έρευνα που διενεργήθηκε το 2022 από το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO).

Βρέθηκε ότι πραγματοποιήθηκε αποστολή 79 εκατομμυρίων email και ένα εκατομμύριο κειμένων κατά τη διάρκεια επτάμηνης εκστρατείας ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Το ICO ανέφερε ότι αυτό αποτελεί “προφανή παραβίαση της εμπιστοσύνης”. Η HelloFresh δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει αλλαγές στην πολιτική της για SMS και email.

Οι έρευνες ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2022 μετά από 14 παράπονα που κατατέθηκαν απευθείας στον ρυθμιστή, και άλλα 8,729 κατατέθηκαν στην υπηρεσία αναφοράς ανεπιθύμητων μηνυμάτων 7726.

Το ICO διαπίστωσε ότι η HelloFresh συνέχιζε να επικοινωνεί με κάποια άτομα ακόμη και μετά από αίτημα να το σταματήσει.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες δεν ενημερώθηκαν επαρκώς ότι τα δεδομένα τους θα χρησιμοποιούνταν για μάρκετινγκ για έως και 24 μήνες μετά την ακύρωση των συνδρομών τους.

“Αυτό σημαίνει μια προφανή παραβίαση της εμπιστοσύνης του κοινού από την HelloFresh,” δήλωσε ο Andy Curry, επικεφαλής έρευνας στο ICO.

“Οι πελάτες δεν ενημερώθηκαν ακριβώς για το τι επιλέγουν, ούτε ήταν σαφές πώς να επιλέξουν να μη συμμετάσχουν. Στη συνέχεια, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν σωρό μηνυμάτων μάρκετινγκ που δεν ήθελαν ή δεν περίμεναν, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και όταν είπαν στην HelloFresh να σταματήσει, η καταιγίδα συνέχισε.”

Το ICO ανέφερε ότι το πρόστιμο δείχνει ότι θα λαμβάνονται “σαφείς και αποφασιστικές” ενέργειες εάν δεν τηρείται ο νόμος για την προστασία του δικαιώματος των πελατών να επιλέγουν πώς θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους.

Η HelloFresh δήλωσε ότι οι πελάτες της είναι “στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε” και ότι η εταιρεία λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά τις υποχρεώσεις της για προστασία δεδομένων.

Σε αντίθεση με τις 14 καταγγελίες που, σύμφωνα με το ICO, κατατέθηκαν απευθείας, η HelloFresh υποστήριξε ότι ο ρυθμιστής λάμβανε μόνο τρεις.

“Έχουμε συνεργαστεί στενά με το ICO,” δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωση. “Έχουμε λάβει προσεκτικά υπόψη τις συμβουλές τους και έχουμε πραγματοποιήσει αλλαγές στην πολιτική μας για SMS και email.”

Ένα ανταγωνιστικό πεδίο Η HelloFresh ιδρύθηκε το 2011. Τα μέλη επιλέγουν γεύματα από ένα μεταβαλλόμενο διαδικτυακό μενού και λαμβάνουν συνταγές και φρέσκα υλικά σε ένα κουτί μια φορά την εβδομάδα έτοιμα για μαγείρεμα. Οι συνδρομητές συχνά ελκύονται από προσφορές με έκπτωση έως και 60% στο πρώτο τους κουτί.

Ο αγορά είναι “πολύ σκληρή”, σύμφωνα με την ειδικό σε τρόφιμα λιανικής Teresa Wickham, με ανταγωνιστές όπως η Gusto και η Mindful Chef.

“Είναι μια υψηλά ανταγωνιστική επιχείρηση,” είπε η κα. Wickham. “Τα έξοδα, με εργατικά, ηλεκτρισμό και καύσιμα για την παράδοση, είναι υψηλά. Αλλά τα περιθώρια στην κηπουρική και την χοντροπωλητική είναι αρκετά χαμηλά. Είναι ανταγωνιστικό.”

Η πρώην διευθύντρια σούπερ μάρκετ είπε ότι η έρευνα του ICO θα βλάψει την HelloFresh. “Κάθε πρόστιμο θα τους βλάψει,” είπε. “Θα επηρεάσει το brand τους και τα οικονομικά τους.”

Αλλά η κα. Wickham είπε ότι συναισθάνεται λύπη για την εταιρεία. “Όλοι γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες τους βρίσκονται παντού – αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε τώρα,” πρόσθεσε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

H OpenAI άνοιξε το πρώτο παζάρι τεχνητής νοημοσύνης όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν chatbots

Όλοι οι Έλληνες «κολλημένοι» στο κινητό τους τηλέφωνο δείχνει νέα έρευνα