in , ,

Η Netflix δηλώνει ότι το “cloud” θα της επιτρέψει να επεκταθεί πέρα ​​από τα παιχνίδια για κινητά.

Καθώς η προσπάθεια του Netflix στον χώρο των παιχνιδιών στο cloud επεκτείνεται, έτσι και οι τύποι των παιχνιδιών που προσφέρει η εταιρεία θα αυξηθούν. “Αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία με το cloud να δημιουργήσουμε έναν συγκεκριμένο τύπο εμπειρίας παιχνιδιού που πραγματικά προσαρμόζει το Netflix στην τηλεόραση”, δηλώνει η Leanne Loombe, επικεφαλής εξωτερικών παιχνιδιών του Netflix.

Η προσπάθεια του Netflix για cloud gaming βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και ακολουθεί σχεδόν δύο χρόνια κυκλοφορίας παιχνιδιών αποκλειστικά στα κινητά. Αυτή τη στιγμή, μόνο δύο τίτλοι είναι διαθέσιμοι ως μέρος μιας δοκιμής beta στο νέφος σε τηλεοράσεις και υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένου του Oxenfree. Ωστόσο, καθώς η υπηρεσία αυξάνει τους τίτλους της, η Netflix αναφέρει ότι οι τύποι των παιχνιδιών που προσφέρονται θα διαφέρουν ανάλογα με την πλατφόρμα – πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν τελικά τίτλοι στο Netflix που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιχνίδι στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή και όχι για ένα smartphone. Δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά σκεφτείτε παιχνίδια σε στυλ κονσόλας που δεν μεταφράζονται καλά σε ένα αφής οθόνης.

“Οι αλλαγές βασίζονται στην πλατφόρμα θα συμβούν απολύτως όταν αρχίσουμε να επεκτείνουμε την υπηρεσία στο cloud σε περισσότερες περιοχές και να φέρνουμε περισσότερα παιχνίδια”, εξηγεί η Loombe. “Αυτά τα παιχνίδια θα διαφέρουν δημιουργικά από τα κινητά παιχνίδια που κατασκευάζουμε. Καμία φορά τα παιχνίδια που κυκλοφορούμε στο Netflix θα είναι διαθέσιμα τόσο σε κινητά όσο και στην τηλεόραση και τον υπολογιστή μέσω του cloud. Και καμία φορά θα υπάρχει ένα παιχνίδι στο cloud που μπορεί να παιχτεί στην τηλεόραση και θα είναι πραγματικά προσαρμοσμένο σε αυτήν την εμπειρία.”

Τα νέα είναι λογικά, δεδομένου ότι το Netflix έχει επενδύσει στον χώρο του blockbuster gaming. Η εταιρεία άρχισε να προσλαμβάνει προγραμματιστές παιχνιδιών για υπολογιστές το 2022, και φέτος πρόσθεσε τον Joseph Staten, βετεράνο της Bungie, ως δημιουργικό διευθυντή. Δεν είναι σαφές πότε, αλλά δεδομένη την πρώιμη φάση των προσπαθειών του Netflix στα cloud gaming, θα πάρει πιθανόν κάποιο χρονικό διάστημα πριν δούμε κυκλοφορίες που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιχνίδι στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή.

Επίσης, δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή εάν η Netflix θα προσπαθήσει για κάποιες χαρακτηριστικές του νέφους όπως έκανε η Google με την αποτυχημένη υπηρεσία Stadia, όπως η δυνατότητα κοινοποίησης κόσμων ή προσαρμοσμένων σεναρίων παιχνιδιού χρησιμοποιώντας μόνο ένα URL.

Μόλις υπάρξουν παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για συγκεκριμένες πλατφόρμες στην υπηρεσία, η Loombe λέει ότι η Netflix θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο της για να εξασφαλίσει ότι προτείνει στους παίκτες παιχνίδια που πραγματικά μπορούν να παίξουν – έτσι δεν θα σας προτείνεται ένα PC game αν δεν έχετε το απαραίτητο υλικό, για παράδειγμα. “Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει πραγματικά από την άποψη της ανακάλυψης, επειδή η εμπειρία κάθε ατόμου προσαρμόζεται και δεν πρέπει να ανησυχούμε πάρα πολύ για το να προσπαθούμε να εξηγήσουμε κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια σχετικά με ποια παιχνίδια βρίσκονται πού και σε ποια πλατφόρμα μπορείτε να παίξετε”, λέει. “Γιατί πραγματικά είναι το σύστημα προσαρμογής που θα βοηθήσει με αυτό.”

Παρά την προώθηση στον χώρο του cloud, η Netflix δεν έχει επιβραδύνει τις προσπάθειές της στον χώρο του κινητού gaming. Στο Geeked Week event της το περασμένο Σαββατοκύριακο, η εταιρεία ανακοίνωσε αρκετούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένης της κινητής εμφάνισης του indie αγαπημένου Hades. Προηγούμενες αναφορές έχουν υποδείξει ότι παρά τις αυτές τις προσπάθειες, δεν πολλοί χρήστες της Netflix πραγματικά παίζουν τα παιχνίδια που προσφέρονται ως μέρος της συνδρομής τους. Η εταιρεία δεν έχει διαμοιραστεί συγκεκριμένα νούμερα όσον αφορά τους χρήστες, αλλά η Loombe λέει ότι η Netflix είναι ικανοποιημένη με την πρόοδό της στα παιχνίδια τα τελευταία δύο χρόνια. “Βασισμένοι στο σημείο που βρισκόμαστε, είμαστε πολύ, πολύ ευχαριστημένοι με τον αριθμό των μελών που παίζουν παιχνίδια σήμερα”, λέει. “Αυτή η κλίμακα και αυτή η επένδυση είναι σχετικές με τον αριθμό των μελών που παίζουν. Έτσι, όπως και με οποιαδήποτε νέα επιχείρηση, καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε με τον χρόνο, αναμένουμε περισσότερα μέλη να παίζουν με τον χρόνο. Και η πορεία που βλέπουμε είναι κάτι που είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Amazon αποχωρεί από τον τομέα περιεχομένου παιχνιδιών, στο πλαίσιο ευρύτερων περικοπών θέσεων εργασίας στον χώρο

Το φορτηγό με drone της Einride έχει την πρώτη του επαγγελματική απασχόληση, μεταφέροντας συσκευές της GE.