in ,

Διαμαρτυρία αγροτών στην Ινδία: Η Χ παραδέχεται ότι κατέβασε αναρτήσεις και λογαριασμούς!

Η μεγάλη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) παραδέχτηκε ότι κατέβασε λογαριασμούς και αναρτήσεις που σχετίζονται με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις των αγροτών στην Ινδία.

Ο ιστότοπος ισχυρίστηκε ότι κατέβασε τις σελίδες αφού η ινδική κυβέρνηση τους έστειλε “εκτελεστικές εντολές”.

Οι εντολές αυτές “συνεπάγονταν πιθανές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης”, ανέφερε η X σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι “διαφωνεί με αυτές τις ενέργειες”.

Η διευκρίνιση της X κοινοποιήθηκε στον επίσημο χειρισμό της @GlobalAffairs.

Αρκετοί ακτιβιστές είχαν διαμαρτυρηθεί νωρίτερα για την αφαίρεση των αναρτήσεων τους.

Ο χρήστης του X και Ινδός δημοσιογράφος Mohammed Zubair έγραψε τη Δευτέρα ότι “πολλοί λογαριασμοί X με επιρροή” δημοσιογράφων, επηρεαστών και επιφανών αγροτοσυνδικαλιστών που κάλυπταν τη διαμαρτυρία των αγροτών στην Ινδία “ανεστάλησαν”.

Ο Mandeep Punia, δημοσιογράφος, δήλωσε στο BBC ότι ο λογαριασμός του και ο λογαριασμός της ειδησεογραφικής πλατφόρμας του – Gaon Savera – έχουν παρακρατηθεί.

“Είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι που καλύπτουν την αγροτική Ινδία. Κάνουμε ρεπορτάζ από το έδαφος και η κυβέρνηση δεν το θέλει αυτό. Η κυβέρνηση μπλοκάρει τη φωνή μας, αλλά εξίσου αυτό επηρεάζει και τα μέσα διαβίωσής μας, τα μέσα για να βγάλουμε τα προς το ζην”, είπε.

Στις διευκρινίσεις της, η Χ ανέφερε ότι οι λογαριασμοί και οι θέσεις παρακρατούνται μόνο στην Ινδία “σύμφωνα με τις εντολές”.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η πλατφόρμα δεν συμφωνεί με την ενέργεια της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι “η ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει να επεκταθεί και σε αυτές τις αναρτήσεις”.

Η πλατφόρμα ανέφερε επίσης ότι είχε αμφισβητήσει νομικά τις “εντολές αποκλεισμού” της κυβέρνησης, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο δικαστήριο είχε προσφύγει.

Το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα του Κογκρέσου της Ινδίας επέκρινε την κυβέρνηση για την καταστολή, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να φιμώσει τις αντίθετες φωνές σε μια δημοκρατική χώρα. Αρκετά Χ χερούλια έχουν επίσης επικρίνει την κυβέρνηση για το κλείσιμο επικριτικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη απαντήσει στη δήλωση του Χ ή στο αίτημα του BBC για απάντηση.

Αρκετές αγροτικές ενώσεις στην Ινδία απεργούν από τις 13 Φεβρουαρίου ζητώντας κατώτατη τιμή, η οποία ονομάζεται επίσης ελάχιστη τιμή στήριξης, για τις καλλιέργειές τους. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, από τα γειτονικά κρατίδια Παντζάμπ, Χαριάνα και Ούταρ Πραντές.

Όμως οι αρχές έχουν οχυρώσει σε μεγάλο βαθμό τα σύνορα της πόλης με συρματοπλέγματα και τσιμεντόλιθους για να τους σταματήσουν. Τα κρατίδια Χαριάνα και Ούταρ Πραντές, τα οποία κυβερνά το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP), έχουν αναπτύξει μεγάλο αριθμό αστυνομικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων για να εμποδίσουν τους αγρότες να φτάσουν στο Δελχί.

Οι ακτιβιστές λένε ότι οι αγρότες αποτελούν σημαντικό ψηφοδέλτιο στην Ινδία και ότι η κυβέρνηση δεν θέλει ένα θέαμα διαμαρτυρίας – με αγρότες πάνω σε τρακτέρ και άλλα οχήματα – στους δρόμους του Δελχί, ειδικά με τις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες.

Το 2020, οι αγρότες είχαν ξεκινήσει μια παρόμοια διαμαρτυρία και είχαν ταμπουρωθεί στα σύνορα του Δελχί για μήνες και η κυβέρνηση δεν θέλει να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Ενώ η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει αρκετούς γύρους συνομιλιών με τα συνδικάτα για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση. Την Τετάρτη, ένας 22χρονος διαδηλωτής έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αναφερόμενης αντιπαράθεσης με την αστυνομία της Χαριάνα. Οι αρχές του κρατιδίου Πουντζάμπ δήλωσαν στο BBC ότι η αιτία θανάτου ήταν “τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Google θα διορθώσει το AI picture bot μετά την κριτική “woke”!

Το βιονικό χέρι που δαμάζει το μυαλό και τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη