in ,

This is helpfullThis is helpfull wowwow

Τι να κάνετε με μια πρησμένη μπαταρία τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή

Τι κάνεις με κάτι τέτοιο;

Όταν αγοράζετε ένα τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή, το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας είναι η αύξηση της μπαταρίας στο διπλάσιο της διαμέτρου της. Είναι μια περίεργη πιθανότητα να μην έχετε ποτέ τη δυσαρέσκεια να δείτε, αλλά συμβαίνει, η μπαταρία του τηλεφώνου σας και η μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας μπορεί να πρηστεί. Τι κάνεις με κάτι τέτοιο; Γιατί συμβαίνει ακόμη και στα καλύτερα; Τι κάνετε με μια πρησμένη μπαταρία τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή;

Τι είναι μια πρησμένη μπαταρία;
Ένα από τα σημεία πώλησης για smartphone και φορητούς υπολογιστές είναι η φορητότητα. Ένας επιτραπέζιος υπολογιστής δεν μπορεί να μεταφερθεί μαζί σας, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να μεταφέρετε μια βαριά φορητή μπαταρία. δεν είναι μια ιδανική κατάσταση. Αυτή η φορητότητα έρχεται με ένα μικρό κόστος: μια μπαταρία, ειδικά μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η φορητότητα του φορητού υπολογιστή και του smartphone σας εξαρτάται από την ύπαρξη μιας μπαταρίας όπως η μπαταρία ιόντων λιθίου, επειδή μπορεί να φορτιστεί ξανά και ξανά.

Τέτοιες μπαταρίες υπήρξαν άνθηση για τη βιομηχανία τεχνολογίας καταναλωτών, παρέχοντας ώρες ισχύος σε μια συσκευή που έχει βελτιώσει τη ζωή πολλών. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι άσχετος, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι είναι επαναφορτιζόμενο και, δυστυχώς, μπορεί να είναι κίνδυνος για την ασφάλεια, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά ή σωστά, να γίνει και να αξιολογηθεί πριν προχωρήσει σε μια εφεύρεση καταναλωτή.

Αυτές οι σχετικά μικρές μπαταρίες είναι καταπληκτικές, αλλά λόγω των ενώσεων, του σχεδιασμού υπό πίεση και των μικρών διαμερισμάτων που βρίσκονται μεταξύ των κυττάρων και του εξωτερικού καλύμματος, το μόνο που χρειάζεται είναι η θερμότητα, η υπερφόρτιση ή η ηλικία για να το καθορίσετε στο δρόμο μιας πρησμένης μπαταρίας.

Η πρησμένη μπαταρία ξεκινά με ένα απαλό αποτέλεσμα. Οι ηλεκτρολύτες που βρίσκονται μέσα είναι εύφλεκτοι. Αυτή η ευφλεκτότητα μπορεί, αν το μαντέψατε, να προκαλέσει προβλήματα. Μπορείτε να πάρετε έκρηξη, πυρκαγιά ή διαρροή. Τα εσωτερικά κελιά διαρρέουν το προαναφερθέν εύφλεκτο μείγμα ηλεκτρολύτη και διογκώνουν την μπαταρία σχεδόν στο διπλάσιο της διαμέτρου της. Όταν βλέπετε ένα πρησμένο τηλέφωνο μπαταρίας φορητού υπολογιστή, παρατηρείτε τη διαρροή εύφλεκτου μίγματος ηλεκτρολυτών.

Πραγματοποιήθηκαν μέτρα ασφαλείας
Μπορεί να είναι ένα τρομακτικό θέαμα, ειδικά εάν υπάρχουν εκρήξεις και πυρκαγιές, αλλά στην πραγματικότητα, είστε ακόμα σχετικά ασφαλείς, ωστόσο, πρέπει να δράσετε γρήγορα πριν συμβεί κάτι. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει το πρήξιμο, αλλά δεν υπάρχει διαρροή ή σκάσιμο. Αυτό είναι καλό. Γιατί; Επειδή αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν λειτουργήσει. Η διαρροή έχει περιοριστεί στο εσωτερικό.

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου έχει εφαρμόσει αρκετά μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή περαιτέρω ζημιών στα ηλεκτρονικά σας, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα μέτρα ασφαλείας που προορίζονται να σας προστατεύσουν πάνω από όλα. Πρώτα απ ‘όλα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ευαίσθητες σε υπερφόρτιση, υπάρχει προστασία κυκλώματος. Δεύτερον, μετρητές θερμοκρασίας για να παρακολουθείτε την υπερθέρμανση. Και, τέλος, η συσκευασία του μπορεί να περιέχει τη διαρροή. Τώρα είναι ώρα να δράσουμε.

Τι να κάνετε με μια πρησμένη μπαταρία τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή
Πρώτα απ ‘όλα, ενώ η μπαταρία είναι ακόμα σχετικά ασφαλής μέσα στη συσκευασία της, πρέπει να αντιμετωπίσετε την μπαταρία όπως είναι στην πραγματικότητα: ένα πακέτο που θα μπορούσε να εκραγεί και να κάψει αντικείμενα γύρω από αυτό με επιβλαβές, εύφλεκτο αέριο.

1. ΜΗΝ φορτίζετε ή ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ τη συσκευή
Κάθε μικρό εκατοστό της συσκευής σας λογίζεται στο σχεδιασμό. Η μπαταρία σας ταιριάζει άνετα πίσω από την πίσω πλάκα. Χρειάζεται μόνο μια μικρή διόγκωση για να ξεκολλήσει η πίσω πλάκα. Μόλις παρατηρήσετε το πρήξιμο, πρέπει να απενεργοποιήσετε αμέσως τη συσκευή σας.

Δεύτερον, ΜΗΝ συνδέετε το φορτιστή σας για οποιονδήποτε λόγο στη συσκευή. Θυμηθείτε: τα κελιά φορτίζονται εντός του πακέτου και χωρίς να υπάρχει προστασία, οποιαδήποτε φόρτιση θα σας επιδεινώσει μόνο το πρόβλημα, με αποτέλεσμα ένα σίγουρο τέλος της μπαταρίας σας να εκραγεί με επιβλαβές και εύφλεκτο αέριο.

2. Αφαίρεση της μπαταρίας
Υπάρχουν δύο αποτελέσματα σε αυτό το βήμα: μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία εύκολα ή δεν μπορείτε. Εάν το μόνο που χρειάζεται για να αφαιρέσετε την μπαταρία βγαίνει από την πίσω πλάκα και απλώς αφαιρείτε την μπαταρία, τότε μπορείτε, αρκεί να μην χρησιμοποιήσετε τίποτα αιχμηρό ή να προσθέσετε επιπλέον πίεση στη συσκευασία και να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική ταινία για να προστατέψετε το βραχυκύκλωμα άλλων εξαρτημάτων.

3. Απορρίψτε την μπαταρία σε εξουσιοδοτημένο κέντρο ανακύκλωσης
ΜΗΝ, σε καμία περίπτωση, πετάτε την παραβιασμένη μπαταρία. Πετώντας το στα σκουπίδια, φτάνει σε χώρο υγειονομικής ταφής. Τι είναι γεμάτοι χώροι υγειονομικής ταφής; Σκουπίδια, από πλαστικό έως χαρτί. Και τα σκουπίδια είναι εύφλεκτα εξαιτίας αυτού. Θα μπορούσατε να πυροδοτήσετε μια φωτιά που καταλήγει να πλήττει αμέτρητους ανθρώπους στην περιοχή.

Το πρώτο σας βήμα είναι να έρθετε σε επαφή με το Call2Recycle, έναν ιστότοπο που μπορεί να εντοπίσει ένα κοντινό εξουσιοδοτημένο κέντρο ανακύκλωσης κοντά στην περιοχή σας. Θα πάρουν τις πρησμένες μπαταρίες τηλεφώνου και τις μπαταρίες φορητού υπολογιστή σας και θα τις απορρίψουν σωστά.

Πρόληψη περαιτέρω πρησμένων μπαταριών
Για τους περισσότερους από εσάς, η πρησμένη μπαταρία είναι η τελευταία από τις ανησυχίες σας. Ωστόσο, υπάρχει πάντα χώρος για την επίγνωση των επικίνδυνων συνηθειών και εάν δεν θέλετε να βρεθείτε να φέρει μια πρησμένη, επιβλαβή και εύφλεκτη μπαταρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να διαβάσετε συντεταγμένες GPS

Πρέπει να αφήσετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο συνεχώς;