in , ,

Η Amazon άρχισε να αντικαθιστά το Android με το δικό της λογισμικό σε ορισμένα προϊόντα

“Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η Amazon εργάζεται σιωπηλά στην ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος που θα αντικαταστήσει το Android στις συσκευές Fire TV πριν επεκταθεί σε άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των πολλών έξυπνων οθονών της εταιρείας. Ο Janko Roettgers αποκάλυψε τις λεπτομέρειες στο ενημερωτικό δελτίο του Lowpass. Οι πληροφορίες προέβλεπαν ότι το λογισμικό της Amazon, με κωδική ονομασία Vega, θα μπορούσε να εμφανιστεί στο υλικό streaming του Fire TV το επόμενο έτος.

Ωστόσο, όπως ανακάλυψε το Zatz Not Funny!, φαίνεται ότι αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση του Echo Show 5, το οποίο εμφανίζει το λογισμικό του ως “OS 1.1” αντί για το αναμενόμενο Fire OS. Ο μικρός αριθμός είναι ένας προφανής υποδειγματικός υπολογισμός ότι ασχολούμαστε με μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα. Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση και την εμπειρία χρήστη, το Vega OS μοιάζει πολύ με το Fire OS που αντικαθιστά.

Μέσω δικών του πηγών και εξετάζοντας τις αναρτήσεις εργασίας της Amazon, ο Roettgers συνέταξε την ιστορία της ανάπτυξης του Vega και λέει ότι το λειτουργικό σύστημα βασίζεται σε Linux και βρίσκεται σε μια “αρκετά προηγμένη” κατάσταση. Η Amazon φαίνεται ότι έχει ενημερώσει ορισμένους συνεργάτες για την επερχόμενη μετάβαση από το Android, που ως τώρα ήταν η βάση του ξεχωριστού λογισμικού Fire OS της.”

“Με την εισαγωγή του δικού της λειτουργικού συστήματος, η Amazon θα ξεκινήσει ουσιαστικά από την αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές δημοφιλών εφαρμογών ροής θα πρέπει να δημιουργήσουν νέες εκδόσεις ειδικά για αυτήν τη νέα πλατφόρμα. Ωστόσο, το Fire TV, ειδικά, έχει αρκετή δημοτικότητα για να πείσει τους προγραμματιστές να συμμετέχουν: τον Μάρτιο, η Amazon ανακοίνωσε ότι είχε ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια πωλούμενες συσκευές παγκοσμίως.

Η πλήρης έλεγχος του λειτουργικού της από την κορυφή έως τον πάτο θα βοηθήσει επίσης την Amazon να αντλήσει ακόμα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις στο Fire TV, στις έξυπνες οθόνες της (όταν συμβεί αυτή η μετάβαση) και σε άλλα προϊόντα. Επιπλέον, θα της επιτρέψει να διατηρεί το λογισμικό ενημερωμένο στο δικό της ρυθμό. Το Fire OS και πολλοί Android-powered TV streamers βασίζονται συχνά σε εκδόσεις της πλατφόρμας της Google που είναι χρονολογημένες χρόνια πίσω. Ωστόσο, οι κάτοχοι του Fire TV εκφράζουν ήδη ανησυχίες για το ενδεχόμενο το προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα της Amazon να εξαλείψει χαρακτηριστικά για προχωρημένους χρήστες όπως το sideloading.

Στην εκδήλωση υλικού του φθινοπώρου, η Amazon παρουσίασε τα τελευταία χαρακτηριστικά του Fire TV OS, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο λεπτομερούς, διαλογικής αναζήτησης με φωνή (που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη) και μια σειρά για συνέχιση παρακολούθησης που συγκεντρώνει περιεχόμενο από πολλές υπηρεσίες ροής. Η εταιρεία επίσης επέκτεινε την Ambient Experience σε περισσότερες συσκευές: τη λειτουργία που μπορεί να εμφανίσει widgets και άλλες πληροφορίες που μπορούν να αναγνωστούν εύκολα όταν τα προϊόντα streaming του Fire TV είναι σε αδράνεια.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Uber δοκιμάζει μία υπηρεσία που σας επιτρέπει να προσλαμβάνετε οδηγούς για οικιακές εργασίες!

Η Disney Pinnacle ετοιμάζεται να είναι το επόμενο μεγάλο αποτυχημένο NFT.