in ,

wowwow loveditlovedit

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Dropbox, το OneDrive, το Google Drive ή το iCloud

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις πιο δημοφιλείς λύσεις αποθήκευσης στο cloud

Το cloud storage θεωρήθηκε κάποτε λιγότερο αξιόπιστο από το φυσικό storage, αλλά όχι πλέον. Σήμερα, άτομα και επιχειρήσεις αποθηκεύουν με χαρά τα απαραίτητα έγγραφα και τα προσωπικά τους δεδομένα στο “cloud”.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του cloud storage είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προσωπικά έγγραφα από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Οι σημαντικές πληροφορίες δεν συνδέονται με έναν φυσικό υπολογιστή, ο οποίος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για ομάδες που συνεργάζονται σε έργα.

Η αγορά είναι κορεσμένη με επιλογές αποθήκευσης στο cloud και μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες σας ή της επιχείρησής σας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Dropbox, το OneDrive, το Google Drive ή το iCloud. Όταν δείτε τις δυνατότητες αυτών των λύσεων αποθήκευσης cloud, θα πρέπει να μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι κατάλληλη για εσάς.

Τρόπος χρήσης του Dropbox: Προετοιμασία

Αποφασίστε ποιο επίπεδο επιπέδου θέλετε. Τα περισσότερα άτομα θα πάνε καλά στο δωρεάν πακέτο, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε 2 GB. Ωστόσο, εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας που χρησιμοποιεί το Dropbox για εργασία, πιθανότατα θα χρειαστείτε το Προσωπικό Πρόγραμμα, το οποίο κοστίζει 9,99 $ ανά μήνα και επιτρέπει χώρο αποθήκευσης 2.000 GB. Οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν πιθανώς το Επαγγελματικό Πρόγραμμα, το οποίο κοστίζει 16,58 $ ανά μήνα, σας δίνει 3.000 GB αποθηκευτικού χώρου και επιτρέπει την πρόσβαση από απεριόριστες συσκευές.

 • Βήμα 1: Επιλέξτε πού θα χρησιμοποιήσετε το Dropbox
 • Βήμα 2: Προσθήκη περιεχομένου και εργαλείων
 • Βήμα 3: Ορίστε μέτρα ασφαλείας

Τρόπος χρήσης του OneDrive: Προετοιμασία

Το OneDrive είναι προεγκατεστημένο σε όλες τις συσκευές των Windows 10, έτσι είναι η φυσική επιλογή για τους χρήστες των Windows. Μπορείτε να κατεβάσετε το OneDrive σε Mac, αλλά είναι απίθανο οι χρήστες Mac να επιλέξουν αυτήν την υπηρεσία πάνω από το Dropbox, εκτός εάν εργάζονται για / με έναν οργανισμό που διατηρεί το περιεχόμενό του στο OneDrive.

Το OneDrive είναι πλήρως ενσωματωμένο στο MicrosoftTeams, έτσι είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για απομακρυσμένα γραφεία και προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ωστόσο, οι επιχειρηματικοί χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν κάποιο είδος συνδρομής στο Office 365 πριν χρησιμοποιήσουν το OneDrive.

 • Βήμα 1: Εγκατάσταση και ρύθμιση παραμέτρων
 • Βήμα 2: Επιλέξτε πώς μοιράζεστε αρχεία
 • Βήμα 3: Μάθετε πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του OneDrive

Τρόπος χρήσης του Google Drive: Προετοιμασία

Το Google Drive είναι δωρεάν για μεμονωμένους χρήστες, αλλά πρόσφατα μετονομάστηκε ως Google Workspace για επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματικοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα πακέτα, το πιο ακριβό από τα οποία είναι με προσφορά και το λιγότερο ακριβό (6,00 $ ανά μήνα) από τα οποία επιτρέπει μόνο 30 GB αποθηκευτικού χώρου ανά χρήστη.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα προτιμήσουν το πρόγραμμα Business Standard (12,00 $ ανά μήνα), το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 150 χρήστες με αποθηκευτικό χώρο 2 TB ανά άτομο ή το πρόγραμμα Business Plus (25,00 $ ανά μήνα) για 250 χρήστες με αποθηκευτικό χώρο 5 TB ανά άτομο.

 • Βήμα 1: Μεταφόρτωση αρχείων σε μονάδες δίσκου
 • Βήμα 2: Ορίστε δικαιώματα κοινής χρήσης και προβολής
 • Βήμα 3: Επεξεργασία δικαιωμάτων πρόσβασης εκτός σύνδεσης

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iCloud: Προετοιμασία

Το iCloud σχεδιάστηκε για προσωπική χρήση, οπότε όσοι διαθέτουν επιτραπέζιο υπολογιστή / φορητό υπολογιστή, iPhone ή / και iPad θα μπορούσαν να απολαύσουν την ευκολία των προσωπικών τους δεδομένων (μουσική, σημειώσεις, φωτογραφίες κ.λπ.) που συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές.

Επειδή δεν είχε σχεδιαστεί με γνώμονα τους επιχειρηματικούς χρήστες, ακόμη και με το ακριβότερο πακέτο της Apple (9,99 $ το μήνα), δεν μπορείτε να ενσωματώσετε το iCloud με Windows ή Google Workspace.

 • Βήμα 1: Επιλέξτε πρόγραμμα τιμολόγησης
 • Βήμα 2: Επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να συγχρονίσετε

Περίληψη
Μεταξύ όλων των εργαλείων αποθήκευσης cloud, το Dropbox συνδυάζεται καλύτερα με άλλες εφαρμογές, όπως το Google Workspace και το Microsoft Office Suites. Οι κριτικές του Dropbox επαινούν το εργαλείο για τις απρόσκοπτες ενσωματώσεις και την ευκολία χρήσης του.

Το Google Drive και το Microsoft OneDrive προσπαθούν και οι δύο να είναι απόλυτα κατάλληλα για επιχειρηματικούς χρήστες, που περιλαμβάνουν επικοινωνίες και διαχείριση ροής εργασίας εκτός από την αποθήκευση δεδομένων. Εάν θέλετε μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική σουίτα, είτε προτιμάτε το Google Drive είτε το Microsoft Office, εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις σας, καθώς οι δυνατότητές τους είναι ισοδύναμες.

Το iCloud είναι σχεδόν απαραίτητο για έναν σύγχρονο χρήστη Mac και προστατεύει την απώλεια δεδομένων σε περιπτώσεις όπου οι συσκευές είναι κατεστραμμένες ή σπασμένες. Ωστόσο, όπως παρατηρεί σωστά αυτή η αναθεώρηση iCloud, η αδυναμία του iCloud να συνεργαστεί με άλλα λειτουργικά συστήματα είναι το μοιραίο ελάττωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Microsoft – Φλερτάρει με την αγορά του Pinterest

Πώς να καταργήσετε τον αποκλεισμό του YouTube σε Android