in , ,

Esports: Φιλοδοξία να διεξαχθεί μεγάλο γεγονός παιχνιδιών στην Ουαλία!

Ένας άνδρας που έβγαζε χιλιάδες λίρες παίζοντας video games στο δωμάτιό του, φιλοδοξεί να φέρει ένα γεγονός esports στην Ουαλία.

Ο Euan Ingram, 26 ετών, είναι μεταξύ εκατομμυρίων παικτών video games σε όλο τον κόσμο που κερδίζουν χρήματα στον χώρο των esports.

Με μερικά βραβεία αξίας εκατομμυρίων λιρών, αναμένεται ότι η αγορά των esports θα αξίζει 1,87 δισ. δολάρια (£1,46 δισ.) μέχρι το 2025.

Ο Euan πιστεύει ότι η βιομηχανία του ανταγωνιστικού gaming στην Ουαλία έχει ένα λαμπρό μέλλον.

“Γενικά, ο Ηνωμένος Βασίλειο έχει μείνει πίσω από μέρη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα esports, αλλά με την προσπάθεια που γίνεται με τα esports στην Ουαλία, θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξή τους,” είπε ο Euan, από το Aberdare, στην περιοχή Rhondda Cynon Taf.

“Όταν άρχισα να παίζω Rocket League, το πρώτο έπαθλο ήταν £250 και τώρα κάποια έπαθλα μπορεί να αξίζουν £100,000 για μια ομάδα. Αλλά τότε για μένα δεν πρόκειται για τα χρήματα.”

Παρόλο που έκανε περίπου £40,000 σε επαγγελματικές εισπράξεις, είπε ότι είχε δυσκολίες οικονομικά κάποιες φορές, που επηρέασαν την ψυχική του υγεία.

Ο Euan τώρα είναι προπονητής στη θέση του επικεφαλής απόδοσης στη Resolve, μια εταιρεία gaming και ψυχαγωγίας, προκειμένου να διασφαλίζει ότι οι επαγγελματίες παίκτες video games είναι σε φόρμα και υγιείς, ότι κοιμούνται αρκετά και αφιερώνουν χρόνο μακριά από το παιχνίδι.

Πρόσθεσε: “Είναι φοβερό να έχουμε μια επαγγελματική οργάνωση όπως η Esports Wales που θέτει δομές που θα βοηθήσουν να συλλέξουμε ανταμοιβές, ακόμα κι αν θα πάρει χρόνο.”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Esports Wales, John Jackson, δήλωσε: “Θα θέλαμε να φέρουμε κάτι σαν τον τελικό του eChampions League ή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουαλία.

“Με κάθε τίτλο esports έχουν διαφορετικό κοινό και μέγεθος ακροατών.

“Θα μπορούσατε θεωρητικά να κοιτάξετε το γήπεδο του Πρινσιπάτου αλλά και το Swansea Arena, πιθανώς το γήπεδο του Wrexham.”

Είπε ότι είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες ανεπίσημες συζητήσεις.

“Αλλά πρέπει να αναπτύξουμε και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ταλέντο εδώ στην Ουαλία για να υποστηρίξουμε αυτά τα γεγονότα,” είπε.

Πρόσφατα, η Esports Wales απέκτησε πλήρες μέλημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Esports.

Υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη έμφαση στα esports σε πολλά σχολεία και κολέγια, και το πρώτο Κύπελλο Σχολείων και Κολεγίων Esport Wales διεξήχθη το 2023.

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους ήταν οι Gower College Swansea Owls, που επίσης είχαν επιτυχία στα Βρετανικά Πρωταθλήματα Φοιτητών το περασμένο έτος.

Ο Morgan Lagoleth, 19 ετών, που ανταγωνίζεται στο online παιχνίδι σκοποβολής Overwatch, είπε: “Παίζω παιχνίδια όλη μου τη ζωή, αλλά το Overwatch με έκανε να ενδιαφερθώ για τα esports και να το μελετήσω στο Gower College, τότε είδα ότι μπορείς να το κάνεις ως επαγγελματική πορεία.

“Κάνουμε πολλή προετοιμασία στην ομάδα μας και έχουμε εκτενείς δοκιμές για να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους παίκτες που είναι εφικτοί.

“Είναι σίγουρα πολύ έντονο, ειδικά στα υψηλότερα επίπεδα.”

Η Lowri, 17 ετών, είπε: “Πάντα με ενδιέφεραν τα video games, αλλά όσο έγινα καλύτερη σε αυτά, σκέφτηκα ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο ως έναν τρόπο να γίνω πιο ανταγωνιστική ή να βρω περισσότερη διασκέδαση σε αυτό.

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βρήκα πολλές οργανώσεις και λίγες στιγμές στο console και μετά βρήκα τον δρόμο μου στα esports και βρήκα κάτι που είμαι παθιασμένη,” είπε.

“Έχω πάει σε μερικά [τουρνουά], είναι κάτι που ενώνει όλους μας που απολαμβάνουμε πραγματικά. Είναι σαν να πας να δεις μια μπάντα να παίζει ή να πας να δεις ένα αθλητικό γεγονός.”

Ο Kiran Jones, δάσκαλος στον τομέα των υπολογιστών και των esports στο Gower College, ανέφερε ότι πρόκειται για περισσότερα από απλά gaming.

“Πρόκειται για πράγματα όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων, η δημιουργία επωνυμίας, το μάρκετινγκ, η επεξεργασία βίντεο και το streaming. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά δεξιοτήτων και μελλοντικών επαγγελμάτων που μπορούν να αναπτυχθούν,” είπε.

“Βεβαιωνόμαστε ότι παίρνουν αρκετό χρόνο μακριά από το παιχνίδι, διασφαλίζουμε ότι κοιμούνται καλά τη νύχτα και τρώνε υγιεινά. Κερδίσουν ή χάσουν, εξασφαλίζουμε ότι τους φροντίζουμε και για την επόμενη φορά, ώστε να βελτιωθούν και να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απατεώνας είπε στο θύμα του: “είσαι τόσο ανόητη!”

Jodi Hildebrandt: Η συνέταιρος της YouTuber Ruby Franke δηλώνει ένοχη!