in ,

This is helpfullThis is helpfull

Φωτογραφίες Google – Πώς να δημιουργείτε αντίγραφα φωτογραφιών από το τηλέφωνο, στο tablet σας

Απολαύστε πρόσβαση πολυμέσων σε όλες τις συσκευές σας με το Google Photos

Με την συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών smartphone, οι περισσότεροι από εμάς τραβάμε περισσότερες φωτογραφίες από ποτέ. Αυτό σημαίνει περισσότερες αναμνήσεις και περισσότερες ιστορίες για να πουν στην οικογένεια και τους φίλους μας στο μέλλον.

Οι καλύτερες κάμερες σημαίνουν επίσης εικόνες υψηλότερης ποιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερος χώρος δεδομένων για την αποθήκευσή τους. Αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί οι μονάδες CD, τα USB stick ή οι τοπικοί σκληροί δίσκοι έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει τη μόδα. Απλώς δεν μπορούν να κρατήσουν όλες τις φωτογραφίες που τραβάμε με οικονομικά αποδοτικό και οικονομικό τρόπο τρόπο. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη, πιο συναρπαστική εξήγηση: έχουν ξεπεραστεί από την τεχνολογία αποθήκευσης cloud.

Το cloud storage είναι πλέον ο πιο προσιτός και πιο αποτελεσματικός τρόπος αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων φωτογραφιών και εικόνων στο Διαδίκτυο με ασφάλεια. Το Google Photos, μέρος του ευρύτερου οικοσυστήματος Google One, είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες αποθήκευσης cloud για αποθήκευση πολυμέσων. Τα σχέδια Google Photos είναι προσιτά, πλούσια σε χαρακτηριστικά, καινοτόμα και εύκολα επεκτάσιμα.

Σε αυτό το άρθρο, σας ακολουθούμε τη διαδικασία βήμα προς βήμα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών σας στις Φωτογραφίες Google σε τρεις τύπους συσκευών: τηλέφωνο, tablet και υπολογιστής. Αφού διαβάσετε αυτόν τον οδηγό, θα είστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσετε γρήγορα αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας και θα επιστρέψετε στο πιο σημαντικό: τη δημιουργία αναμνήσεων!

Το μόνο που πρέπει να κάνετε εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την εφαρμογή Google Photos. Στις περισσότερες συσκευές Android, βρίσκεται στο Google Play store, ενώ σε μια συσκευή iOS, βρίσκεται στο Apple App Store. Δεν υπάρχει κόστος για τη λήψη της εφαρμογής, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε το σύστημα χωρίς προβλήματα πριν ξεκινήσετε μια συνδρομή επί πληρωμή.

Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό εάν δεν έχετε. Αυτό είναι επίσης δωρεάν και όλοι οι χρήστες λαμβάνουν 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου κατά τη δημιουργία λογαριασμού. Εάν κάποια φωτογραφία είχε προηγουμένως συνδεθεί με τον λογαριασμό σας Google, θα πρέπει να εμφανίζονται αυτόματα.

Εάν έχετε χάσει την πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google, ακολουθήστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής Google Photos, θα σας ζητήσει να ενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό. Επειδή διαβάζετε αυτό το άρθρο, θα υποθέσουμε ότι θέλετε να το κάνετε αυτό, οπότε προχωρήστε και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Θα πρέπει να παρέχετε στην εφαρμογή ορισμένα δικαιώματα, όπως πρόσβαση στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας.

Εάν έχετε εκκινήσει προηγουμένως την εφαρμογή και δεν έχετε ρυθμίσει αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας και συγχρονισμό, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στην οθόνη ελέγχου λογαριασμού. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Προχωράμε τώρα στο επόμενο βήμα, όπου υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις που ίσως θέλετε να αλλάξετε ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Κατά τη ρύθμιση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών, θα πρέπει να λάβετε δύο βασικές αποφάσεις. Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε αν θα ανεβάσετε φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση ή σε μικρότερο μέγεθος αρχείου. Εάν επιλέξετε πλήρη ανάλυση, όλες οι εικόνες θα υπολογίζονται στο συνολικό σας ποσό αποθήκευσης. Εάν επιλέξετε τη μειωμένη ανάλυση, μπορείτε να αποθηκεύσετε απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, ανεξάρτητα από το όριο αποθήκευσης. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα από τα προσιτά προγράμματα υψηλής χωρητικότητας της Google, σας συνιστούμε να ανεβάσετε φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση, γιατί γιατί να καταλήξετε στο δεύτερο καλύτερο όταν δεν χρειάζεται!

Μόλις λάβετε τις αποφάσεις σας, κάντε κλικ στο κουμπί επιβεβαίωσης και οι φωτογραφίες σας θα αρχίσουν να ανεβάζουν. Αυτό είναι πιθανό να πάρει πολύ χρόνο, οπότε προχωρήστε με χαλαρό ρυθμό στο τρίτο βήμα.

Μετά από λίγο καιρό, οι φωτογραφίες σας θα έχουν μεταφορτωθεί στους διακομιστές της Google. Συγχαρητήρια, οι φωτογραφίες του τηλεφώνου σας είναι πλέον διαθέσιμες με ασφάλεια από οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στον Λογαριασμό σας Google και μπορείτε να αρχίσετε να επωφελείστε από την πλατφόρμα πλούσια σε λειτουργίες του Google Photos.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προσοχή στην Apple Store – Εφαρμογές απάτης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

Πώς να καταργήσετε τον αποκλεισμό του YouTube σε iOS