in

Ένα iPhone μπορεί να «κλειδωθεί» μέσα σε μία μόνο εφαρμογή

Υπάρχουν στιγμές που θέλετε να δώσετε το iPhone σε κάποιον άλλο χωρίς να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη συσκευή. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αφήσετε ένα παιδί να παρακολουθήσει ένα βίντεο ή να δώσετε το τηλέφωνο σε κάποιον για να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η λειτουργία «Καθοδηγούμενη πρόσβαση». Επιτρέπει στο iPhone να παραμένει προσωρινά μέσα σε μία εφαρμογή, ενώ παράλληλα μπορείτε να περιορίσετε ορισμένες λειτουργίες της συσκευής.

Για να τη ρυθμίσετε, ανοίξτε τις «Ρυθμίσεις», μεταβείτε στην «Προσβασιμότητα» και επιλέξτε «Καθοδηγούμενη πρόσβαση». Εκεί μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία και να ορίσετε κωδικό ή να επιλέξετε χρήση Face ID ή Touch ID για τη διαχείριση της συνεδρίας.

Στη συνέχεια ανοίξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πατήστε τρεις φορές το πλευρικό κουμπί του iPhone. Θα εμφανιστούν οι επιλογές της Καθοδηγούμενης πρόσβασης και μπορείτε να ξεκινήσετε τη συνεδρία.

Μπορείτε ακόμη να απενεργοποιήσετε την απόκριση αφής σε συγκεκριμένες περιοχές της οθόνης, να περιορίσετε τα κουμπιά της συσκευής ή να βάλετε χρονικό όριο.

Η δυνατότητα δεν αφορά μόνο την προστασία της ιδιωτικότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για συγκέντρωση. Αν θέλετε να εργαστείτε μέσα σε μία εφαρμογή χωρίς να μεταφέρεστε συνεχώς σε άλλες, μπορείτε να περιορίσετε προσωρινά τη συσκευή σε αυτήν.

Όταν τελειώσετε, η έξοδος από τη λειτουργία απαιτεί τον τρόπο επαλήθευσης που έχετε ορίσει. Έτσι, η συσκευή επιστρέφει στην κανονική της λειτουργία.

Είναι μια χρήσιμη ρύθμιση που βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες προσβασιμότητας, αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε θέλει μεγαλύτερο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται το iPhone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μία ρύθμιση του Android κάνει το κινητό πολύ πιο εύχρηστο με ένα χέρι