in

Πώς να βρείτε ποιος σας καλεί από απόκρυψη

Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει να απαντούν σε κλήσεις από άγνωστους καλούντες. Εάν έχετε έναν άγνωστο καλούντα στις πρόσφατες κλήσεις σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε το όνομα και τον αριθμό αυτού που σας τηλεφώνησε.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να μάθετε τον αριθμό ενός άγνωστου καλούντος. Μπορείτε να καλέσετε ειδικές υπηρεσίες που συνδέονται με δημόσιες βάσεις δεδομένων, να ελέγξετε ορισμένους ιστότοπους, να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές αναγνώρισης καλούντος και πολλά άλλα.

1. Πληκτρολογήστε *69
Εάν χρησιμοποιήσατε ποτέ το *67 για να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας όταν καλείτε κάποιον, ίσως να είστε εξοικειωμένοι και με το *69. Αυτή η υπηρεσία είναι το αντίθετο του *67.

Πληκτρολογώντας *69 αμέσως μετά από μια αναπάντητη κλήση από έναν άγνωστο καλούντα, μπορείτε να εντοπίσετε τον αριθμό του, καθώς και το όνομα και τη διεύθυνσή του, εάν περιλαμβάνονται σε μια δημόσια βάση δεδομένων. Η υπηρεσία λειτουργεί ακόμη και για ανώνυμες ή κρυφές κλήσεις. Μπορείτε να αποκαλύψετε έναν κρυφό αριθμό τηλεφώνου και την ακριβή ώρα που σας κάλεσαν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να τους καλέσετε και να επαληθεύσετε εάν η κλήση ήταν απάτη ή ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Μην περιμένετε μια πολιτισμένη συνομιλία με spammers και απατεώνες. Δεν θα τους πείσετε να σας αφαιρέσουν από τη λίστα κλήσεων τους. Αντίθετα, μπλοκάρετε τον αριθμό στο τηλέφωνό σας, ώστε να μην λαμβάνετε ποτέ ξανά ανεπιθύμητες κλήσεις.

Λάβετε υπόψη ότι δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες τηλεφωνίας αυτήν την υπηρεσία και ορισμένες ενδέχεται να χρεώνουν για αυτήν ανάλογα με το τηλεφωνικό σας πρόγραμμα. Μην εκπλαγείτε από το πρόσθετο κόστος στον επόμενο τηλεφωνικό σας λογαριασμό. Η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και λειτουργεί τόσο για κινητά όσο και για σταθερά.

2. Πληκτρολογήστε *57
Παρόμοια με το *69, αυτή η υπηρεσία προσφέρεται μόνο από ορισμένες εταιρείες τηλεφωνίας και με επιπλέον χρέωση. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε το *57 μόνο όταν είστε σίγουροι ότι ο άγνωστος καλών σας παρενοχλεί.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κλήση *57 θα σας συνδέσει αυτόματα με τους τοπικούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου. Στη συνέχεια, η αστυνομία θα μπορεί να παρακολουθεί τις ανεπιθύμητες κλήσεις που λαμβάνετε και να τις ενεργεί. Εάν αυτή είναι η υπηρεσία που χρειάζεστε, φροντίστε να επικοινωνήσετε με την τοπική αστυνομία αφού πληκτρολογήσετε *57 για να επιβεβαιώσετε ότι χρειάζεστε τις υπηρεσίες της.

Χρησιμοποιήστε το *57 με προσοχή και μόνο όταν είστε απολύτως βέβαιοι ότι χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις.

3. Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας
Ο πάροχος τηλεφωνικών υπηρεσιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τον αριθμό ενός άγνωστου καλούντος. Θα σας παράσχουν το αρχείο καταγραφής των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων, με τον ακάλυπτο άγνωστο αριθμό καλούντος.

Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να πάρετε το θέμα στα χέρια σας, αλλά η τηλεφωνική εταιρεία μπορεί να σας δώσει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες, μπορείτε να μάθετε το όνομα και τη διεύθυνση του ενοχλητικού καλούντος, καθώς και την τηλεφωνική εταιρεία του.

Οι εταιρείες τηλεφωνίας μπορούν επίσης να παρέχουν την υπηρεσία Anonymous Caller ID. Αυτό σημαίνει ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, το τηλέφωνό σας θα ελέγχει τη γνησιότητα κάθε κλήσης που γίνεται στον αριθμό σας.

Εάν κάποιος προσπαθήσει να σας καλέσει από έναν κρυφό αριθμό, η υπηρεσία Anonymous Caller ID θα τον αναγκάσει να αποκαλύψει τον αριθμό του προτού πραγματοποιηθεί η σύνδεση με το τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε το αναγνωριστικό καλούντος στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις αυτοματοποιημένες κλήσεις με μια επιπλέον μηνιαία χρέωση. Αλλά να θυμάστε ότι αυτή η υπηρεσία είναι ακόμα νέα και μπορεί να μην είναι 100% αξιόπιστη.

4. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή αναγνώρισης καλούντος
Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ως εργαλεία παρακολούθησης αριθμών τηλεφώνου. Αυτές οι εφαρμογές θα αναζητήσουν διαδικτυακές βάσεις δεδομένων για πληροφορίες σχετικά με άγνωστους καλούντες και θα εμφανίσουν τα στοιχεία τους, όπως το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να αναφέρετε και να αποκλείσετε τους spammers, τους τηλεπωλητές ή τις αυτοματοποιημένες κλήσεις.

Επιλέξτε την εφαρμογή άγνωστης αναγνώρισης καλούντος με σύνεση, καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν είναι συνδεδεμένες σε πλούσιες βάσεις δεδομένων και τηλεφωνικούς καταλόγους. Διαβάστε τις κριτικές της εφαρμογής και δείτε ποιες είναι οι εμπειρίες των άλλων. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εφαρμογές είναι δωρεάν, αλλά άλλες έχουν προγράμματα μηνιαίων πληρωμών.

Ακολουθούν μερικές εφαρμογές που κάνουν καλή δουλειά στο να αποκαλύπτουν άγνωστους αριθμούς τηλεφώνου.

Truecaller (iOS | Android)
Το Truecaller εκμεταλλεύεται μια τεράστια βάση δεδομένων, ενημερωμένη από τον χρήστη, για τον εντοπισμό άγνωστων καλούντων σε συσκευές iOS και Android. Προσφέρει επίσης δυνατότητες αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου, αποκλείει τις κλήσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, ακόμη και ασχολείται με απατεώνες που σας στέλνουν μηνύματα. Το Truecaller είναι εξαιρετικά εύκολο στη ρύθμιση, αλλά πρέπει να δώσετε στην εφαρμογή δικαιώματα στη λίστα επαφών σας για να λειτουργούν όλα.

Η δωρεάν έκδοση θα είναι αρκετή για τους περισσότερους χρήστες, αλλά μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο επίπεδο επί πληρωμή για να ξεκλειδώσετε λειτουργίες όπως δεν υπάρχουν διαφημίσεις, προηγμένος αποκλεισμός ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ελέγξτε άτομα που σας αναζήτησαν μέσω του Truecaller και πολλά άλλα.

Hiya (iOS | Android)
Το Hiya είναι μια άλλη εφαρμογή που προσφέρει ισχυρές υπηρεσίες αναγνώρισης κλήσεων και αποκλεισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων και δεν απαιτεί να μοιραστείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να λειτουργήσει. Ωστόσο, η διαδικτυακή συνομιλία δείχνει ότι είναι λιγότερο αποτελεσματική στον εντοπισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε σύγκριση με το Truecaller. Το Hiya είναι διαθέσιμο για iOS και Android.

5. Ελέγξτε τους ιστότοπους
Εάν δεν θέλετε να εγκατασταθεί μια επιπλέον εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε πάντα να επιλέξετε τη μη αυτόματη αναζήτηση αριθμών τηλεφώνου μέσω ιστότοπων αναζήτησης ατόμων όπως το Anywho, το Whitepages και το Spokeo. Οι υπηρεσίες αναγνώρισης κλήσης όπως το TrueCaller προσφέρουν επίσης εφαρμογές Ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε αριθμούς τηλεφώνου.

6. Σίγαση Άγνωστων Καλούντων
Εάν είστε χρήστης iPhone, δεν χρειάζεται να σας απασχολεί η ανακάλυψη άγνωστων αριθμών εάν θέλετε να αποκλείσετε άγνωστες κλήσεις. Η Apple δημιούργησε ένα προσεγμένο μικρό χαρακτηριστικό για τις συσκευές της, που ονομάζεται Silence Unknown Callers. Αυτό σημαίνει ότι όταν σας καλεί ένας αριθμός που δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας, το τηλέφωνό σας απλά δεν θα κουδουνίσει. Μπορούν ακόμα να αφήσουν ένα τηλεφωνητή, να σας στείλουν ένα SMS και να εγγραφούν ως αναπάντητη κλήση.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα:

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Τηλέφωνο.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σίγαση άγνωστων καλούντων.
Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Σίγαση άγνωστων καλούντων.
Εάν δεν μπορείτε να μάθετε ποιος σας τηλεφώνησε και δεν θέλετε να απαντήσετε σε τυχαίους αγνώστους, απλώς σιωπήστε τους. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη διακοπή κλήσεων στο iPhone χωρίς αποκλεισμό.

Γνωρίστε ποιος σας καλεί
Όπως μόλις ανακαλύψατε, υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τον εντοπισμό άγνωστων αριθμών τηλεφώνου. Η απλούστερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αναγνώρισης κλήσης. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε τέτοιες εφαρμογές, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις άλλες τεχνικές που αναφέρονται παραπάνω για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με το ποιος σας καλεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να ρυθμίσετε έναν δεύτερο Router στο οικιακό σας δίκτυο

5+ τρόποι προσαρμογής του Mozilla Firefox