in ,

loveditlovedit This is helpfullThis is helpfull

Μόνο ένα AirPod λειτουργεί;

Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Τα Apple AirPods δεν διατίθενται με φθηνό τρόπο σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές ή μάρκες για παρόμοιους σκοπούς. Ο μόνος λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι επενδύουν σε προϊόντα της Apple είναι το γεγονός ότι είναι ανθεκτικά και ως εκ τούτου προσφέρει μια μεγάλη απόδοση για επενδύσεις. Τα AirPods είναι άψογα στις περισσότερες πτυχές, αλλά δεν είναι επίσης απαλλαγμένα από δευτερεύοντα ζητήματα.

Για παράδειγμα, ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι ή παρακολουθείτε μια υπέροχη σειρά Netflix μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι ένα από τα AirPods σας έχει σταματήσει να λειτουργεί ενώ βρίσκεται σε αυτό. Θα μπορούσε να αποδειχθεί πραγματικός διακόπτης της διάθεσης, καθώς η ακρόαση από τη μία πλευρά είναι απογοητευτική ειδικά όταν ο τόνος έχει ρυθμιστεί. Θα νομίζατε ότι ένα από τα AirPods είναι νεκρό, αλλά ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στις ρυθμίσεις ή στα προβλήματα της μπαταρίας, οπότε πριν σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα AirPods, θα πρέπει να δείτε μερικές τεχνικές γρήγορης αντιμετώπισης προβλημάτων για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Ειλικρινά, δεν μπορείτε να βγείτε έξω και να αγοράσετε ένα καινούριο πριν καν κοιτάξετε τις ευκολότερες επιλογές. Ακολουθεί μια πλήρης οδηγία για το τι πρέπει να κάνετε εάν ένα από τα AirPods σας δεν λειτουργεί.

Τοποθετήστε τα Airpods πίσω στη θήκη
Εάν λειτουργεί μόνο ένα AirPods, θα πρέπει να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε τα airpods πίσω στη θέση και να κλείσετε το καπάκι. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, βγάλτε τα και ελέγξτε αν ηχογραφούν. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, επαναλάβετε το πολλές φορές.

Επαναφορά AirPods
1. Τοποθετήστε και τα δύο AirPods στη θήκη

2. Αφήστε το καπάκι ανοιχτό

3. Εντοπίστε το κουμπί στο πίσω μέρος της θήκης

4. Κρατήστε πατημένο το λευκό κουμπί για πάνω από 15 δευτερόλεπτα έως ότου το πορτοκαλί φως να αναβοσβήνει λευκό.

5. Ελέγξτε εάν τα AirPods επανασυνδέονται

Φυσικός καθαρισμός

Μερικές φορές, μόνο τα συντρίμμια και τα σωματίδια σκόνης επηρεάζουν τη λειτουργικότητα των AirPods. Οι περισσότεροι χρήστες του iPhone έχουν μια ταλαιπωρία για τον τακτικό καθαρισμό των AirPods, αλλά ορισμένοι χρήστες είναι απρόσεκτοι και ως εκ τούτου προσκαλούν το πρόβλημα από μόνοι τους. Η βρωμιά, το χνούδι και ακόμη και το κερί αυτιών μπορούν να φράξουν τα AirPods με αποτέλεσμα την απόφραξη του ήχου.

Για να ξεκινήσετε με τη διαδικασία καθαρισμού, αφαιρέστε τα AirPods από τη θήκη και ελέγξτε προσεκτικά τη σχάρα του AirPod που δεν λειτουργεί. Πάρτε ένα μαλακό πανί (κατά προτίμηση μικροΐνες) και αρχίστε να το καθαρίζετε αργά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα προς όφελός σας για εκείνα τα δύσκολα μέρη στα πλάγια των AirPods στα οποία δεν μπορείτε να φτάσετε. Θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε αυτά τα AirPods μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές.

Ισορροπία ήχου
Μόλις τελειώσετε με τον καθαρισμό, θα πρέπει να μεταβείτε στην τεχνική πλευρά της αντιμετώπισης προβλημάτων. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, τα iPhone, iPad και Mac έχουν μια ρύθμιση ήχου που μετακινεί τον ήχο στη δεξιά ή στην αριστερή πλευρά. Αυτή η ρύθμιση είναι κατάλληλη για χρήστες με προβλήματα ακοής. Αυτή η προσαρμογή ρύθμισης θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ακούτε ήχο από ένα μόνο AirPod. Για να το ελέγξετε:

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε Προσβασιμότητα.

3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα ακοής και πατήστε στην επιλογή Ήχος / Οπτική.

4. Τώρα θα δείτε μια μπάρα τοποθετημένη κάτω από την ενότητα Υπόλοιπο. Θα μπορούσε να ρυθμιστεί είτε σε L είτε R αντί για μεταξύ των δύο άκρων. Σύρετέ το στη μέση / κέντρο για να ακούσετε τον ήχο και από τις δύο πλευρές.

5. Επιπλέον, υπάρχει μια άλλη επιλογή που ονομάζεται Mono Audio που υπάρχει στην οθόνη Ρυθμίσεις ήχου / εικόνας. Ενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία αν είναι ενεργοποιημένη για να την απενεργοποιήσετε.

Κατάργηση ζευγαρώματος και επαναζεύξη
Εξετάστε αυτήν τη μέθοδο ως συμβατική επανεκκίνηση για σκοπούς αντιμετώπισης προβλημάτων. Λίγα χρόνια πριν, η επανεκκίνηση της συσκευής ήταν το μόνο γνωστό τέχνασμα επιδιόρθωσης για τα περισσότερα από τα προβλήματα των συσκευών. Η αποσύνδεση των AirPods και η σύζευξή τους ξανά λειτουργεί σαν μαγικό ραβδί στις περισσότερες περιπτώσεις. Επιλύει αυτόματα το πρόβλημα και επομένως, αυτό το καλό παλιό τέχνασμα μπορεί να είναι χρήσιμο και σε αυτήν την κατάσταση. Εδώ πρέπει να κάνετε:

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε στην επιλογή Bluetooth. Τώρα εντοπίστε τα AirPods και πατήστε το εικονίδιο Λεπτομέρειες / Πληροφορίες δίπλα του.

3. Τώρα πατήστε την επιλογή Ξεχάστε αυτήν τη συσκευή. Μόλις τα AirPods δεν είναι ζεύγη και θα πρέπει να τα αντιστοιχίσετε ξανά πατώντας παρατεταμένα το κουμπί ρύθμισης στο πίσω μέρος της θήκης. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη σύζευξη. Είναι προαιρετικό, αλλά μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του iPhone σας πριν ρυθμίσετε τα AirPods

Δοκιμάστε άλλα ηχεία Bluetooth
Εάν το ζεύγος και η επανασύνδεση δεν βοηθήσουν την αιτία, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλα ηχεία Bluetooth. Όχι, δεν πρόκειται για εναλλαγή πιστών. απλά χρησιμοποιεί τα άλλα ηχεία Bluetooth ως σκαλοπάτι. Σε μερικές περιπτώσεις, οι χρήστες άλλαξαν προσωρινά σε εναλλακτικά ηχεία Bluetooth και όταν συνέδεσαν τα AirPods, το ζήτημα εξαφανίστηκε. Είναι ασαφές πώς λειτουργεί, αλλά το μόνο που έχει σημασία είναι ότι λειτουργεί.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων
Το πρόβλημα θα έπρεπε να έχει επιλυθεί μέχρι τώρα, αλλά αν δεν το έχει, τότε πρέπει να εκμεταλλευτείτε τις ρυθμίσεις του iPhone. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone σας για να δείτε αν το πρόβλημα αφορά τις ρυθμίσεις της συσκευής σας αντί του AirPod. Η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων δεν επηρεάζει κανένα από τα δεδομένα της συσκευής σας, επομένως δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Εδώ πρέπει να κάνετε:

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε στην επιλογή Γενικά.

3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Επαναφορά.

4. Τώρα πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων και περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση της συσκευής σας.

5. Κατά την επανεκκίνηση, ρυθμίσεις όπως η φωτεινότητα της οθόνης, η ένταση και οι ρυθμίσεις ειδοποιήσεων θα επανέλθουν στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, οι οποίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν επίσης το πρόβλημα ήχου AirPod.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το MacBook Trackpad δε λειτουργεί;

Πώς να διορθώσετε τα κόκκινα μάτια στις φωτογραφίες στο iPhone