in ,

wowwow This is helpfullThis is helpfull

Πώς να κάνετε Vlog για πρώτη φορά

Το Vlogging είναι ένα πορτραίτο του «βίντεο» και του «blogging».

Το Vlogging είναι ένα πορτραίτο του «βίντεο» και του «blogging». Το Vlogging είναι, στην ουσία του, η αποστολή σύντομων βίντεο συχνά, συνήθως κάθε μέρα. Όσο για το θέμα, μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε. Αλλά πώς κάνετε vlog για πρώτη φορά; Φαίνεται δύσκολο, στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να είστε έτοιμοι να κάνετε vlog σε λίγες ώρες και εδώ θα μάθετε πώς.

Επιλογή του σωστού εξοπλισμού
Δεν χρειάζεστε μια λίστα εξοπλισμού πλυντηρίου, τουλάχιστον στην αρχή, και ούτε χρειάζεται να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια πάνω από τον εξοπλισμό της γραμμής. Απλώς σκεφτείτε, εάν η καριέρα σας στο vlogging καταρρέει και καίγεται ή δεν ξεκινά ακόμη και από την πρώτη θέση, δεν θέλετε να έχετε ακριβό εξοπλισμό συλλογής σκόνης. Υπάρχουν πολύ λίγα που πρέπει να ξεκινήσετε, ώστε να το παίξετε έξυπνο και να διατηρήσετε το πορτοφόλι σας υγιές.

Χρήση της σωστής κάμερας
Το κεφάλι σας θα περιστραφεί μέσα από εκατοντάδες διαφορετικούς κατασκευαστές που προσπαθούν να βρουν την τέλεια κάμερα για τη δουλειά, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας απλός διαχωρισμός μεταξύ προϋπολογισμού και ποιότητας. Αντί να σκουπίσετε τα μαλλιά σας, υπολογίζοντας ποια κάμερα να επιλέξετε, περιορίστε την αναζήτησή σας ρωτώντας στον εαυτό σας τις δύο πιο βασικές ερωτήσεις:

Κάνει λήψη, τουλάχιστον, 720p;
Είναι εντός του εύρους του προϋπολογισμού σας;
Η επιλογή κάμερας που πυροβολεί σε 720p μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη επιλογή, τελικά, δεν είναι αρκετό 480p; Ναι, αλλά ειλικρινά, όχι. Εκτός από τις αντιφατικές απαντήσεις, η ποιότητα της κάμερας πρέπει πάντα να είναι καθοριστικός παράγοντας. Η έξοδος των βίντεό σας σε ένα θλιβερό 480p συχνά αντιμετωπίζεται. Και πραγματικά, το 480p δεν φαίνεται το καλύτερο. Δεν θέλετε το κοινό σας να σας ενδιαφέρει για την ποιότητα της εικόνας, γιατί ειλικρινά, θα σας ενημερώσουν.

Λήψη ήχου
Ένα από τα λάθη που κάνουν πολλοί ερασιτέχνες vloggers είναι να αγκαλιάζουν τη μύτη τους στην ποιότητα του ήχου. Όταν, στην πραγματικότητα, η ποιότητα του ήχου είναι εξίσου σημαντική με την ποιότητα του βίντεό σας. Θα χρειαστείτε ένα μικρόφωνο που μπορεί να καταγράψει ήχο με ποιότητα που ταιριάζει με την έξοδο βίντεο. Στην πραγματικότητα, εάν έχετε τηλέφωνο και εξωτερικό μικρόφωνο, χρησιμοποιήστε και τα δύο έτσι ώστε να έχετε αρκετές συσκευές που καταγράφουν ήχο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τραβήξετε εξαρτήματα από κάθε κλιπ ήχου και να συνδυάσετε τα καλύτερα μέρη ήχου για το vlog σας.

Και πάλι, είναι μια άλλη απόφαση που θα κρατήσει εκείνους που είναι πολύ φωνητικοί για την ποιότητα του ήχου. Μην υποτιμάτε την ποιότητα του ήχου.

Βρίσκοντας το σωστό φως
Ο φωτισμός μπορεί να είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να συγκριθεί με την αρχή εφ ‘όσον έχετε μια πηγή φωτός που δεν ρίχνει πολλές σκιές στο πρόσωπό σας. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις δεκάδες συσκευές φωτισμού στούντιο DIY που μπορούν να κατασκευαστούν στο σπίτι. Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο ένα χαρτόνι στερεωμένο στη σκιά των λαμπτήρων θα μπορούσε να παρέχει αρκετό απαραίτητο φωτισμό.

Βάζοντας τα όλα μαζί
Ο εξοπλισμός, ακόμη και ο εξοπλισμός DIY, μπορεί να μετατρέψει ένα μαυρισμένο, ασυνάρτητο, 480p βίντεο σε ένα τραγανό ήχο, τέλειο βίντεο 720p. Θέλετε το κοινό σας να γνωρίζει ότι έχετε κάποιο είδος ταλέντου, σωστά; Η επιλογή να αποφύγουμε την ποιότητα και να πιστεύεις ότι το περιεχόμενό σου έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ένα μάθημα που μαθαίνει σύντομα δεν είναι αλήθεια. Η δημιουργία ενός vlog αφορά πολλά κινούμενα μέρη που λειτουργούν παράλληλα. μια καλά λαδωμένη μηχανή.

Δημιουργία του σεναρίου
Τι? Ένα σενάριο για vloggers; Ναι, ακόμη και vloggers χρειάζονται σενάρια. Ωστόσο, όπως κάθε σενάριο, δεν χρειάζεται να ακολουθείτε κάθε λέξη που έχετε γράψει. Ένα vlogger πρέπει να ακούγεται φυσικό με τον τρόπο που μιλούν. Αντί να γράψετε την ακριβή γραμμή που πρόκειται να πείτε, ίσως θελήσετε απλώς να αναφέρετε ένα συμβάν στο σενάριό σας και να επιτρέψετε στις αυτοσχεδιαστικές σας δεξιότητες να αναλάβουν.

Στον πυρήνα του, το σενάριο είναι το τέλειο εργαλείο για να διατηρείτε χαλαρά οργανωμένο το βίντεό σας. Δεν μπορούν όλοι να καταγράψουν κάθε συμβάν στο μυαλό τους και δεν χρειάζεται να χάνετε το χρόνο σας, εάν δεν το κάνετε καλά. Μην φοβάστε να ξεφύγετε από το σενάριο, ειδικά αν έχετε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον να μιλήσετε για αυτό που μπορεί να μην το είχε κάνει στο αρχικό σενάριο.

Δημιουργώντας το τέλειο τέχνασμα
Στην αρχή, μπορεί να ακούγεται περίεργο να σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα τέχνασμα. Σκεφτείτε το ως έναν τρόπο που χαιρετάτε τους ανθρώπους και τι κάνετε όταν αναχωρείτε ή σαν μια υπογραφή. Δεν χρειάζεται να είναι ένα τρελό και τρελό τέχνασμα. Για παράδειγμα, ίσως δημιουργήστε έναν μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα εισαγάγετε τον εαυτό σας πριν από κάθε βίντεο ή δημιουργήστε έναν μοναδικό τρόπο να τερματίσετε το βίντεό σας και να το αναπτύξετε.

Ένα τέχνασμα δεν πρέπει πάντα να είναι κάτι που είναι ζωντανό μέρος του βίντεό σας. Το τέχνασμα σας θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζεστε τα βίντεό σας. Σκεφτείτε έξω από το κουτί όταν πρόκειται για τέχνασμα. Και, για να είμαστε σαφείς, δεν χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιείτε ένα τέχνασμα. Στην πραγματικότητα, αν ανεβάζετε ένα πολύ σοβαρό vlog, θα ήταν καλύτερο να αφήσετε το τέχνασμα στην άκρη, ειδικά αν το τέχνασμα έχει κωμική αξία. Εφιστά την προσοχή στο πόσο σοβαρό ήταν ένα συγκεκριμένο γεγονός για εσάς.

Βρίσκοντας το τέλειο πλάνο
Πόσο δύσκολο θα ήταν ένα vlog αν ένα vlogger επικεντρώθηκε στο μακιγιάζ, αλλά το φόντο ήταν πάντα κουζίνα; Το φόντο σας πρέπει να ταιριάζει με το επίκεντρο του vlog σας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε πάντα συνδεδεμένοι στο φόντο σας, αλλά θα πρέπει πάντα να έχετε μια τοποθεσία στην οποία μπορείτε να κάνετε εναλλαγή όταν μια συγκεκριμένη τοποθεσία δεν είναι διαθέσιμη για το vlog σας λόγω καιρικών ή χρονικών περιορισμών.

Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι πρέπει να δημιουργήσετε ένα τέχνασμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το φόντο σας μπορεί επίσης να εφαρμοστεί ως τέχνασμα σας, όπως η αλλαγή των διακοσμήσεων φόντου σε κάτι που ταιριάζει με το θέμα του vlog.

Η ανάγκη για ποικίλο περιεχόμενο
Τα πόνυ με ένα τέχνασμα σπάνια κρατούν την έλξη στη σφαίρα του vlogging. Αυτό που χρειάζεστε είναι ποικίλο περιεχόμενο, κατά προτίμηση θέματα που σας αρέσουν, για να διατηρήσετε την πλατφόρμα vlogging φρέσκια. Σε τελική ανάλυση, πόσο συχνά μπορεί να περπατάει να μιλάει για ένα μόνο θέμα πριν αναδιατυπωθεί το παλιό έδαφος;

Μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να επεκτείνετε συγκεκριμένο περιεχόμενο, αντί να ξεδιπλώσετε ένα ολόκληρο θέμα χωρίς κάτι να σας στηρίξει. Και μην φοβάστε να δημιουργήσετε έναν κλάδο στα vlog σας που είναι περισσότερα έργα πάθους παρά στατιστικές προοπτικές. Δεν χρειάζεται πάντα να προσεγγίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα συγκεκριμένο θέμα στο vlog σας, όπως το μακιγιάζ, μόνο για λόγους επιχειρήματος. Έτσι, το vlog σας προσελκύει άτομα που ενδιαφέρονται για το μακιγιάζ. Ωστόσο, έχετε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα βιντεοπαιχνίδια και θέλετε να μοιραστείτε αυτήν την αγάπη με το κοινό σας.

Δυστυχώς, δεν συντονίζεται με το συνηθισμένο κοινό που περιμένετε να δείτε. Και είναι εντάξει. Ίσως αυτό το θέμα διακλάδωσης δεν συγκεντρώνει την προσοχή που θέλετε, αλλά ανοίγει το vlog σας σε ένα ευρύτερο κοινό. Μερικοί θα συντονιστούν για μακιγιάζ, άλλοι θα συντονιστούν για βιντεοπαιχνίδια. Δεν πρέπει κάθε υποκατάστημα του vlog σας να είναι υπολογιζόμενη επιχειρηματική απόφαση.

Επεξεργασία και εμπορία του Vlog σας
Λοιπόν, δημιουργήσατε το vlog σας, χρησιμοποιήσατε το σωστό φόντο, ο φωτισμός ήταν καλός, το σενάριό σας ήταν συμπαγές, τώρα τι κάνετε; Ήρθε η ώρα να επεξεργαστείτε. Και υπάρχει μια υπογραφή του vlogging που θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί: jump-cuts.

Συντονισμός Jump-Cuts
Jump-cuts, σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργούνται όταν καταργήθηκε ένα τμήμα του βίντεο. Γιατί; Λοιπόν, λόγω της φύσης της λήψης ενός vlog, μιας συνεχούς λήψης, μπορεί να υπάρχουν μεγάλες παύσεις μεταξύ των γραμμών σας και πολύ καλά δεν μπορείτε να σταματήσετε την κάμερα κάθε φορά που φτερνίζεστε. Αντ ‘αυτού, επεξεργάζεστε αυτό το τμήμα και αυτό δημιουργεί ένα άλμα.

Το να έχετε μια χούφτα κομμάτια είναι καλή και μπορεί να διατηρήσει μια υγιή ροή στο βίντεό σας. Ωστόσο, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι πάρα πολλά άλματα κάνουν το βίντεό σας να φαίνεται άτακτο και οργανωμένο. Θα πρέπει να επιδιώξετε να μειώσετε το ποσό των αλλαγών που έχουν τα vlog σας. Αυτό το είδος εξέλιξης θα έρθει με την πρακτική και το χρόνο.

Και, στο όνομα της διακλάδωσης των vlog σας, θα πρέπει να σκεφτείτε να ανεβάσετε vlog χωρίς άλματα και να διατηρήσετε τις μεγάλες παύσεις εκεί. Μερικά από τα ακροατήριά σας μπορεί να απολαμβάνουν τη μακρόχρονη, οριοθετημένη φύση τους, σε αντίθεση με τα πιο καθαρά, πιο ρευστά vlogs. Όταν κάνετε βιντεολόγια, θα βρίσκεστε σε διαρκή κατάσταση πειραματισμού, οπότε δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε.

Μάρκετινγκ του Vlog σας
Τώρα που επεξεργαστήκατε το βίντεό σας και ρυθμίσατε τα άλματα, έχετε τις σωστές ρυθμίσεις – όλα είναι όπως θα έπρεπε. Ήρθε η ώρα να κυλήσετε το κοινό σας μέσω του μάρκετινγκ.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε κίνηση και προσπαθείτε να ξεπεράσετε τα πάντα, αλλά έχετε κολλήσει πίσω από σειρές αυτοκινήτων. Όμως, καθώς κοιτάζετε έξω από το παράθυρό σας, βλέπετε μια συντόμευση που κανένας άλλος δεν έλαβε υπόψη. Το vlog σας είναι το όχημά σας και η συντόμευση είναι μάρκετινγκ. Αυτό που χρειάζεστε είναι να προωθήσετε το βίντεό σας με τρόπο που να σας επιτρέπει να περάσετε την επισκεψιμότητα. Και το κάνετε από:

Επιλέγοντας μια μικρογραφία που τραβάει το βλέμμα του θεατή σας.
Εάν το vlog σας έχει περιγραφή βίντεο, συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας, πολλές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το vlog και ετικέτες.
Δημοσιεύστε τα Vlog σας σε όσες περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μπορείτε. Ένα μέλος κοινού μπορεί να έχει Facebook, αλλά δεν έχει Instagram. Το vlog σας προσεγγίζει περισσότερα μάτια.
Χρησιμοποιήστε περισσότερες από μία πλατφόρμες, αν μπορείτε (τουλάχιστον δύο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να συνδέσετε Mac σε ηχείο Bluetooth

Τρόπος εγγραφής ήχου με ακουστικά Bluetooth