in

Πώς να τραβήξετε επαγγελματικά βίντεο και φωτογραφίες με το iPhone

Το iPhone είναι τόσο ισχυρό τηλέφωνο που μπορεί επίσης να αντικαταστήσει μια reflex κάμερα και μια επαγγελματική βιντεοκάμερα σε πολλά σενάρια, επιτρέποντας σε όλους να τραβήξουν θεαματικά βίντεο ή φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το τηλέφωνο Apple.

Στον παρακάτω οδηγό θα σας δείξουμε πώς να τραβάτε βίντεο και να τραβάτε φωτογραφίες με επαγγελματικό ή σχεδόν επαγγελματικό τρόπο με ένα iPhone, χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες που περιλαμβάνονται στις τελευταίες εκδόσεις του iPhone, χρησιμοποιώντας μερικά κόλπα που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες του κλάδου και τέλος συμβουλεύοντας εσείς στις καλύτερες εφαρμογές για εγκατάσταση για λήψη φωτογραφιών και λήψη πολύ όμορφων βίντεο.

1) Ενεργοποιήστε το Apple ProRAW και το Apple ProRes

Η πρώτη συμβουλή που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να τραβήξουμε ένα επαγγελματικό βίντεο και φωτογραφία με το iPhone περιλαμβάνει την ενεργοποίηση των επιλογών Apple ProRAW και Apple ProRes, σχεδιασμένες από την Apple για τη βελτιστοποίηση των πίσω καμερών των τελευταίων μοντέλων iPhone, καθιστώντας το iPhone πολύ παρόμοιο με ένα αντανακλαστικό κάμερα.επαγγελματίας.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία ανοίγουμε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατάμε στο μενού Κάμερα, πατάμε στο στοιχείο Μορφές και τσεκάρουμε τα στοιχεία Apple ProRAW και Apple ProRes.

Το πρώτο στοιχείο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε φωτογραφίες σε μορφή ProRAW 10-bit με Γραμμικό DNG, το οποίο είναι το μέγιστο από την άποψη της δημιουργίας εικόνας για επεξεργασία φωτογραφιών σε υπολογιστή. Το δεύτερο στοιχείο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε βίντεο ProRes 10-bit με HDR, λαμβάνοντας αρχεία έτοιμα για επεξεργασία από επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο.

Αυτές οι επιλογές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν μόνο εάν χρειαστεί να δουλέψουμε αργότερα στις φωτογραφίες και τα βίντεο (μετά την παραγωγή): μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εξαγάγουμε τα μέγιστα από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το iPhone, χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Photoshop και το Premiere Pro.

Οι καταχωρήσεις Apple ProRAW και Apple ProRes είναι διαθέσιμες μόνο εάν διαθέτουμε τα ακόλουθα iPhone:

13 Pro
13 Pro Max
14 Pro
14 Pro Max
Όλα τα τηλέφωνα πρέπει να έχουν iOS 15.1 ή μεταγενέστερη έκδοση ως λειτουργικό σύστημα. για να ελέγξουμε την ενημέρωση του iPhone, μπορούμε να διαβάσουμε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των νέων ενημερώσεων στο iPhone.

Για να τραβήξετε εξαιρετικές φωτογραφίες χωρίς να είμαστε απαραίτητα επαγγελματίες στον τομέα, μπορούμε απλώς να ενεργοποιήσουμε το στοιχείο Υψηλής απόδοσης (στο ίδιο μενού με τα στοιχεία που φαίνονται παραπάνω) και να χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλές που θα εξηγήσουμε στα επόμενα κεφάλαια.

2) Χρησιμοποιήστε τρίποδο

Μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες τεχνικές για τη λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών και βίντεο περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός τριπόδου κατά τη διάρκεια της λήψης, έτσι ώστε να διατηρείται σταθερό το smartphone στο σημείο λήψης. Το πρώτο βήμα για την απόκτηση επαγγελματικών βίντεο είναι αναμφίβολα η σταθερότητα λήψης, κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί αν κρατήσουμε το iPhone στα χέρια μας.

Στο Amazon βρίσκουμε διάφορα επαγγελματικά τρίποδα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τραβήξουμε επαγγελματικό βίντεο και φωτογραφία με iPhone, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες μας.

3) Χρησιμοποιήστε έναν προβολέα για να προσθέσετε φως

Ακόμα κι αν τα πιο πρόσφατα iPhone διαθέτουν εξαιρετικό φλας LED, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει το φως που αποκτάται με ένα φως αφιερωμένο στη φωτογραφία, ικανό να φωτίζει καλά τις φωτογραφίες μέσα στα κτίρια και να αναδεικνύει το φως και τα χρώματα στα πρόσωπα των ανθρώπων που φωτογραφίζονται ή φωτογραφίζονται.

Επίσης στο Amazon μπορούμε να βρούμε διάφορα μοντέλα προβολέων για iPhone, που χρησιμοποιούνται κοντά στο τρίποδο ή κοντά στο iPhone για να δίνουν αυτό το φως που λείπει τις γκρίζες μέρες ή για να φωτίζουν καλά μια σκοτεινή ή πολύ σκοτεινή σκηνή.

Για να μάθετε περισσότερα, μπορούμε να διαβάσουμε τον οδηγό μας για τη σωστή χρήση του φλας iPhone.

4) Χρησιμοποιήστε μια αποκλειστική εφαρμογή φωτογραφίας

Η ενσωματωμένη εφαρμογή Κάμερα του iPhone είναι πολύ καλή για τη λήψη φωτογραφιών και την εγγραφή βίντεο, αλλά δεν έχει όλα τα στοιχεία που μπορεί να αναζητήσει ένας χρήστης σε μια επαγγελματική κάμερα. Διάφορες επαγγελματικές εφαρμογές κάμερας είναι διαθέσιμες στο App Store για τέλειες λήψεις και βίντεο σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Ανάμεσα σε όλες τις εφαρμογές, σίγουρα ξεχωρίζει η Pro Camera, η μόνη που μπορεί να τραβήξει οποιαδήποτε φωτογραφία στο ProRAW, να εφαρμόσει τα σωστά εφέ, να διορθώσει όλες τις φωτογραφικές παραμέτρους εν κινήσει και να τραβήξει φωτογραφίες με πυξίδα και χάρτη των συνθηκών φωτός (για έχετε πάντα τον ήλιο πίσω σας ή στα πλάγια του πλάνου).

Άλλες ενδιαφέρουσες εφαρμογές είναι το Halide Mark II και το Filmic Firstlight, όλα σχεδιασμένα για λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών και βίντεο με το iPhone.

Για να μάθετε περισσότερα, μπορούμε να διαβάσουμε τους οδηγούς μας για τις καλύτερες εφαρμογές για λήψη φωτογραφιών με iPhone και τις καλύτερες εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών στο iPhone με φίλτρα και εφέ.

συμπεράσματα
Το να έχουμε ένα iPhone στα χέρια μας δεν είναι συνώνυμο με όμορφες φωτογραφίες και θεαματικά βίντεο: ακόμα κι αν το iPhone μας βάζει στις καλύτερες συνθήκες για να τραβήξουμε πολύ όμορφες φωτογραφίες, πρέπει να λάβουμε υπόψη τη φωτογραφική μας ικανότητα, η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός μέτριου πλάνο και ένα πλάνο για να το μοιραστείτε άμεσα στα social media.

Χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες που είναι ενσωματωμένες στο iPhone (αλλά και τα σωστά εργαλεία) μπορούμε να τραβήξουμε επαγγελματικό βίντεο και φωτογραφία με το iPhone ακόμα κι αν δεν είμαστε πολύ ειδικοί, δημιουργώντας περιεχόμενο υψηλότερης ποιότητας από οποιοδήποτε τηλέφωνο της αγοράς.

Στο ίδιο θέμα μπορούμε επίσης να διαβάσουμε τους οδηγούς μας για το πώς να τραβήξετε φωτογραφίες που δεν είναι θολές ή θολές με το smartphone σας και πώς να τραβήξετε φωτογραφίες των αστεριών με το τηλέφωνό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να κάνετε αναζήτηση στο WhatsApp κατά ημερομηνία, λέξεις και επαφές

Χρησιμοποιήστε την κάμερα Android ως κάμερα web για τον υπολογιστή σας