in , , ,

Η Eve φέρνει την παρακολούθηση ενέργειας στην ενσωμάτωσή της στο SmartThings

Αυτή την εβδομάδα, η Eve Systems ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τη Samsung που φέρνει τις εξαιρετικές δυνατότητες παρακολούθησης ενέργειας του βύσματος Eve Energy στην πλατφόρμα αυτοματισμού σπιτιού SmartThings. Η ενσωμάτωση θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Το έξυπνο βύσμα της Eve με βάση το Thread και μετρητής ισχύος λειτουργεί με το Samsung SmartThings μέσω του Matter, αλλά δεν υποστηρίζει ακόμα την παρακολούθηση ενέργειας, καθώς το πρότυπο Matter δεν το υποστηρίζει ακόμα. Οι χρήστες περιορίζονται σε βασικά χαρακτηριστικά όπως το ενεργοποίηση και απενεργοποίηση και ορισμό προγραμματισμένων λειτουργιών. Προηγουμένως, η μόνη πλατφόρμα που υποστήριζε την παρακολούθηση ενέργειας στο βύσμα Eve ήταν το Apple Home και μόνο μέσω της εφαρμογής Eve στο iOS. Με τη συνεργασία του SmartThings, οι χρήστες Android μπορούν πλέον να επωφεληθούν από αυτό το χρήσιμο χαρακτηριστικό. Θα λειτουργεί επίσης στο iOS μέσα από την εφαρμογή SmartThings, προσφέροντας στους χρήστες iPhone δύο επιλογές.

Υπάρχουν σχετικά λίγα έξυπνα βύσματα που υποστηρίζουν την παρακολούθηση ενέργειας, ένα χαρακτηριστικό που γίνεται όλο και πιο χρήσιμο στον τομέα του αυτοματισμού σπιτιών καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας τους. Η Amazon Alexa και το Samsung SmartThings παρουσιάζουν την κατανάλωση ενέργειας συμβατών συνδεδεμένων συσκευών — συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων βυσμάτων — στις πλατφόρμες τους, βοηθώντας σας να παρακολουθείτε πόσα χρήματα ξοδεύετε και να δημιουργείτε αυτοματισμούς για τη μείωση της χρήσης ενέργειας. Η Amazon έχει το πίνακα ενέργειας της Alexa, και η Samsung έχει το SmartThings Energy (περισσότερα παρακάτω).

Το Eve Energy είναι η επιλογή του The Verge για το καλύτερο έξυπνο βύσμα με παρακολούθηση ενέργειας. Με αξιολόγηση έως και 1.800 watt, είναι μια καλή επιλογή για τον έλεγχο και την παρακολούθηση συσκευών όπως ανεμιστήρες, απορροφητήρες αέρα, ενυδραυλικά, φορητές μονάδες κλιματισμού και λάμπες. Το βύσμα μπορεί να σας δείξει πόση ενέργεια καταναλώνει η συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε αυτό, καθώς και να καταγράφει τη συνολική κατανάλωση και το κόστος (αν εισάγετε το τιμολόγιο σας).

Ωστόσο, με τιμή 40 δολαρίων, είναι σημαντικά πιο ακριβό από τα βύσματα χωρίς παρακολούθηση ενέργειας, και μέχρι τώρα, η παρακολούθηση ενέργειας της Eve λειτουργούσε μόνο για τους χρήστες iPhone. Αν και το Matter σημαίνει ότι το βύσμα λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες συμβατές με το Matter, η έλλειψη παρακολούθησης ενέργειας σημαίνει ότι το βύσμα της Eve ανταγωνίζεται τα βασικά βύσματα 10 δολαρίων στην πλατφόρμα.

Μία από τις μεγάλες υποσχέσεις του Matter ήταν ότι οι κατασκευαστές δε θα χρειαζόταν να κάνουν επιπλέον εργασίες για να ενεργοποιήσουν τη συμβατότητα με κάθε διαφορετική πλατφόρμα. Το Matter παρέχει έναν κοινό γλώσσα όλες οι πλατφόρμες μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, το Matter καθυστερεί στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, καθιστώντας ουσιώδες για την Eve να ενεργοποιήσει το κύριο χαρακτηριστικό της σε όλες τις πλατφόρμες με άλλους τρόπους.

Δεν υπάρχει ακόμα εφαρμογή Eve για Android, άρα δεν μπορεί να προσφέρει τα πρόσθετα χαρακτηριστικά μέσω της εφαρμογής της (ένα παράκαμψη που πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν επί των περιορισμών του Matter). Η Eve εργάζεται πάνω σε μια εφαρμογή Android, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το 2023 αλλά έχει καθυστερήσει. Ο Tim Böth της Eve δήλωσε στο The Verge ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις για την κυκλοφορία της.

Ο Böth επίσης ανέφερε ότι η Eve “συνεργάζεται στενά με όλες τις πλατφόρμες για να ξεκλειδώσει τις μοναδικές δυνατότητες των συσκευών Eve μέσω των εργαλείων και των δυνατοτήτων κάθε πλατφόρμας.” Αλλά δεν υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικά με τη συμβατότητα με την Amazon Alexa και το Google Home.

Η Eve δεν εγκαταλείπει το Matter, αλλά καθώς βασίστηκε σχεδόν ολόκληρη η εταιρεία στο Thread και το Matter, δεν μπορεί να περιμένει (η Eve εξαγοράστηκε από τον κολοσσό κατασκευής ABB τον Ιούνιο). “Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο Matter και συνεργαζόμαστε με το CSA για την τυποποίηση χαρακτηριστικών όπως η παρακολούθηση ενέργειας που εμπλουτίζουν πολλές από τις διαθέσιμες σήμερα συσκευές της Eve,” δήλωσε ο Böth. “Μέχρι να είναι διαθέσιμες αυτές οι δυνατότητες για την εφαρμογή στις πλατφόρμες μέσω των προδιαγραφών του Matter, φυσικά εξετάζουμε τον τρόπο να φέρουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των συσκευών Eve σε όσους πελάτες το συντομότερο δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο.”

Το SmartThings είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης, καθώς προσφέρει αυτή τη στιγμή την πιο αξιόπιστη πλατφόρμα διαχείρισης ενέργειας για έξυπνα σπίτια. Το SmartThings Energy είναι μια ισχυρή λειτουργία της εφαρμογής SmartThings, την οποία η εταιρεία βελτιώνει ταχέως τα τελευταία χρόνια.

Η πλατφόρμα προηγουμένως περιοριζόταν σε συσκευές Samsung ή συνδεδεμένες συσκευές που έλαβαν πιστοποίηση SmartThings Energy. Τώρα λειτουργεί με συσκευές έξυπνου φωτισμού, θερμοστάτες και πρίζες από εταιρείες όπως Wemo, TP-Link Kasa, Aeotec, Ecobee, Sengled και Resideo (Honeywell).

Αν και η πλειονότητα αυτών των προϊόντων δεν αναφέρουν τη χρήση ενέργειας με τον τρόπο που μπορεί το βύσμα της Eve, μπορούν να προστεθούν στη λειτουργία Away του SmartThings Energy για να τα απενεργοποιήσουν αυτόματα και να λειτουργήσουν με το χαρακτηριστικό εξοικονόμησης Demand Response της πλατφόρμας. Αυτό αυτοματοποιεί τις αλληλεπιδράσεις με αυτά τα προγράμματα για να απενεργοποιήσει συσκευές και έξυπνες πρίζες και να προσαρμόσει τους θερμοστάτες ανάλογα με την υψηλή ζήτηση στο δίκτυο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εσείς καμία εκτίμηση.

Η πρόσφατη εισαγωγή της λειτουργίας AI Energy Mode του SmartThings Energy είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον τομέα της έξυπνης οικιακής ενέργειας. Πρόκειται για μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να εκτιμά τα φορτία του πλυντηρίου, να ρυθμίζει τους κύκλους απόψυξης, να εκτιμά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και να ανιχνεύει πότε είναι ανοιχτή η πόρτα του ψυγείου ή όταν η θερμοκρασία ενός δωματίου πέφτει, προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι.

Το AI Energy Mode λειτουργεί αυτήν τη στιγμή μόνο με συσκευές και τηλεοράσεις της Samsung, αλλά η εταιρεία έχει δηλώσει ότι εξετάζει τη δυνατότητα επέκτασής του σε συμβατά προϊόντα SmartThings Energy. Επιπλέον, ο ρόλος της Samsung στο Home Connectivity Alliance, που επιτρέπει σε συσκευές από άλλους κατασκευαστές να λειτουργούν στην εφαρμογή SmartThings (και αντίστροφα), έχει το δυναμικό να ανοίξει την παρακολούθηση της ενέργειας σε ποικίλες μάρκες.

Μαζί με την πρόσφατη υποστήριξη για φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και τις ενσωματώσεις με κατασκευαστές ηλιακών πάνελ, το SmartThings Energy είναι μία από τις σχετικά λίγες ανοιχτές πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας για να παρακολουθήσετε, να ελέγξετε και να αυτοματοποιήσετε την κατανάλωση και την παραγωγή ενέργειας. Η παρακολούθηση και ο έλεγχος της ενέργειας είναι ένα από τα πιο πειστικά παραδείγματα χρήσης για το έξυπνο σπίτι καθώς αυξάνεται η ηλεκτροκίνηση, γεγονός που κάνει την ένταξη της Eve με το SmartThings μια πολύ έξυπνη κίνηση για την εταιρεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η κάρτα των 1.000 δολαρίων μπορεί να αποθηκεύσει ένα μήνυμα σε DNA!

Το Puzzmo του Zach Gage εξαγοράζεται καθώς η αγορά των παιχνιδιών σε εφημερίδες γίνεται πιο δυναμική!