in

This is helpfullThis is helpfull

Πείτε αντίο στο Dropbox – Αυτό είναι το μυστικό για καλύτερη κοινή χρήση φακέλων

Η κοινή χρήση φακέλων iCloud μπορεί να μην ακούγεται σαν μεγάλη υπόθεση, αλλά … είναι. 

Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να μοιραστείτε ένα έργο τάξης, ένα υπολογιστικό φύλλο εργασίας ή μια συλλογή από τα αγαπημένα σας κινούμενα GIF; Εάν είστε χρήστης της Apple, η κοινή χρήση φακέλων iCloud Drive είναι ενσωματωμένη σε iPhone, iPad και Mac και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Η αποθήκευση αρχείων και φακέλων στο λογαριασμό σας στο iCloud Drive ήταν δυνατή εδώ και χρόνια, αλλά μια ενημέρωση λογισμικού νωρίτερα αυτό το έτος πρόσθεσε τη δυνατότητα κοινής χρήσης φακέλων που είναι αποθηκευμένοι στο λογαριασμό σας στο iCloud Drive.

Τόσο πολύ, Dropbox.

Ως μακροχρόνιος χρήστης του Dropbox, το όριο τριών συσκευών στους δωρεάν λογαριασμούς που επιβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019 με έκανε να αναζητήσω μια υπηρεσία αντικατάστασης. Και η Apple παρέδωσε.

Με τους περισσότερους από την οικογένεια και τους φίλους μου να χρησιμοποιούν προϊόντα Apple, το γεγονός ότι το iCloud Drive είναι ήδη ενσωματωμένο θα διευκολύνει τη μετάβαση για όλους τους εμπλεκόμενους. Ειδικά εγώ.

Η ενεργοποίηση και προσαρμογή των ρυθμίσεων για έναν κοινόχρηστο φάκελο δεν είναι τόσο προφανής, αλλά μόλις ξέρετε πού να κοιτάξετε, η διαδικασία είναι απλή.

Πριν χρησιμοποιήσετε το iCloud Drive, διαβάστε το
Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε να μοιράζεστε φακέλους με συναδέλφους ή μέλη της οικογένειας:

  • Όποιος βλέπει, προσθέτει ή επεξεργάζεται αρχεία σε έναν κοινόχρηστο φάκελο θα χρειαστεί ένα Apple ID.
  • Εσείς, καθώς και οποιοσδήποτε μοιράζεστε, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το iOS 13.4, το iPadOS 13.4 ή το MacOS Catalina 10.15.4 ή νεότερο.
  • Ένας κοινόχρηστος φάκελος θα υπολογίζεται μόνο στον αποθηκευτικό χώρο του iCloud Drive του κατόχου και όχι σε αυτούς με τους οποίους τον έχει μοιραστεί.
  • Τυχόν σελίδες, αριθμοί ή έγγραφα Keynote που μοιράζονται σε ένα φάκελο iCloud θα μετατραπούν σε ένα έγγραφο συνεργασίας. Η λειτουργία συνεργασίας είναι παρόμοια με τα Έγγραφα Google, καθώς οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση μπορεί να κάνει αλλαγές και να παρακολουθεί τις τροποποιήσεις.
  • Εάν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την κοινή χρήση φακέλων iCloud, πιθανότατα θέλετε ή πρέπει να αυξήσετε το πρόγραμμα αποθήκευσης. Προσθέστε περισσότερα από την ενότητα iCloud της εφαρμογής ρυθμίσεων στο iPhone ή τις προτιμήσεις συστήματος σε Mac. Τα πακέτα κυμαίνονται από 5 GB συνολικού αποθηκευτικού χώρου έως και 9,99 $ το μήνα για 2 TB. Μπορείτε να αναβαθμίσετε ή να υποβαθμίσετε το σχέδιό σας ανά πάσα στιγμή.

Μόλις μια επαφή αποδεχτεί την πρόσκληση του κοινόχρηστου φακέλου, θα εμφανιστεί στο λογαριασμό του στο iCloud Drive. Θα έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενά του και, ανάλογα με τα δικαιώματα που έχετε ορίσει, θα μπορούν να προσθέτουν, να επεξεργάζονται ή να διαγράφουν αρχεία στο φάκελο. Κάθε αρχείο θα έχει το όνομα μιας επαφής δίπλα του, για να σας ενημερώσει ποιος το πρόσθεσε στο φάκελο.

Στις δοκιμές μου μέχρι στιγμής, δεν έχω λάβει ακόμη ειδοποίηση push ή ειδοποίηση οποιουδήποτε είδους όταν κάποιος έχει αλλάξει ένα αρχείο ή έχει προσθέσει στοιχεία σε ένα φάκελο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα προσθέσει η Apple σε μια μελλοντική ενημέρωση.

Για να δείτε μια λίστα με κοινόχρηστα μέλη φακέλου, επιλέξτε το φάκελο στο Files or Finder, κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης, αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε Εμφάνιση ατόμων. Μπορείτε να καταργήσετε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση επιλέγοντας το όνομά του και, στη συνέχεια, Κατάργηση πρόσβασης σε iPhone ή iPad ή κάνοντας κλικ στο κουμπί μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στο όνομά του και, στη συνέχεια, Κατάργηση πρόσβασης σε Mac.

Μόλις ξεκινήσετε την κοινή χρήση ορισμένων φακέλων, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο iCloud, απαλλαγώντας από παλιά αντίγραφα ασφαλείας συσκευών. Εάν μόλις ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε Mac, αλλάξτε αμέσως αυτές τις ρυθμίσεις. Αυτήν τη στιγμή δοκιμάζουμε τα iOS 14 και iPadOS 14, πριν από την κυκλοφορία του αργότερα φέτος, και ενώ δεν έχουμε βρει νέες δυνατότητες κοινής χρήσης, έχουμε βρει πολλές δυνατότητες που θα λατρέψετε όσο και εμείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TikTok – Επείγουσα έρευνα για τα προσωπικά δεδομένα των ανήλικων

Πρέπει να το ξέρετε – Αυτές είναι οι καλύτερες δυνατότητες του νέου iPhone-iOS 14