in , , ,

wowwow loveditlovedit This is helpfullThis is helpfull

10 αποτελεσματικές τεχνικές SEO για την αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας

Μην αναζητάτε φτηνές υπηρεσίες SEO

1) Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας
Ας ξεκινήσουμε με μια σύντομη εξήγηση του στόχου της Google ως μηχανής αναζήτησης.

Όπως κάθε μηχανή αναζήτησης, στόχος τους είναι να βρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το ερώτημα κάθε χρήστη. Εάν αποτύχουν σε αυτό το μέτωπο, οι χρήστες είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν ξανά τη μηχανή αναζήτησης. Τούτου λεχθέντος, η Google το κάνει πολύ καλά, και γι ‘αυτό είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο – μακράν!

Θα πρέπει να σκεφτείτε αυτήν τη συνεχή επιθυμία να δείξετε τα καλύτερα αποτελέσματα όταν βελτιστοποιείτε τον ιστότοπό σας για SEO. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή: οι ιστότοποι κακής ποιότητας είναι λιγότερο πιθανό να ταξινομηθούν. Και η Google βελτιώνεται στον προσδιορισμό της ποιότητας του ιστότοπου.

Εάν ο ιστότοπός σας φαίνεται αναξιόπιστος, ξεπερασμένος, ερασιτεχνικός ή αργός φόρτωση, οι πιθανοί χρήστες είναι πιθανό να επιστρέψουν στα SERPs και να κάνουν κλικ σε άλλο αποτέλεσμα. Έχετε χάσει έναν χρήστη και μια πιθανή μετατροπή και το ποσοστό εγκατάλειψης των επηρεαζόμενων σελίδων θα αυξηθεί.

Το σκεπτικό της Google είναι ότι εάν ένας χρήστης αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε έναν ιστότοπο, πιθανότατα επειδή το βρήκε χρήσιμο. Και δεδομένου ότι η Google θέλει μόνο να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους χρήστες της, θα ωθήσει τους ιστότοπους με έντονη εμπλοκή στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

2) Βελτιστοποίηση για φωνητική αναζήτηση

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η φωνητική αναζήτηση και η αναζήτηση κειμένου, και έτσι πώς θα πρέπει να βελτιστοποιείτε τη φωνητική αναζήτηση, καθώς και τα αποτελέσματα που δίνουν οι χρήστες. Για παράδειγμα, ένας ερευνητής κειμένου μπορεί να πληκτρολογήσει “δίαιτα αλόγων”. Ωστόσο, μια αναζήτηση με βάση τη φωνή τείνει να είναι μεγαλύτερη – κάτι σαν «τι τρώνε τα άλογα;»

Μια άλλη διαφορά με τη φωνητική αναζήτηση είναι ότι τείνει να βασίζεται σε τοπικό επίπεδο, όπως:

Φωνητική αναζήτηση – τοπική

Παρατηρήστε ότι και στα δύο παραδείγματα, η αναζήτηση φωνής είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει μια ερώτηση. Και όταν πραγματοποιούμε φωνητική αναζήτηση, δεν μας δίνεται μια λίστα αποτελεσμάτων για να διαλέξουμε – έχουμε μια απάντηση.

Αυτή η απάντηση συχνά, αν και όχι πάντα, προέρχεται από ένα απόσπασμα. Σύμφωνα με το Backlinko, το 40,7% των αποτελεσμάτων φωνητικής αναζήτησης προέρχονται από επιλεγμένα αποσπάσματα, αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτός ο αριθμός θα αλλάζει συνεχώς. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα μπορούσαν να εξαχθούν από οπουδήποτε σε μια ιστοσελίδα.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι η απάντηση πιθανότατα θα προέλθει από ένα μπλοκ ερωτήσεων / απαντήσεων, οπότε στοχεύστε να γράψετε για επιλεγμένα αποσπάσματα και φυσικά θα γράφετε και για φωνητική αναζήτηση.

3) Πρώτα ο σχεδιασμός για κινητά

Ενώ η φωνητική αναζήτηση είναι σημαντική, ο χρόνος έδειξε ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο εργαλείο όπως προβλέψαμε – ειδικά όταν πρόκειται για μετατροπές.

Εάν αυτό σημαίνει ότι η φωνητική αναζήτηση δεν θα είναι ποτέ κρίσιμη για τους εμπόρους ηλεκτρονικού εμπορίου, ή αν χρειάζεται απλώς να εξελιχθεί, μένει να δούμε. Αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι προς το παρόν, η πλειονότητα των αναζητήσεων – και οι μισές από όλες τις αγορές – πραγματοποιούνται μέσω κινητού.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Google πήγε πρώτα για κινητά.

Έχουν περάσει μερικά χρόνια στη δημιουργία, αλλά το Μάρτιο του 2020 η Google ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί κυρίως τον πράκτορα χρήστη για κινητά smartphone για ανίχνευση ιστότοπων.

Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας θα ανιχνευθεί και θα ευρετηριαστεί πριν από την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές – εάν η έκδοση για υπολογιστές ανιχνευθεί καθόλου.

Ως αποτέλεσμα, κάθε νέος ιστότοπος που δημιουργείτε θα πρέπει να επικεντρώνεται στην εμπειρία σε κινητά. Ο τρόπος εμφάνισης και της απόδοσής του σε επιτραπέζιο υπολογιστή εξακολουθεί να είναι σημαντικός, φυσικά, αλλά το κινητό πρέπει να είναι πρώτο.

4) Εστίαση σε συστάδες θεμάτων αντί για λέξεις-κλειδιά

Η Google εξελίσσεται, όπως και ο αλγόριθμός της. Στόχος της τώρα είναι να κατανοήσει την πρόθεση των χρηστών της – τι περιμένουν, τι αναζητούν και, πιο συγκεκριμένα, ποια αποτελέσματα αναζήτησης θα βοηθούσαν καλύτερα στην απάντηση στο ερώτημά τους.

Ωστόσο, μην περιμένετε ο ιστότοπός σας να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του Google απλά δημιουργώντας περιεχόμενο που εστιάζει στις λέξεις-κλειδιά. Δεν αρκεί να βλέπουμε μόνο λέξεις-κλειδιά. πρέπει να εξετάσουμε το περιβάλλον γύρω τους. Αναφέρεται επίσης ως «πρόθεση χρήστη», πρέπει να προσέχετε αυτό που αναζητούν οι χρήστες σας.

5) Γράψτε μεγαλύτερο περιεχόμενο (τις περισσότερες φορές)

Μια μελέτη SEO του Backlinko κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο περιεχόμενο τείνει να συσσωρεύει περισσότερους backlinks, οι οποίοι συχνά μεταφράζονται σε καλύτερες βαθμολογίες και περισσότερη επισκεψιμότητα

Ωστόσο, η σύνταξη 2.000+ λέξεων για κάθε ανάρτηση ιστολογίου δεν είναι για όλους. Δεν είναι μόνο εντατικό και χρονοβόρο, αλλά συνήθως δεν είναι απαραίτητο.

Θυμάστε τι είπαμε για την ικανοποίηση της πρόθεσης του χρήστη; Λίγα ερωτήματα αναζήτησης προέρχονται από άτομα που θέλουν να διαβάσουν μια μεγάλη ανάρτηση ιστολογίου. Μπορεί να χρειαστούν μόνο λίγες λέξεις ή προτάσεις για να λάβουν την απάντησή τους.

6) Εκμεταλλευτείτε το YouTube SEO

Τα βίντεο, κυρίως από το YouTube, είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των SERP.

Το YouTube είναι:

 • Ο πιο δημοφιλής ιστότοπος βίντεο στο Διαδίκτυο, με 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα να παρακολουθούν 1 δισεκατομμύριο ώρες βίντεο κάθε μέρα
 • Η δεύτερη πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων
 • Η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης
 • Ο δεύτερος πιο δημοφιλής ιστότοπος γενικά

7) Δημιουργήστε ένα διαφορετικό χαρτοφυλάκιο Backlink

Ακόμα και το 2020, οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να αποτελούν πολύ σημαντικό μέρος της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η ποιότητα έχει σημασία. Οι ανεπιθύμητοι σύνδεσμοι μπορούν να βλάψουν τον ιστότοπό σας. Οι σύνδεσμοι από πολύ χαμηλούς ιστότοπους DA είναι απίθανο να έχουν μεγάλη αξία, ενώ οι σύνδεσμοι από παλαιότερους τομείς έχουν αποδειχθεί ότι έχουν μεγαλύτερη αξία από αυτούς από νεότερους ιστότοπους.

Οι σύνδεσμοι που κερδίζονται, ωστόσο – μέσω περιεχομένου υψηλής ποιότητας, προσέγγισης χρηστών και μάρκετινγκ επηρεασμού – είναι ασφαλείς και εξαιρετικά αποτελεσματικοί.

8) Ποτέ, μην παραβλέπετε ποτέ το τεχνικό SEO

Θα μπορούσατε να κάνετε τα πάντα σωστά, αλλά εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι τεχνικά υγιής, μπορεί να έχει χαμηλή απόδοση.

Ακολουθούν μερικές προηγμένες τεχνικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με το τεχνικό SEO.

9) Στόχευση τοπικών ατόμων με σελίδες προορισμού και καταχωρίσεις

Σχεδόν οι μισές (46%) όλων των αναζητήσεων στο Google προέρχονται από άτομα που αναζητούν τοπικές πληροφορίες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

 • Τοπικά καταστήματα
 • Ώρες λειτουργίας
 • Τηλέφωνα
 • Διευθύνσεις
 • Έτσι, εάν έχετε μια επιχείρηση τούβλου, δεν μπορείτε να παραμελήσετε το τοπικό SEO και τις λίστες.

10) Μετρήστε την απόδοση SEO

Οι αναφορές και τα αναλυτικά στοιχεία είναι δύο κρίσιμα στοιχεία του SEO – και τα δύο είναι απαραίτητα για τη βελτίωση των συνολικών στρατηγικών μάρκετινγκ.

Η αποτελεσματική αναφορά σημαίνει ότι μπορείτε να κατανοήσετε βασικές ερωτήσεις όπως:

 • Ποιο περιεχόμενο προσελκύει πραγματικά τον πελάτη σας;
 • Ποιο μέρος του ιστότοπου είχε τα περισσότερα προβλήματα UX;
 • Ποια σελίδα επισκέφτηκε το λιγότερο (ή το μεγαλύτερο μέρος) και γιατί;
 • Ποιες αλλαγές SEO στη σελίδα οδήγησαν στις υψηλότερες βαθμολογίες;
 • Σε ποιο στυλ λέξης-κλειδιού πρέπει να εστιάσετε στο μέλλον;
 • Είναι δύσκολο να κατανοήσετε αυτές τις περιπλοκές (και να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για περαιτέρω βελτιώσεις) χωρίς την τακτική παρακολούθηση και αναφορά των αποτελεσμάτων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχεδιασμός SEO & ιστότοπου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δημιουργία επωνυμίας: ξέρετε πώς να χτίσετε μια ισχυρή φήμη;