in

wowwow

Τι κάνει μια καλή φωτογραφία;

Είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε να τραβήξει μόνο φωτογραφία

Είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε να τραβήξει μόνο φωτογραφία χωρίς δεξιότητες φωτογραφίας ή καλλιτεχνική ικανότητα. Ωστόσο, αυτό δεν θα τους δώσει πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε έχει εμπειρία και εκπαίδευση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε με την εκμάθηση των βασικών βημάτων πρώτα.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται «φωτογράφοι» και δεν έχουν πολλές καλλιτεχνικές δεξιότητες ή ακόμη και έχουν εκπαιδευτεί να φωτογραφίζουν.

Η έλλειψη γνώσης και δομής είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσες πολλές φωτογραφίες σκουπιδιών που δημοσιεύονται σε όλο το Διαδίκτυο σήμερα. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν πώς να ασκούν κριτική στις φωτογραφίες τους για να τις κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες.

Φωτισμός
Ο φωτισμός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για μια καλή φωτογραφία. Οποιοσδήποτε αληθινός φωτογράφος γνωρίζει ότι η φωτογραφία σημαίνει κυριολεκτικά «ζωγραφική με το φως». Το φως σε μια εικόνα είναι σαν το αίμα στο σώμα σας. Χωρίς αυτήν, η εικόνα είναι απλά νεκρή.

Είναι το μεγαλύτερο δομικό στοιχείο για τη λήψη της τέλειας εικόνας και όπως μαντέψατε, πολλοί άνθρωποι το αγνοούν. Εάν το φως δεν υπάρχει, τότε μπορείτε επίσης να αγνοήσετε τους άλλους παράγοντες για αυτό που κάνει μια καλή φωτογραφία.

Φυσικά, κάθε εικόνα δεν χρειάζεται να περιέχει πολύ φως. Εξαρτάται από τη διάθεση που προσπαθείτε να δημιουργήσετε. Εάν θέλετε η εικόνα να δημιουργήσει μια αίσθηση θλίψης ή μυστηρίου, τότε σίγουρα, ακολουθήστε την επιλογή χαμηλού φωτισμού. Αλλά αν δεν είστε, βεβαιωθείτε ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως στην εικόνα.

Για εικόνες smartphone
Οι περισσότεροι από εσάς τραβάτε σχεδόν όλες τις φωτογραφίες σας στα smartphone σας. Σε αυτήν την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε όσο πιο κοντά σε αυτό το παράθυρο ή στη σκιά της λάμπας ή ό, τι είναι δυνατόν. Οι περισσότεροι φωτογράφοι τραβούν εικόνες στο φως της ημέρας για να αξιοποιήσουν καλύτερα τις φωτογραφίες τους. Κάνε το ίδιο!

Ποιότητα κάμερας
Θα σας ωφελούσε περισσότερο να χρησιμοποιήσετε πραγματικά μια ψηφιακή κάμερα για να τραβήξετε φωτογραφίες αντί να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone. Η κάμερα έχει σχεδιαστεί για να παράγει εικόνες καλής ποιότητας, οπότε βεβαιωθείτε ότι η κάμερα που χρησιμοποιείται αποδίδει υψηλή ανάλυση.

Χρησιμοποιήστε κάμερες υψηλής ανάλυσης
Εάν έχετε μια κάμερα με υψηλή ανάλυση και megapixel, έχετε ένα πλεονέκτημα. Αυτό θα κάνει τις φωτογραφίες σας αισθητικά ευχάριστες. Η χρήση ενός smartphone με περίπου 8 megapixel θα ήταν αρκετά καλή για να σας δώσει μια καλή φωτογραφία. Εάν χρησιμοποιείτε μια συμπαγή κάμερα, τότε ένα megapixel περίπου 20 θα πρέπει να κάνει το τέχνασμα. Μια μικρή κάμερα είναι σχετικά φθηνή για το πόσο καλά λειτουργεί και θα σας παράγει εικόνες υψηλής ποιότητας.

Εξαιρετική σύνθεση
Αυτή είναι η τοποθέτηση αντικειμένων στο πλαίσιο της φωτογραφίας και γι ‘αυτό γνωρίζει επίσης ως καδράρισμα. Έχοντας μερικά θέματα σε μια εικόνα θα είναι ευκολότερο να εστιάσετε παρά να έχετε πολλά θέματα σε μια εικόνα. Ωστόσο, πολύ λίγα στοιχεία μπορούν επίσης να είναι κακά καθώς λεηλατούν τη φωτογραφία των απαραίτητων λεπτομερειών που είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να κάνουν τη σωστή ερμηνεία.

Περικοπή φωτογραφιών
Ένα από τα χειρότερα που μπορείτε να κάνετε αν περικόψετε την εικόνα. Εάν είχατε την ευκαιρία να γεμίσετε το πλαίσιο θα έπρεπε να το έχετε κάνει εκεί και τότε. Η περικοπή εικόνων απλώς μειώνει την ανάλυση που στη συνέχεια κάνει την ποιότητα του κάδου απορριμμάτων φωτογραφιών. Πριν τραβήξετε τη φωτογραφία, βεβαιωθείτε ότι το θέμα γεμίζει την εικόνα όσο θέλετε. Για να μην επιστρέψετε και να πείτε ότι πρέπει να το κόψετε.

Εκθεση
Η έκθεση σε μια εικόνα αποτελείται από πολλούς παράγοντες, όπως η ταχύτητα κλείστρου και το ISO. Κάθε εικόνα έχει δυναμικό εύρος. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του πιο σκοτεινού μέρους της εικόνας και του φωτεινότερου μέρους της εικόνας. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το φωτεινότερο μέρος της εικόνας δεν θα σβήσει.

Υπερβολικά εκτεθειμένο
Αν τραβήξατε μια φωτογραφία του μπλε ουρανού. Θα θέλατε πραγματικά να δείτε ότι ο μπλε ουρανός δεν είναι ένας φωτεινός λευκός ουρανός λόγω του ήλιου. Αυτό συμβαίνει όταν η φωτογραφία είναι υπερβολικά εκτεθειμένη. Υπάρχει πάρα πολύ φως.

Δεν εκτίθεται
Ίδιο με μια κάτω από εκτεθειμένη εικόνα. Εάν μπορείτε να δείτε τα κυρίαρχα μέρη της φωτογραφίας μόνο και μόνο επειδή δεν καταφέρατε να ενσωματώσετε αρκετό φως στην εικόνα, τότε γνωρίζετε ότι η εικόνα είναι εκτεθειμένη.

Οξύτητα
Η ευκρίνεια ορίζει πραγματικά το θέμα στην εικόνα. Εάν δεν έχετε θέμα στη φωτογραφία, τότε δεν χρειάζεται να το ακονίσετε. Απλώς θα κάνετε τη φωτογραφία να φαίνεται κολλώδης.

Η ευκρίνεια χρησιμοποιείται κυρίως κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας του προσώπου καθώς το πρόσωπο έχει πολλές λεπτομέρειες. Η ακρίβεια της εικόνας δίνει μόνο τις λεπτομέρειες στην εικόνα, γι ‘αυτό χρησιμοποιείται κυρίως στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Ακονίστε τη χρήση εφαρμογών
Εάν χρησιμοποιείτε smartphone, τότε υπάρχουν 100, αν όχι χιλιάδες εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να ακονίσετε τις φωτογραφίες σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν ακονίζετε υπερβολικά τη φωτογραφία σας όπως έχω πει προηγουμένως. Κάνει απλώς τη φωτογραφία να φαίνεται κολλώδης.

Προοπτική
Αυτό αναφέρεται στη θέση του ανθρώπινου ματιού σε σχέση με τα αντικείμενα της φωτογραφίας. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την προοπτική για να χειριστούν το μέγεθος του τρόπου εμφάνισης του θέματος.

Εάν κάτσετε κάτω κατά τη λήψη μιας εικόνας, τότε το θέμα της εικόνας θα φαίνεται σχετικά μεγάλο και κυρίαρχο. Αν σηκωθείτε με το θέμα που ακολουθεί κατά τη λήψη της φωτογραφίας, αυτό μπορεί να κάνει το θέμα να φαίνεται πολύ μικρό.

Μια καλή προοπτική μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο που ο θεατής βλέπει την εικόνα, οπότε αν χρησιμοποιηθεί καλά, μπορεί να σας χωρίσει από τον κανονικό φωτογράφο.

Εστίαση και σαφήνεια
Η εστίαση είναι πόσο καλά ορίζεται το θέμα της εικόνας. Εάν έχετε ένα κύριο θέμα μιας φωτογραφίας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το θέμα είναι το κύριο επίκεντρο της εικόνας. Φανταστείτε εάν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία ενός μήλου σε ένα μπολ με φρούτα. θα θελήσετε να εστιάσετε το φακό σε αυτό το μήλο, ενώ τα υπόλοιπα φρούτα θα φαίνονται σχετικά θολά σε σύγκριση με το μήλο.

Ωστόσο, εάν τραβάτε μια φωτογραφία ενός δρόμου που σας αρέσει ή ενός θεματικού πάρκου που είναι συναρπαστικό. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο φακός δεν είναι επικεντρωμένος σε κάτι συγκεκριμένο στην εικόνα, επειδή το θέμα είναι κάθε πράγμα σε αυτόν τον δρόμο.

Εστίαση σε μια κάμερα smartphone
Σε smartphone, είναι εύκολο να εστιάσετε, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξετε το θέμα. Απλό σωστό! Ορισμένα σύγχρονα τηλέφωνα όπως το γαλαξία 8 ή το iPhone X μπορούν να πουν ποιο είναι το αντικείμενο της εικόνας, επομένως επικεντρώνεται σε αυτήν.

Αντίθεση
Αυτή είναι η κλίμακα διαφοράς μεταξύ ασπρόμαυρου. Αν δεν υπήρχε αντίθεση τότε δεν θα υπήρχε εικόνα καθώς δεν θα υπήρχε διαφορά μεταξύ ασπρόμαυρου. Όλα θα ήταν μαύρο, λευκό ή γκρι.

Υψηλή αντίθεση
Μια εικόνα με υψηλή αντίθεση θα εμφανίζει τόνους πλήρους εμβέλειας από μαύρο σε λευκό και θα έχει σκούρες σκιές με φωτεινές ανταύγειες. Εάν τραβάτε μια φωτογραφία σε ευρεία ημέρα, θα παράγετε κάτι που ονομάζεται «αντίθεση», η οποία παράγει μια βαθιά και ενδιαφέρουσα εικόνα.

Χαμηλή αντίθεση
Από την άλλη πλευρά, μια εικόνα με χαμηλή αντίθεση δεν εμφανίζει διαφορές μεταξύ ασπρόμαυρου που κάνουν την εικόνα να φαίνεται αρκετά θαμπή και βαρετή

Αν στοχεύετε σε καλές φωτογραφίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε σχετικά υψηλή αντίθεση, ώστε η φωτογραφία σας να φαίνεται ενδιαφέρουσα. Κανείς δεν θέλει να δει μια θαμπή φωτογραφία.

Συμπέρασμα
Για να έχετε μια καλή φωτογραφία, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον σωστό φωτισμό που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Προσθέτει ζωή στην εικόνα και οι άνθρωποι θα θέλουν πραγματικά να την κοιτάξουν. Η κατοχή κάμερας υψηλής ποιότητας μπορεί να μειώσει τον χρόνο από την επεξεργασία, καθώς οι μικρές κάμερες κατασκευάζονται για να παράγουν απλές τέλειες φωτογραφίες που θα σας ικανοποιήσουν.

Είναι εντάξει η χρήση εφαρμογών για την επεξεργασία φωτογραφιών εάν χρησιμοποιείτε smartphone. Εάν γνωρίζετε ότι μπορεί να κάνει αυτή την εικόνα λίγο καλύτερη, προχωρήστε και χρησιμοποιήστε την. Θα συνιστούσα εφαρμογές όπως το Adobe Photoshop Lightroom CC για Android και IOS.

Θα παρατηρήσετε την τεράστια διαφορά στις φωτογραφίες σας μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές. Εάν δεν ήσασταν τόσο καλοί στη λήψη φωτογραφιών με το smartphone σας, θα είστε πολύ καλύτεροι τώρα.

Δεν θα δείξετε απλώς τη φωτογραφική σας μηχανή στο θέμα και ελπίζετε για το καλύτερο. Θα αρχίσετε να σκέφτεστε τα πράγματα που συνθέτουν μια φωτογραφία καλής ποιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να τραβήξετε μια φωτογραφία από παλιές εικόνες

Το πρόγραμμα προβολής PDF Chrome δεν λειτουργεί;