in

Πώς να εγκαταστήσετε ενημερώσεις λογισμικού iOS Beta στο iPhone

Σε ένα διάλειμμα από το παρελθόν, η Apple αυτές τις μέρες προσφέρει σε μη προγραμματιστές την ευκαιρία να κατεβάσουν δωρεάν ενημερώσεις λογισμικού beta στα iPhone τους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς γίνεται.

Πριν ανακοινωθεί το iOS 17 τον Ιούνιο του 2023, η Apple έκανε τις πρώτες σημαντικές ενημερώσεις λογισμικού beta διαθέσιμες μόνο σε συνδρομητές που πληρώνουν το Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple, το οποίο κοστίζει 99 $ ετησίως. Στη συνέχεια, οι δημόσιες beta θα γίνουν διαθέσιμες σε χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο Πρόγραμμα Λογισμικού Δημόσιου Beta της Apple μετά από καθυστέρηση μερικών ημερών ή εβδομάδων μετά την κυκλοφορία της έκδοσης beta για προγραμματιστές. Όλα αυτά έχουν αλλάξει τώρα και οι τακτικοί χρήστες iPhone δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν μια δημόσια έκδοση beta για να δοκιμάσουν τι νέο υπάρχει.

Σε μια απροσδόκητη αλλαγή που εισήχθη το 2023, οποιοσδήποτε συνδέεται στον ιστότοπο του λογαριασμού προγραμματιστή της Apple με το Apple ID του έχει επίσης δωρεάν πρόσβαση στις εκδόσεις beta προγραμματιστών, ακόμα κι αν δεν είναι μέλος του Προγράμματος προγραμματιστών της Apple που πληρώνει. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με Apple ID μπορεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει νέες beta λογισμικού χωρίς να περιμένει την κυκλοφορία των δημόσιων beta.

Πρέπει να εγκαταστήσω τα Beta για προγραμματιστές στη συσκευή μου;
Πριν κάνετε λήψη μιας ενημερωμένης έκδοσης beta, αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple δεν συνιστά την εγκατάσταση λογισμικού beta στο κύριο iPhone σας, επομένως εάν έχετε μια δευτερεύουσα συσκευή, χρησιμοποιήστε τη. Μιλάμε για αυτό το λογισμικό beta, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά υπάρχουν σφάλματα και ζητήματα που μπορούν να το εμποδίσουν να λειτουργήσει σωστά ή να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα.

Δημιουργήστε πρώτα ένα αρχειοθετημένο αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας
Πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε έκδοση beta, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας iOS χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μέθοδο, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση της συσκευής σας, εάν τα πράγματα πάνε στραβά.

Συνδέστε το iPhone σας στο Mac σας χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο.
Επιτρέψτε στο αξεσουάρ να συνδεθεί κάνοντας κλικ στο Allow στο παράθυρο διαλόγου.
Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Finder στο Dock.
Κάντε κλικ στο όνομα της συσκευής σας iOS στην πλαϊνή γραμμή.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που συνδέετε τη συσκευή σας στο Mac σας, κάντε κλικ στο Trust στο παράθυρο Finder.

Πατήστε Trust στη συσκευή σας όταν σας ζητηθεί και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για επιβεβαίωση.
Στην καρτέλα Γενικά, κάντε κλικ στον κύκλο δίπλα στο σημείο που λέει Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των δεδομένων του iPad σας σε αυτό το Mac.
Εάν θέλετε να κρυπτογραφήσετε το αντίγραφο ασφαλείας, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Κρυπτογράφηση τοπικού αντιγράφου ασφαλείας και, στη συνέχεια, εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για την προστασία των δεδομένων σας.
Εάν δεν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας ή έχετε ήδη ρυθμίσει κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα.

Όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία και την ώρα του τελευταίου αντιγράφου ασφαλείας στην καρτέλα Γενικά, ακριβώς πάνω από το κουμπί Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας. Θυμηθείτε ότι αυτό το αντίγραφο ασφαλείας δεν θα αντικατασταθεί όταν δημιουργείτε μη αυτόματα ή αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας στο μέλλον, ώστε να μπορείτε να το επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας την επιλογή Restore Backup… στην ίδια οθόνη Finder.

Πώς να κατεβάσετε τις beta για προγραμματιστές iOS
Η επιλογή λήψης και εγκατάστασης beta για προγραμματιστές iOS είναι ήδη διαθέσιμη για χρήστες που έχουν εγγραφεί στο παρελθόν στο Πρόγραμμα λογισμικού Beta της Apple. Εάν είστε εγγεγραμμένος για να λαμβάνετε Δημόσια Beta, μπορείτε να μεταβείτε στο βήμα 6. Διαφορετικά, ας ξεκινήσουμε από την κορυφή:

Ανοίξτε το Safari στο iPhone σας και επισκεφτείτε το developer.apple.com.
Πατήστε το εικονίδιο μενού στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας και, στη συνέχεια, πατήστε Λογαριασμός.
Στην ενότητα “Σύνδεση στον προγραμματιστή της Apple”, εισαγάγετε και υποβάλετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά βέλους και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων που αποστέλλεται στις συσκευές σας.

Πατήστε ξανά το εικονίδιο του μενού πάνω αριστερά και μετά πατήστε Λογαριασμός.
Αποδεχτείτε τους νομικούς όρους της Συμφωνίας προγραμματιστών Apple κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, επιλέγοντας το πλαίσιο και πατώντας Συμφωνώ.

Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας εκτελεί την πιο πρόσφατη επίσημη δημόσια έκδοση λογισμικού μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού. Εάν είναι, και μόλις ολοκληρώσατε τα βήματα 1-5 για να καταχωρίσετε έναν λογαριασμό προγραμματιστή, επανεκκινήστε το iPhone σας. Εάν δεν είναι, κατεβάστε και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη ενημέρωση στη συσκευή σας και, στη συνέχεια, περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση.
Τώρα επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού.
Πατήστε Ενημερώσεις Beta. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη Λήψη ενημερώσεων iOS (Αυτόματες ενημερώσεις -> Λήψη ενημερώσεων iOS) και, στη συνέχεια, πατήστε Πίσω και θα εμφανιστεί.
Επιλέξτε την beta του προγραμματιστή στη λίστα και, στη συνέχεια, πατήστε Πίσω.
Περιμένετε έως ότου η οθόνη Ενημέρωση λογισμικού θα ελέγξει τους διακομιστές της Apple. Όταν εμφανιστεί το λογισμικό beta του προγραμματιστή, πατήστε Λήψη και εγκατάσταση και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες και περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Μελλοντικές εκδόσεις iOS
Από τη σύνταξη (Απρίλιος 2024), η Apple αναπτύσσει επί του παρόντος το iOS 17.5, το οποίο περιορίζεται σε νέες εξωτερικές λειτουργίες, εστιάζοντας κυρίως στις αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για παράδειγμα, στην έκδοση beta του iOS 17.5, οι προγραμματιστές εφαρμογών στην ΕΕ μπορούν να προσθέσουν τις εφαρμογές τους για iPhone στον ιστότοπό τους, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις κατεβάσουν απευθείας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν το App Store.

Οι εκδόσεις iOS 17.5 και iPadOS 17.5 beta έχουν επίσης ενημερώσεις για τη διαχείριση φορητών συσκευών και υπάρχουν αλλαγές στον κώδικα που υποδηλώνουν ότι η λειτουργία Battery Health θα μπορούσε να έρθει σε επερχόμενα iPad και ότι η Apple θα προσθέσει σύντομα ειδοποιήσεις για ιχνηλάτες αντικειμένων τρίτων.

Κοιτάζοντας πιο μπροστά, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τις πρώτες beta του iOS 18 και του iPadOS 18 κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Προγραμματιστών τον Ιούνιο του 2024. Για όλα όσα αναμένουμε να εμφανιστούν στην επόμενη σημαντική ενημέρωση λογισμικού της Apple, φροντίστε να δείτε την αποκλειστική σύνοψη του iOS 18 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαγραφή πολλαπλών επαφών στο iPhone

Αλλάξτε το στυλ ρολογιού στην οθόνη κλειδώματος του iPad σας