in

Πώς να δημιουργήσετε εφαρμογές για iPhone

Δεν χρειάζεται πάντα να είστε μάγος πηγαίου κώδικα για να δημιουργήσετε εφαρμογές που κερδίζουν. Αλλά η γνώση των βασικών στοιχείων του Swift μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Με περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια εφαρμογές διαθέσιμες για λήψη, το App Store για iOS αντιπροσώπευε και αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για εκατομμύρια προγραμματιστές να κερδίσουν χρήματα και, εάν πετύχουν, να μπορέσουν να γίνουν γνωστοί και να βρουν δουλειά σε μερικούς διεθνείς οίκους λογισμικού. Για να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους νέους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη εφαρμογών και παιχνιδιών για iOS, η Apple αποφάσισε να απλοποιήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέων εφαρμογών.

Η γλώσσα προγραμματισμού Swift είναι ένα παράδειγμα αυτού: πιο διαισθητική και πιο «φυσική» από την παλιά Objective-C, επιτρέπει ακόμη και σε όσους έχουν μικρή εμπιστοσύνη σε γλώσσες προγραμματισμού χαμηλού επιπέδου να δημιουργούν εφαρμογές iOS. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μία από τις πρωτοβουλίες που εφαρμόζει ο γίγαντας του Κουπερτίνο για την προσέγγιση νέων προγραμματιστών: με την πάροδο των ετών, έχουν κυκλοφορήσει πρακτικοί οδηγοί και οδηγίες για να παρέχουν στους προγραμματιστές (ακόμη και αρχάριους) όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου σας. έχετε ορίσει για τον εαυτό σας.

Επομένως, εάν αναρωτιέστε πώς να δημιουργήσετε εφαρμογές για iOS, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ: η ανάπτυξη παιχνιδιών και εφαρμογών για iPhone είναι λιγότερο περίπλοκη από όσο νομίζετε. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον τις αρχές του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, αλλά ακόμη και οι αρχάριοι προγραμματιστές μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη δημιουργία εφαρμογών για iPhone και να επιτύχουν επιτυχία στο App Store.

Πώς να δημιουργήσετε εφαρμογές για iPhone, το σχέδιο
Για να κατανοήσετε πώς να αναπτύξετε εφαρμογές iOS, πρέπει πρώτα απ ‘όλα να έχετε ένα ακριβές σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσετε: για να αποφύγετε προβλήματα οποιουδήποτε είδους, είναι βολικό να έχετε ένα είδος οδικού χάρτη στον οποίο μπορείτε να ανατρέξετε και να βρείτε μια λύση αμέσως (ή σχεδόν ).

Μεταξύ των διαφόρων στοιχείων που πρέπει να ληφθούν υπόψη στο σχέδιό σας, υπάρχουν μερικά που είναι πιο σχετικά από άλλα:

Ο ΣΤΟΧΟΣ. Κατά την ανάπτυξη μιας εφαρμογής ή ενός παιχνιδιού για iOS, είναι απαραίτητο να έχετε κατά νου, πολύ πριν αρχίσετε να γράφετε γραμμές κώδικα, ποιος είναι ο στόχος που επιδιώκεται. Με απλά λόγια, γιατί θέλετε να αναπτύξετε την εφαρμογή; Ποιες δυνατότητες και υπηρεσίες θα παρέχει στους χρήστες; Το να έχετε μια σαφή ιδέα για το τι κάνει η εφαρμογή πριν ξεκινήσετε την ανάπτυξή της, θα σας βοηθήσει πολύ σε περίπτωση απροσδόκητων γεγονότων.

Οι λειτουργίες. Για να λειτουργήσετε ακόμα πιο γρήγορα, καλό είναι να αναφέρετε όλες τις δυνατότητες που πρέπει να προσφέρει η εφαρμογή στους πιθανούς χρήστες. Εάν στο πρώτο βήμα ήταν αρκετή μια γενική περιγραφή, σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες: μια λίστα που προσδιορίζει με σαφήνεια τι χρειάζεται η εφαρμογή για να λειτουργήσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “σχέδιο μάχης” που θα ακολουθηθεί βήμα προς βήμα. τις διάφορες φάσεις σχεδιασμού

Η στρατηγική. Ωστόσο, πριν καθίσετε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και αρχίσετε να προγραμματίζετε, πρέπει να λάβετε υπόψη μια άλλη πτυχή: αυτή της στρατηγικής μάρκετινγκ. Αυτό που καθορίζει την επιτυχία μιας εφαρμογής σε σύγκριση με μια άλλη δεν είναι μόνο οι δυνατότητες, αλλά και οι μέθοδοι προώθησης στον ιστό και όχι μόνο: η δημιουργία μιας καμπάνιας μάρκετινγκ συμβατής με το σκοπό της εφαρμογής iOS θα σας βοηθήσει να πετύχετε

Συντονισμένη εικόνα. Για μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ, ωστόσο, είναι απαραίτητο να μελετηθεί και να υιοθετηθεί μια μοναδική και εύκολα αναγνωρίσιμη οπτική ταυτότητα. Ακόμα κι αν τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών iPhone διαθέτουν κουμπιά και άλλα “τυποποιημένα” γραφικά στοιχεία στους προγραμματιστές, είναι πάντα βολικό να σχεδιάζετε προσαρμοσμένα γραφικά, τα οποία βοηθούν τόσο στη φάση προώθησης της εφαρμογής όσο και στην ανάδυση από τη θάλασσα του App Store

Πώς να αναπτύξετε εφαρμογές iOS, τα πρώτα βήματα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν θέλετε να δημιουργήσετε εφαρμογές και παιχνίδια για iPhone είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ως Apple Developer, ώστε να έχετε άμεσα όλους τους πόρους και τα εργαλεία διαθέσιμα για τη δημοσίευση των προϊόντων σας στο App Store. Εάν πρόκειται να αναπτύξετε μόνοι σας την εφαρμογή, μπορείτε να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας Apple για πρόσβαση στην ενότητα προγραμματιστών. Αν, αντίθετα, πρόκειται να δημιουργήσετε ένα συλλογικό έργο, συνιστάται να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό από την αρχή.

Η εγγραφή στο Apple Developer είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να δημιουργείτε εφαρμογές iOS και να τις δοκιμάζετε σε ένα εικονικό πλαίσιο, αλλά όχι να τις πουλάτε: για να ανεβάσετε εφαρμογές στο App Store πρέπει να εγγραφείτε για μια συνδρομή (για 99 δολάρια) που σας δίνει πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του iOS και του App Store. Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple, στην πραγματικότητα, θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση όλων των προγραμμάτων και πλατφορμών ανάπτυξης της Apple, να έχετε πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία για τις εφαρμογές σας και πολλά άλλα.

Πόροι για την ανάπτυξη εφαρμογών iPhone

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για iOS, αλλά δεν έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες προγραμματισμού, μπορείτε πάντα να βασίζεστε στον ιστό. Υπάρχουν δεκάδες πόροι στο Διαδίκτυο που θα βοηθήσουν κάθε αρχάριο προγραμματιστή να γνωρίζει όλα τα κόλπα του εμπορίου. Ένας οδηγός για τη δημιουργία εφαρμογών iPhone ολοκληρωμένων με κάθε λεπτομέρεια είναι αυτός που γράφτηκε και διανέμεται από την Apple, ο οποίος βοηθά όποιον θέλει να ξεκινήσει ξεκινώντας από τα βασικά του προγραμματισμού Swift (ένας ad hoc οδηγός μπορείτε να βρείτε εδώ) μέχρι τη δημιουργία ενός διαισθητική και προσιτή διεπαφή χρήστη .. του δακτύλου.

Άλλοι πολύ χρήσιμοι πόροι για την εκμάθηση προγραμματισμού και ανάπτυξης εφαρμογών iOS προέρχονται επίσης από εκδότες τρίτων. Πολύ χρήσιμο για την εκμάθηση των βασικών στοιχείων του Swift, για παράδειγμα, είναι το μάθημα που δημιουργήθηκε από καθηγητές στο Udemy, μια διαδικτυακή ακαδημία που έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Εξίσου χρήσιμο είναι το ebook στη νέα γλώσσα προγραμματισμού της Apple, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το iTunes Store: ένα εγχειρίδιο που πρέπει να έχετε πάντα στη διάθεσή σας σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες για μια από τις πολλές γραμμές κώδικα που θα αποτελέσουν την εφαρμογή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε στα πολλά δωρεάν μαθήματα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και τα οποία επιμελούνται ορισμένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο: τα μαθήματα σχετικά με το πώς να αναπτύξετε εφαρμογές για iOS 9 με το Swift από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, για παράδειγμα, είναι από τους πόρους με τις περισσότερες λήψεις από αρχάριους προγραμματιστές.

Πώς να πουλήσετε εφαρμογές στο App Store

Μόλις η εφαρμογή είναι έτοιμη και δοκιμασμένη, ήρθε η ώρα να την προτείνετε στην ομάδα ελέγχου της Apple για να λάβει έγκριση και να μπορέσει να την πουλήσει στο App Store. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εγγραφείτε στο iTunes Connect και να ακολουθήσετε τον οδηγό της Apple για την πρόταση εφαρμογών: αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η ομάδα του δαγκωμένου μήλου μπορεί να απορρίψει τη δημιουργία τους για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και τυπικού χαρακτήρα. Πρέπει επομένως να δώσουμε μεγάλη προσοχή στη διαδικασία δημιουργίας για να αποφύγουμε να κάνουμε την ίδια δουλειά δύο φορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομάδες στο WhatsApp, πώς να τις δημιουργήσετε, να τις διαχειριστείτε και να τις διαγράψετε

Από το email στο Facebook, κόλπα για να αποφύγετε την κλοπή του κωδικού πρόσβασής σας