in ,

Η “γλυκιά” διαδικασία του speedrun με τον γοητευτικό σκύλο του Awesome Games Done Quick ήταν μόνο η αρχή.

Παρόλο που το Awesome Games Done Quick θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της εβδομάδας, το φιλανθρωπικό γεγονός speedrunning μπορεί να έχει ήδη φτάσει στην κορύφωσή του με ένα speedrun που πραγματοποιήθηκε από τον Peanut Butter… ένα Shiba Inu.

Χρησιμοποιώντας έναν ειδικά φτιαγμένο χειριστήριο και κινούμενος από εντολές και καλούδια, ο Peanut Butter πάτησε τα κουμπιά με τρόπο που μας κατέκτησε τις καρδιές και έγραψε ιστορία στον χώρο του speedrunning με το speedrun του Gyromite, ως το πρώτο ποτέ speedrun που πραγματοποιήθηκε από έναν σκύλο. Το Gyromite είναι ένα παιχνίδι όπου ο παίκτης καθοδηγεί έναν επιστήμονα που περπατάει στον ύπνο του μέσα στο εργαστήριό του, πατώντας κουμπιά για να υψώνει ή να χαμηλώνει βαμμένους πυλώνες που βρίσκονται στον δρόμο του επιστήμονα. Για να ολοκληρώσουν επιτυχώς ένα επίπεδο, οι παίκτες πρέπει να μην πατηθούν από το να απελευθερώσουν έναν πυλώνα πολύ νωρίς και να αποφύγουν τα τέρατα που ονομάζονται “smicks” και μπορούν να σκοτώσουν τον παίκτη με ένα χτύπημα.

Κατά τη διάρκεια του speedrun, ο Peanut Butter πίεζε ένα κόκκινο, ένα κίτρινο ή ένα μπλε πλήκτρο για να ελέγξει τους πυλώνες, ανταμείβοντας τον με καλούδια όπως ανάλογα με τον τύπο, όπως ζαμπόν, κροκέτες και τυρί. Ο JSR, ο άνθρωπος του Peanut Butter και ο ίδιος speedrunner, είπε ότι εργάστηκε με τον Peanut Butter για περισσότερο από έναν χρόνο, διδάσκοντάς του τις εντολές καθώς και εκπαιδεύοντάς τον για να έχει την υπομονή και την προσοχή που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του speedrun.

Κατά το πρώτο μισό του speedrun, ο Peanut Butter ήταν σε ρυθμό παγκόσμιου ρεκόρ, παρά τα ανθρώπινα λάθη όπου ο JSR έδωσε κατά λάθος λάθος εντολές στον Peanut Butter (επίσης γνωστό ως PB, που, στον όρολογικό όρο του speedrunning, σημαίνει “προσωπικό καλύτερο”) .

Στο χαοτικό περιβάλλον του live speedrunning, οι δρομείς συχνά δεν μπορούν να λάβουν υπόψη πότε η τυχαιότητα ενός παιχνιδιού (γνωστή κοινώς ως RNG, ή “τυχαίος αριθμομενοποιητής”) με τους εχθρούς που εμφανίζονται, το μονοπάτι ή τα μοτίβα επίθεσης θα τους πετάξει ένα καμπύλο. Αυτό συμβαίνει τόσο συχνά στα events του GDQ που η φράση “Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ” έχει γίνει ένα μέμε, σηματοδοτώντας όλους τους μικρούς τρόπους με τους οποίους μια διαδρομή μπορεί να πάει στραβά. Αν και ο PB ήταν πράγματι σε ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ, η διαδρομή του ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από έναν εχθρό smick που τον περίμενε στη γραμμή τερματισμού, προκαλώντας τον JSR να πει την παλιά φράση: “Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.” Το χαμένο παγκόσμιο ρεκόρ δεν έκανε καμία διαφορά στους 70.000 θεατές του στο Twitch, οι οποίοι τον επικράτησαν για μια επιτυχημένη διαδρομή.

Όπως και με όλα τα events του Awesome Games Done Quick, τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται θα διατεθούν στο Prevent Cancer Foundation – μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που αφορά στην έρευνα για τον καρκίνο και πρωτοβουλίες για την πρόληψη σε όλο τον κόσμο. Το περασμένο έτος, το AGDQ συγκέντρωσε 2,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το καλοκαιρινό του αδερφό, το Summer Games Done Quick, συγκέντρωσε 2,2 εκατομμύρια δολάρια για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Με ακόμη τέσσερις μέρες απομένουν στο εβδομαδιαίο μαραθώνιο, υπάρχει ακόμη πολλό ψυχαγωγία να αναμένεται. Σήμερα αργότερα έχουμε ένα speedrun του Hades. Την Παρασκευή, υπάρχει ένας αγώνας αντιπαράθεσης του The Legend of Zelda: Majora’s Mask, και φυσικά, περιμένω με ανυπομονησία το speedrun του Baldur’s Gate 3 αργά το Σάββατο. Μέρος της διασκέδασης του GDQ είναι απλώς να τρέχεις το μαραθώνιο στο παρασκήνιο και να ρίχνεις μια ματιά τις παράξενες ώρες της ημέρας για να δεις ανθρώπους με εξωγήινα γυαλιά να τρέχουν ένα άγνωστο παιχνίδι πλατφόρμας από το Sega 32X. Ενθαρρύνω τους θεατές να ελέγξουν το πρόγραμμα και να παρακολουθήσουν τα runs παιχνιδιών που δεν έχουν ακούσει ποτέ πριν. Εκεί είναι που βρίσκονται τα κρυμμένα διαμάντια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι gamers κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτη απώλεια ακοής, σύμφωνα με μελέτη

ALI Technologies: Η εταιρεία που αναπτύσσει μοτοσυκλέτα-αναστολέα υποβάλλει αίτηση για πτώχευση