in ,

wowwow This is helpfullThis is helpfull

Το αριστερό κλικ του ποντικιού σας δεν λειτουργεί;

Δοκιμάστε αυτές τις επιδιορθώσεις

Μερικές φορές επιθυμείτε το ποντίκι σας να λειτουργεί συνεχώς, αλλά όπως όλες οι συσκευές, είναι επιρρεπές να ενεργεί περιστασιακά. Για παράδειγμα, ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το αριστερό κουμπί του ποντικιού τους να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

 

 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν είστε μόνοι και ναι, υπάρχουν πολλές διορθώσεις στο πρόβλημά σας. Ορισμένες λύσεις είναι απλές και μερικές εμπλέκονται. Είναι καλύτερο να αντιμετωπίζετε τον καθένα ως μια βιώσιμη απάντηση και να προχωρήσετε στη διαδικασία εξάλειψης.

 

 

 

 

 

 

Αλλαγή της θύρας USB
Αυτή είναι μια λύση που θα εμπίπτει στην κατηγορία «χωρίς εγκεφάλους». Μερικές φορές η απλούστερη λύση λειτουργεί, ξέρετε; Εν πάση περιπτώσει, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το USB από τη θύρα USB και είτε να μεταβείτε σε διαφορετικό USB, το οποίο αναγκάζει τα Windows να διαβάσουν ξανά τις θύρες ή να το συνδέσουν ξανά στην ίδια θύρα.

Εάν μεταβείτε σε διαφορετική θύρα USB και το αριστερό σας κλικ αρχίσει να λειτουργεί ξανά, δοκιμάστε να το συνδέσετε ξανά στην προηγούμενη θύρα USB ή δοκιμάστε διαφορετικό περιφερειακό. Λόγος είναι: εάν σταματήσει να λειτουργεί ξανά, θα έχετε μόλις ανακαλύψει μια παλιά θύρα USB ή μια ελαττωματική. Ελπίδα για τον πρώτο.

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε το κουμπί ποντικιού δεξιού κλικ
Οι υπολογιστές μπορούν να λειτουργούν μερικές φορές και ένα τέτοιο πρόβλημα είναι οι λειτουργίες εναλλαγής των κουμπιών του ποντικιού σας, όπου το δεξί κλικ κάνει τη δουλειά του κουμπιού του ποντικιού με το αριστερό κλικ και το κουμπί του ποντικιού με το αριστερό κλικ κάνει τη δουλειά του κουμπιού ποντικιού δεξιού κλικ. Εάν έχετε παιδιά και χρησιμοποιούν τον υπολογιστή, είναι πιθανό να το άλλαξαν με κάποια μαγικά μέσα ή είχατε μια πρόσφατη ενημέρωση υπολογιστή και προκάλεσε το ποντίκι σας να λειτουργήσει προς τα πίσω.

Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το κουμπί του ποντικιού με το δεξί κλικ και να δείτε εάν εκτελεί τις λειτουργίες του αριστερού κουμπιού του ποντικιού. Αν ναι, αυτό είναι που κάνετε:

1. Στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, ανοίξτε το μενού “Έναρξη” των Windows και πληκτρολογήστε το μενού “Ρυθμίσεις ποντικιού” και κάντε κλικ στην εφαρμογή από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

2. Στο παράθυρο που εμφανίστηκε, στο κέντρο, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού παρακάτω Επιλέξτε το κύριο κουμπί σας και κάντε κλικ στην επιλογή Αριστερά. Μπορεί να έχει αλλάξει σε «Δεξιά» με μαγεία.

 

 

 

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας
Μια άλλη λύση “duh”, αλλά η επανεκκίνηση είναι μια εκπληκτική λύση για πολλά flumps που μπορεί να έχει ο υπολογιστής σας, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της δυνατότητας χρήσης του κουμπιού του αριστερού σας ποντικιού. Λειτουργεί μόνο για περίεργα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υπολογιστής σας και δεν “επιδιορθώνει” υλικό ή λογισμικό, δίνει στον υπολογιστή σας μια καθαρή πλάκα για να δουλέψετε μετά την αντιμετώπιση ενός κατεστραμμένου δεδομένων ή κάτι παρόμοιο.

 

 

 

Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης του ποντικιού σας
Συχνά οι άνθρωποι ξεχνούν ότι τα περιφερειακά υπολογιστών δεν είναι πάντα τέλεια όταν κυκλοφορούν στο κοινό. Με τις ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης, εάν ένα προϊόν δημιουργεί προβλήματα, μπορεί να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση κώδικα και στη συνέχεια μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης. Το ποντίκι σας ενδέχεται να έχει ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης.

1. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Tab για να επισημάνετε το μενού Startup των Windows και πατήστε το πλήκτρο Enter για να το ανοίξετε. Όταν ανοίξει, πληκτρολογήστε “Device Manager” και πατήστε ξανά το πλήκτρο Enter για να το επιλέξετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

2. Τώρα, χρησιμοποιήστε ξανά το πλήκτρο Tab για να επισημάνετε την κορυφή της λίστας συσκευών και χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα κατεύθυνσης για να μετακινηθείτε προς τα κάτω σε ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης. Χρησιμοποιήστε το δεξί κατευθυντικό κλειδί για ανάπτυξη.

3. Επιλέξτε τη συσκευή του ποντικιού σας και πατήστε Enter. Όταν ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες, χρησιμοποιήστε ξανά το πλήκτρο Tab για να επισημάνετε τις καρτέλες στο επάνω μέρος και χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα κατεύθυνσης για να μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης.

4. Πιέστε ξανά το πλήκτρο Tab για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης και πατήστε Enter. Επισημάνετε αυτόματα την αναζήτηση για ενημερωμένο λογισμικό προγράμματος οδήγησης με Tab και, το μαντέψατε, πατήστε ξανά το πλήκτρο Enter. Εάν είναι ξεπερασμένο, ο υπολογιστής σας θα το βρει.

 

 

Σάρωση SFC με γραμμή εντολών
Κάπου κατά μήκος της γραμμής, ενδέχεται να χρειαστεί επισκευή ενός αρχείου. Τώρα, δεν είναι κάτι σοβαρό – συνήθως ένα κατεστραμμένο αρχείο – αλλά ένας υπολογιστής με Windows μπορεί να χρησιμοποιήσει το ενσωματωμένο SFC ή “Έλεγχος αρχείων συστήματος” για να σαρώσει τα αρχεία του συστήματος και να κάνει οποιεσδήποτε και όλες τις απαραίτητες επισκευές που είναι ικανές να διορθώσουν. .

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε τη διαδικασία, αλλά ο ίδιος είναι μια λύση μέτριου επιπέδου επειδή θα πρέπει να εισαγάγετε εντολές. Μπορεί να είναι εκφοβιστικό για μερικούς, αλλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα είστε εντάξει. Μην ανησυχείτε, δεν θα βλάψετε τον υπολογιστή σας. Εάν δεν αναγνωρίζει μια εντολή, δεν θα κάνει τίποτα.

 

 

Να τι κάνετε:

1. Επειδή δεν έχετε το αριστερό κουμπί του ποντικιού σας για να επιλέξετε κάτι, θα πρέπει να καταφύγετε στη χρήση του πλήκτρου Tab για να μετακινηθείτε στην επιφάνεια εργασίας σας. Πατήστε Tab μέχρι να επισημάνετε το μενού εκκίνησης των Windows και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter.

2. Στο μενού Εκκίνηση των Windows, πληκτρολογήστε “Γραμμή εντολών” και πατήστε το πλήκτρο Enter όταν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

3. Με τη γραμμή εντολών ανοιχτή, το επόμενο βήμα σας είναι να πληκτρολογήσετε αυτήν την εντολή, “sfc / scannow” χωρίς εισαγωγικά και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αφήστε τη διαδικασία να τρέξει και να κάνει τη δουλειά της.

Αυτό που ελπίζετε είναι να δείτε το μήνυμα “Η Προστασία των πόρων των Windows βρήκε κατεστραμμένα αρχεία και τα επιδιορθώθηκε με επιτυχία.” Ακούγεται αρκετά αρνητικό, ναι, αλλά είναι πολύ πιθανό το κατεστραμμένο αρχείο που επιδιορθώθηκε να ήταν το αρχείο που προκαλούσε το πρόβλημα με το κουμπί του ποντικιού σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν συναντήσετε αυτό το μήνυμα, “Η Προστασία των πόρων των Windows βρήκε κατεστραμμένα αρχεία, αλλά δεν μπόρεσε να διορθώσει ορισμένα από αυτά.” θα πρέπει να συνεχίσετε να τα διορθώνετε με άλλη εντολή.

4. Εάν λάβετε το δεύτερο μήνυμα, συνεχίστε τη διαδικασία πληκτρολογώντας “Dism / Online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup” χωρίς εισαγωγικά και πατήστε το πλήκτρο Enter.

5. Όταν έχετε άλλη ευκαιρία να πληκτρολογήσετε μια εντολή, χρησιμοποιήστε το “Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth” χωρίς εισαγωγικά και πατήστε ξανά το πλήκτρο Enter. Ακριβώς όπως η πρώτη εντολή που χρησιμοποιήσατε και άλλοι, αφήστε τη διαδικασία μόνη της για να ολοκληρωθεί.

6. Όταν τελειώσει, θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση.

 

 

 

Εκ νέου εγγραφή εφαρμογών που εκτελούνται σε υπολογιστή
Η επανεγγραφή εφαρμογών στον υπολογιστή σας μοιάζει πολύ με την ανανέωση της επιφάνειας εργασίας σας ή την ανανέωση της σελίδας σας. Επειδή τα Windows 10 βρίσκονται στις εφαρμογές του αγκώνα, μπορούν να προκαλέσουν λίγο πρόβλημα και όταν προκαλούν προβλήματα, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στα περιφερειακά σας, όπως το ποντίκι σας, με διάφορους τρόπους. Με την επανεγγραφή των εφαρμογών σας, ουσιαστικά τους λέτε να ακολουθήσουν.

Πριν ξεκινήσετε την επανεγγραφή εφαρμογών, θα πρέπει να έχετε τείχος προστασίας των Windows σε λειτουργία. Όχι μόνο τα Windows 10 συνδέονται με εφαρμογές, αλλά και το Τείχος προστασίας των Windows. Εάν προσπαθήσετε να εκτελέσετε την εντολή επανεγγραφής με το Τείχος προστασίας των Windows σας απενεργοποιημένο, θα πλημμυρίσετε με κόκκινα σφάλματα. Εξοικονομήστε τον πονοκέφαλο και το άγχος και ενεργοποιήστε το Τείχος προστασίας των Windows για αυτήν την εντολή. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

1. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Tab για να μετακινηθείτε στην επιφάνεια εργασίας έως ότου τοποθετήσετε το δείκτη του μενού Έναρξη των Windows και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter για να το ανοίξετε.

2. Στο μενού Εκκίνηση των Windows, πληκτρολογήστε “Γραμμή εντολών” και πατήστε το πλήκτρο Enter όταν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

3. Με τη γραμμή εντολών ανοιχτή, το επόμενο βήμα σας είναι να πληκτρολογήσετε αυτήν την εντολή, “Powershell” χωρίς εισαγωγικά και να πατήσετε το πλήκτρο Enter.

4. Στη συνέχεια, θα πληκτρολογήσετε αυτήν την εντολή “Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”} “χωρίς εισαγωγικά και πατήστε ξανά το πλήκτρο Enter.

Ένας προς έναν ο υπολογιστής σας με Windows θα τρέχει σε κάθε εφαρμογή και θα τις εγγράψει ξανά. Η δουλειά σας είναι απλώς να το αφήσετε μέχρι να διαρκέσει κάθε εφαρμογή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ξανά το Τείχος προστασίας των Windows και, φυσικά, να ελέγξετε το ποντίκι σας και να δείτε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι είναι η μνήμη RAM και τι κάνει;

Συντριβή και σφάλματα του Facebook στο Android;