in , , ,

Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Cambridge δημιουργούν εφαρμογή για την ενίσχυση της ασφάλειας των φοιτητών!

Οι φοιτητές δήλωσαν ότι αισθάνονταν πιο ασφαλείς με μια νέα εφαρμογή που τους επιτρέπει να στέλνουν διακριτικά επείγοντα μηνύματα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών εξόδων.

Η εφαρμογή, με το όνομα Flare, δημιουργήθηκε από τρεις απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Cambridge, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στο πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Ο συνιδρυτής Gabriel Brown δήλωσε ότι ελπίζει να προσφέρει στους φοιτητές “ένα επιπλέον επίπεδο αυτοπεποίθησης” σε καταστάσεις όπου αισθάνονταν άβολα ή μη ασφαλείς.

“Τελικά είναι το είδος εφαρμογής που θέλετε, αλλά ποτέ δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε”, δήλωσε η χρήστης Ruby Cline, 20 ετών.

Το Flare – Stay Safe, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν προγραμματισμένα επείγουσες μηνύσεις σε αξιόπιστες επαφές μέσω κειμένου, είτε μέσω της εφαρμογής είτε πατώντας μια ειδοποίηση στην κλειδωμένη οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου.

Ο κ. Brown, 21 ετών, που δημιούργησε τη δωρεάν εφαρμογή μαζί με τους συναδέλφους του από το King’s College, Morgan Saville και Geno Racklin Asher, είπε ότι ελπίζουν να προσφέρει μια δυνατότητα στους φοιτητές που δεν αισθάνονται άνετα να καλούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο κύριος Brown είπε ότι υπήρχαν περιστάσεις στο παρελθόν του όπου ευχόταν να υπήρχε η εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου του να περπατάει σπίτι από ένα βράδυ στο Cambridge και να τραβάει την προσοχή ποδηλατών για την σεξουαλική του προτίμηση.

Είπε: “Θυμάμαι να αισθάνομαι απίστευτα άβολα… Θυμάμαι πως έτρεχαν με τα ποδήλατα γύρω μου, θυμάμαι ότι έβγαλα το τηλέφωνό μου αλλά τα δάχτυλά μου ήταν τρεμάμενα και πληκτρολόγησα το 999, αλλά σκεφτόμουν ότι αυτό πιθανότατα δεν απειλεί τη ζωή μου.

“Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ανασφάλεια αλλά να μη θέλουν να ενοχλήσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και εκεί ακριβώς η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν επιπλέον βαθμό προστασίας, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ειδοποιήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα ή αξιόπιστους φίλους ότι μπορεί να χρειάζονται βοήθεια ή να μην αισθάνονται ασφαλείς.”

Ruby Cline, 20 ετών, φοιτήτρια στο Cambridge, είναι μία από τις χρήστριες της εφαρμογής.

Δήλωσε: “Τελικά, είναι το είδος της εφαρμογής που θέλεις αλλά ποτέ δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις.”

Καθώς η πανεπιστημιακή ζωή αποτελεί την πρώτη φορά που πολλοί νέοι ζουν μακριά από το σπίτι τους, είπε: “Είναι η πρώτη φορά που θα μπορούσες να εξαφανιστείς για μέρες και κανείς να μη σε δει ή να πει κάτι.

“Αισθάνομαι πιο ασφαλής περπατώντας στο σπίτι το βράδυ από τότε που μπορώ να στείλω αυτό το μήνυμα,” είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι “θα αισθανόταν πολύ καλύτερα” αν οι φίλοι και οι συμφοιτητές της είχαν την εφαρμογή όταν πηγαίνουν σε τυφλές ραντεβού ή βραδιές έξοδο.

Για τον Naabil Khan, τριτοετή φοιτητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, η εφαρμογή ήταν κάτι που αισθανόταν ότι θα παρείχε ένα “ασφαλές δίχτυ” για τους φοιτητές κατά τις νύχτες έξω, αλλά και όταν παραβρίσκονται σε διαδηλώσεις.

Ανέφερε: “Θυμάμαι όταν πήγαινα σε διαδηλώσεις στο Λονδίνο ότι γίνονταν πολύ χαοτικές. Δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνες, αλλά μπορείς να νιώσεις υπερβολικά πολλές εντάσεις.”

Η εφαρμογή χρησιμοποιείτο από 15 συνδικάτα φοιτητών και ομάδες σε όλη την Αγγλία, οι οποίοι έχουν ζητηθεί να αποτελέσουν μέρος ενός συμβουλευτικού συμβουλίου για την εφαρμογή στο μέλλον, δήλωσε ο κ. Brown.

Η Naomi Vince, 20 ετών, είναι πρόεδρος του Συνδικάτου Φοιτητών του Trinity College στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, το οποίο αποφάσισε να προωθήσει την εφαρμογή στους φοιτητές ως μέρος μιας εκστρατείας ασφαλείας.

Δήλωσε: “Ήταν η ακρόαση εμπειριών από άλλους ανθρώπους για το τι έχουν περάσει οι ίδιοι όταν τους επιχειρήθηκε το spiking και η ανυποστολή τους – είναι σαν ένα μικρό δίχτυ ασφαλείας.

“Ελπίζουμε ότι τίποτα δεν θα συμβεί, αλλά τουλάχιστον αν ανησυχείς μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό αντί να νιώθεις ανήμπορος.

“Όταν βρίσκεσαι σε εκείνη την κατάσταση [μετά από spiking], δεν παίρνεις τις πιο λογικές αποφάσεις, αλλά αυτό είναι ένα προετοιμασμένο μήνυμα προς έναν αξιόπιστο φίλο που είναι εύκολο να στείλεις.”

Ελπίζει ότι με τη συμβουλευτική συμμετοχή για την εξέλιξη της εφαρμογής, μπορούν να γίνουν βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένου του κοινοποίησης της τοποθεσίας – το οποίο οι ιδρυτές δήλωσαν ότι εργάζονται πάνω του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Guildford: Παγοδρόμιο χρησιμοποιείται για να δοκιμαστεί η αντιολισθητικότητα σε αυτοκίνητα τεχνητής νοημοσύνης!.

Molly Russell: Οι τεχνολογικές εταιρείες ακόμα αποτυγχάνουν μετά τον θάνατο εφήβου, λέει πατέρας