in ,

wowwow This is helpfullThis is helpfull

7 κοινά προβλήματα LinkedIn και πώς να τα διορθώσετε

Αυτά τα κοινά λάθη θα μπορούσαν να βλάψουν τις πιθανότητές σας

Αυτά τα κοινά λάθη θα μπορούσαν να βλάψουν τις πιθανότητές σας να σημειώσετε καριέρα σε έναν τομέα που αγαπάτε.

1. Δεν υπάρχει εικόνα προφίλ; Αυτή είναι μια απεργία
Οι άνθρωποι λατρεύουν να βλέπουν πρόσωπα. Σας βοηθά να πουλήσετε ένα προϊόν – που είστε εσείς – όταν μπορείτε να το δείτε. Αν κάποιος έπρεπε να διαβάσει το προφίλ σας χωρίς εικόνα προφίλ, είναι φανταστικό γι ‘αυτόν επειδή η όμορφη κούπα σας δεν είναι εκεί για να προσθέσετε περιεχόμενο. Δεν υπάρχει τίποτα για να συσχετίσετε το βιογραφικό σας.

Ακόμα χειρότερα, οι υπεύθυνοι πρόσληψης μπορεί να αρνηθούν εντελώς το να αναζητήσουν ένα βιογραφικό εάν λείπουν φωτογραφίες προφίλ. Τι αποδεικτικά στοιχεία έχουν ότι είσαι ακόμη και ένα πραγματικό άτομο; Το ίδιο ισχύει και για εικόνες κακής ποιότητας.

Κοιτάξτε, δεν χρειάζεστε μια επαγγελματική φωτογραφία (αν και αυτό θα ήταν υπέροχο), αλλά πρέπει να καταβάλλετε κάποια προσπάθεια σε αυτήν. Μια υψηλής ποιότητας, όμορφα περικομμένη φωτογραφία (στο κέντρο γύρω από το πρόσωπό σας) πρόκειται να αγκυροβολήσει το βιογραφικό σας LinkedIn στο πρόσωπό σας. Είστε, για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, πραγματικό άτομο και όχι bot. Σημαίνει ότι είστε απτοί σε έναν στρατολογητή.

Και ενώ είστε σε αυτό, βεβαιωθείτε ότι είστε μόνο εσείς στην εικόνα. Μην πάρετε ένα με το σκύλο ή τη γάτα σας (ή άλλα ζώα). Εάν ανεβάσετε μια ομαδική φωτογραφία, ένας εργοδότης δεν πρόκειται να γνωρίζει με ποιον να συσχετίσει το προφίλ.

2. Αποφυγή εικόνων κεφαλίδας
Το LinkedIn έχει δημιουργηθεί πολύ σαν το Facebook με τη μοναδική εικόνα προφίλ και το banner ή μάλλον «κεφαλίδα εικόνας», όπως το θέτει το LinkedIn. Και, όπως και η εικόνα του προφίλ σας, μια εικόνα κεφαλίδας πουλάει πραγματικά το προφίλ σας. Τα δύο μαζί είναι σαν μια πινακίδα.

Έχετε πολύ περισσότερο χώρο για δημιουργικότητα εδώ, σε αντίθεση με την εικόνα του προφίλ σας, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι που σχετίζεται με την καριέρα σας. Στην επιχείρηση των ζώων; Ίσως να κάνουν κάποιες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας από ζώα. Σε ανάπτυξη παιχνιδιών; Ένας πυροβολισμός από εσάς που εργάζεστε στο γραφείο σας μπορεί να οδηγήσει το σπίτι.

Επειδή το banner είναι η πρώτη λεπτομέρεια που τείνουν να βλέπουν οι άνθρωποι, πρέπει να τα τραβήξει αμέσως.

3. Παράβλεψη τίτλου
Όπως και η πρώτη πρόταση μιας ιστορίας, ο τίτλος σας πρέπει να προσελκύει εργοδότες. Φανταστείτε το ως σύνθημα ενός προϊόντος.

Η επικεφαλίδα και η περίληψή σας αλληλοσυνδέονται. Ο τίτλος είναι σαν την εισαγωγική πρόταση, ενώ η περίληψη είναι το σώμα. Ο τίτλος σας πρέπει να ξεκινήσει την ιστορία, ενώ η περίληψη τελειώνει.

4. Έλλειψη περίληψης
Μιλώντας για μια περίληψη, είναι η τέλεια ευκαιρία να δείξετε τις δεξιότητές σας. Η δουλειά σας είναι να δημιουργήσετε μια περίληψη που να είναι επαγγελματική, αλλά και γεμάτη προσωπικότητα. Υπάρχουν πιθανώς εκατοντάδες άλλα άτομα στον ίδιο τομέα με εσάς και ανταγωνίζεστε μαζί τους για μια θέση. Δώστε στους εργοδότες και στους εργοδότες έναν λόγο να σας επιλέξουν.

Ανοίξτε τις δεξιότητές σας και πώς τις έχετε χρησιμοποιήσει. Μπορείτε να δώσετε παραδείγματα; Γράψτε για ποιο λόγο μπήκατε σε αυτό το επάγγελμα και πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε. Και γράψτε στο πρώτο άτομο. Προσθέτει μια προσωπική πινελιά.

5. Λείπουν προτάσεις
Η παραίτηση από συστάσεις και η προηγούμενη δουλειά είναι ένα δεκανίκι. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν είστε νέοι ή άπειροι. Σε τελική ανάλυση, γράφετε για εσάς. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Προφανώς πολύ δύσκολο.

Αυτό είναι το μέρος όπου μπορείτε να καυχηθείτε. Δώστε συνδέσμους προς την εργασία σας και αναφέρετε πώς τους βοήθησε ή πώς μπόρεσαν να επωφεληθούν από την υπηρεσία σας. Με αυτόν τον τρόπο, προσθέτετε περιεχόμενο στις δεξιότητές σας και αποδεικνύετε ότι είστε έτοιμοι για την εργασία.

6. Να είσαι προσωπικός με προσκλήσεις
Κανείς δεν σας ζητά να είστε πολύ καλοί σχετικά με μια πρόσκληση σε δίκτυα. Όσον αφορά εσάς, είναι άγνωστοι. Ωστόσο, θα πρέπει να καταβάλλετε προσπάθειες για να συμπεριλάβετε λόγους για τους οποίους ο καθένας πρέπει και να είναι προσωπικός, φιλόξενος, δελεαστικός. Αναφέρετε πώς οι δεξιότητές σας και οι δικές τους θα μπορούσαν να συνεργαστούν, ίσως έχουν μια δεξιότητα που συγχαίρει τη δική σας και το αντίστροφο.

Ακολουθεί μια υπέροχη άσκηση: γράψτε την πρόσκλησή σας. Όταν τελειώσει, ρωτήστε τον εαυτό σας, θα αποδεχθείτε μια πρόσκληση εάν κάποιος σας έστειλε αυτό που γράψατε; Οχι? Στη συνέχεια, αλλάξτε το μέχρι να αισθανθεί σωστά.

7. Άρνηση κοινοποίησης περιεχομένου
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το προφίλ σας στο LinkedIn σαν μια σελίδα κοινωνικών μέσων. Μην το κάνεις αυτό. Σταματήστε να μοιράζεστε φωτογραφίες για τη χελώνα σας ή το νόστιμο ντόνατ που είχατε την περασμένη εβδομάδα. Το LinkedIn είναι μια επαγγελματική πλατφόρμα και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο.

Αυτό που πρέπει να μοιράζεστε είναι περιεχόμενο που σχετίζεται με την τέχνη σας. Ας υποθέσουμε ότι είστε αρτοποιός. Η ειδικότητά σας είναι γλυκά – μπισκότα, ντόνατς, μπράουνις, κάτι τέτοιο. Το να αναφέρετε αυτό το νόστιμο ντόνατ που είχατε την περασμένη εβδομάδα μπορεί να είναι κατάλληλο εάν σχεδιάζετε, ας πούμε, να δημιουργήσετε ξανά τη δική σας εκδοχή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη συμπλήρωση στο Chrome

Οδηγός για αρχάριους – Πώς να διαγράψετε πολλές αναρτήσεις στο Instagram;